ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΑΖΙ

Ανακοίνωση των Αγροτικών Συλλόγων Τυρνάβου, Αμπελώνα, Δαμασίου, Αργυροπουλίου-Λυγαριάς που καλούν τους αγρότες σε αγωνιστική ετοιμότητα

Οι αγρότες της ευρύτερης περιοχής του Δήμου μας για ακόμη μια φορά υπέστησαν ολοκληρωτική καταστροφή στις παραγωγές τους διότι επλήγησαν από την έντονη χαλαζόπτωση που ξέσπασε τις πρώτες απογευματινές ώρες.

Το μέγεθος της ζημιάς είναι σε ποσοστό 100%, μιλάμε για ολοκληρωτική καταστροφή των καλλιεργειών που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου, του Αμπελώνα, του Δαμασίου, των Δένδρων και των Πλατανουλίων.

Οι εξαγγελίες περί εναέριας προστασίας του ΕΛΓΑ οι οποίες έγιναν πριν μερικές μέρες αποδείχτηκαν κενές αφού έμειναν μόνο στα λόγια μιας και οι εικόνες της καταστροφής μιλούν από μόνες τους.

Απαιτούμε άμεση αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, να γίνει κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς από όλες τις αιτίες της καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο χωρίς καθυστερήσεις. Μια ακόμη καταστροφή δείχνει το πόσο επίκαιρο και αναγκαίο είναι το πάγιο αίτημά μας.

Εξαιτίας του αντιαγροτικού κανονισμού του ΕΛΓΑ ο οποίος καθυστερεί να εκτιμήσει και να αποζημιώσει τους πληγέντες παραγωγούς, απαιτούμε άμεσα να δοθεί κρατική χρηματοδότηση στους πληγέντες αγρότες των ευρύτερων περιοχών μας μιας και τίθεται ζήτημα επιβίωσής τους, διότι χωρίς εισόδημα δεν θα μπορούν να ζήσουν αυτοί και οι οικογένειές τους. Άμεσα να υπάρξει πάγωμα των ασφαλιστικών εισφορών, των δόσεων των δανείων και κάθε μορφής χαρατσιών για τους πληγέντες συναδέλφους μας, γιατί θα έχουν καλλιεργητικά έξοδα χωρίς έσοδα εξαιτίας της ανυπολόγιστης καταστροφής.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας να μην εφησυχάσουν και να είναι σε ετοιμότητα γιατί ότι κερδίσαμε, ακόμα και τα αυτονόητα, τα κερδίσαμε στο δρόμο του αγώνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ