ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΑΕΛ ΣΤΗ SUPER LEAGUE

Ο Λεβαδειακός μετά τα ματς της 28ης αγωνιστικής υποβιβάστηκε και μαθηματικά και πλέον πέντε ομάδες δίνουν μάχη για την παραμονή και θα παλέψουν για αυτή μέχρι το τέλος της σεζόν.

Οι πέντε ομάδες μπορούν να διεκδικήσουν έξι βαθμούς στα δυο εναπομείναντα ματς και για αυτό και στη μάχη για τον υποβιβασμό μπαίνει η ΑΕΛ που είναι στη 10η θέση και έχει 31 βαθμούς και ναι μεν αισθάνεται πιο άνετα βαθμολογικά όσο και ο ΠΑΣ Γιάννινα που πλέον είναι στην 14η θέση με 27 βαθμούς και πλέον είναι στη δυσκολότερη θέση.

Μεγάλο ρόλο βέβαια θα παίξουν και τα παιχνίδια που έχουν να δώσουν μεταξύ τους οι έξις ομάδες, όπως για παράδειγμα το ΟΦΗ – Αστέρας της επόμενης Κυριακής αλλά και το παιχνίδι της Ξάνθης με τον Απόλλων Σμύρνης που είναι η υποδεέστερη ομάδα της Super League.

Να θυμίσουμε ότι ο 14ος του βαθμολογικού πίνακα θα πέσει απευθείας ενώ αντίθετα ο 13ος θα δώσει αγώνα μπαράζ με τον δεύτερο από τη Football League.

Ας δούμε πως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία:

ΘΕΣΗ ΟΜΑΔΕΣ ΑΓΩΝ. ΒΑΘΜΟΙ
10. ΑΕΛ 28 31
11. Ξάνθη 28 29
12. Αστέρας 28 29
13. ΟΦΗ 28 28
14. ΠΑΣ Γιάννινα 28 27
15. Λεβαδειακός 28 21
16. Απόλλων Σμ. 28 10

Δείτε εδώ αναλυτικά τη βαθμολογία της Super League από την ειδική ενότητα του Sport24.gr.

Τα παιχνίδια που απομένουν για τις πέντε ομάδες: 

ΟΜΑΔΕΣ 29η ΑΓΩΝ. 30η ΑΓΩΝ.
ΑΕΛ ΑΕΚ (εκτός) Ολυμπιακό (εντός)
Ξάνθη Απόλλων Σμύρνης (εντός) Άρη (εκτός)
Αστέρας ΟΦΗ (εκτός) Πανιώνιο (εντός)
ΟΦΗ Αστέρα (εντός) Ατρόμητο (εκτός)
ΠΑΣ Γιάννινα Πανιώνιο (εκτός) ΠΑΟΚ (εντός)
Λεβαδειακός ΠΑΟΚ (εκτός) ΑΕΚ (εντός)
Απόλλων Σμύρνης Ξάνθη (εκτός) Λαμία (εντός)

ΑΕΛ: Η ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ ΚΑΙ Ο ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η ΑΕΛ κατάφερε να πάρει ισοπαλία από τον ΠΑΟΚ και πλέον να έχει 31 βαθμούς όταν τέσσερις βαθμούς μπροστά από τον 14ο ΠΑΣ και τη θέση που οδηγεί απευθείας στη Super League 2 και τρεις από τη 13η θέση και τον ΟΦΗ που οδηγεί σε μπαράζ με τον δεύτερο από τη Football League. Στα δυο εναπομείναντα ματς η ΑΕΚ έχει δυο δύσκολα παιχνίδια.

Αρχικά στην 29η αγωνιστική θα αγωνιστεί εκτός έδρας με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Μια ομάδα με την οποία η ομάδα της Λάρισας και δη ο Αλέξης Κούγιας έχει μεγάλη κόντρα και με τα όσα έχουν συμβεί με τον Δημήτρη Μελισσανίδη και ελέω Ντέλετιτς και της επικείμενης απόκτησης τους από τους “κιτρινόμαυρους”.

Στο φινάλε του φετινού πρωταθλήματος η ΑΕΛ θα υποδεχτεί τον Ολυμπιακό ο οποίος αναμένεται να είναι αδιάφορος στην αναμέτρηση του AEL FC Arena ενώ φυσικά οι δυο ομάδες έχουν αρκετά καλές σχέσεις αφού στο πρόσφατο παρελθόν οι “ερυθρόλευκοι” είχαν αποκτήσει και τον Γιάννη Μασούρα από τους “βυσσινί”.

ΞΑΝΘΗ: ΜΑΞΙΛΑΡΑΚΙ ΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΣΜΥΡΝΗΣ

Η Ξάνθη ηττήθηκε και από τον Ολυμπιακό με το βαρύ 4-0 και έμεινε στην 11η θέση με 29 βαθμούς και θα μπορούσε κανείς να πει πως βρίσκεται σε μειονεκτική θέση καθώς είναι σε κακή κατάσταση το τελευταίο διάστημα. Οι Ακρίτες όμως έχουν ένα παιχνίδι το οποίο μπορεί να αποδειχθεί μαξιλαράκι για αυτούς.

Συγκεκριμένα την επόμενη Κυριακή θα υποδεχθούν τον Απόλλωνα Σμύρνης, την υποδεέστερη ομάδα της Super League, και αν τα πράγματα εξελιχθούν φυσιολογικά με τους γηπεδούχους να παίρνουν τη νίκη, τότε θα φτάσουν στους 32 βαθμούς και δεν αποκλείεται τα πράγματα να έχουν ξεκαθαρίσει και το τελευταίο παιχνίδι κόντρα στον Άρη στο “Κλεάνθη Βικελίδης” μπορεί να είναι διαδικαστικού χαρακτήρα.

ΑΣΤΕΡΑΣ: ΕΧΟΥΝ ΔΥΟ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΟΙ ΑΡΚΑΔΕΣ

Ο Αστέρας κατάφερε να φύγει αλώβητος από το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα και πλέον έχει δυο ευκαιρίες για να παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία. Το παιχνίδι που ακολουθεί εκτός έδρας κόντρα στον ΟΦΗ, όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα ίσως είναι το σημαντικότερο της φετινής σεζόν και αυτό που θα κρίνει πολλά για το ποια ομάδα θα διατηρηθεί στην κατηγορία και ποια θα υποβιβαστεί.

Στην ομάδα της Τρίπολης ακόμα και η ισοπαλία μπορεί να είναι αρκετή. Άλλωστε η τελευταία αγωνιστική θα βρει τον Αστέρα να υποδέχεται τον Πανιώνιο που μετά και τη χθεσινή του επικράτηση επί του Λεβαδειακού σώθηκε και μαθηματικά.

ΟΦΗ: ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ Η ΝΙΚΗ ΜΕ ΑΣΤΕΡΑ

Ο ΟΦΗ κατάφερε να πάρει ένα τρίποντο που λήγει περίμεναν. Επικράτησε του Παναθηναϊκού με 3-1 στο ΟΑΚΑ, γύρισε την κατάσταση και πλέον μπορεί να θεωρηθεί πως είναι στο χέρι του η υπόθεση παραμονή.

Αυτό καθώς η ομάδα της Κρήτης στο παιχνίδι της 29ης αγωνιστικής θα υποδεχθεί τον Αστέρα. Αν καταφέρει και πάρει το τρίποντο τότε θα ξεπεράσει τους Αρκάδες στο βαθμολογικό πίνακα και μια ισοπαλία στο ματς της 30ης αγωνιστικής με τον αδιάφορο Ατρόμητο θα είναι αρκετό.

Βέβαια σε οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα κόντρα στον Αστέρα τα πράγματα θα είναι δύσκολα για τους Κρητικούς που θα ψάχνουν τη νίκη στην τελευταία αγωνιστική στο Περιστέρι.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: ΜΕ ΔΥΟ… ΑΔΙΑΦΟΡΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Ο ΠΑΣ Γιάννινα μπορεί να μην κατάφερε να κερδίσει το παιχνίδι με τον Αστέρα και ο ισχυρός άνδρας της ομάδας, Γιώργος Χριστοβασίλης να έλεγε από την Κυριακή το βράδυ πως ο ΠΑΣ πλέον είναι στη δυσκολότερη θέση αλλά η ομάδα των Ιωαννίνων έχει να βρει μπροστά τις δυο αδιάφορες ουσιαστικά ομάδες.

Αρχικά θα παίξει στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής με τον Πανιώνιο που έχει εξασφαλίσει την παραμονή του και ουσιαστικά πλέον δεν καίγεται για κάτι. Ενώ τελευταία αγωνιστική ο ΠΑΣ Γιάννινα θα υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ ο οποίος αναμένεται να είναι μεθυσμένος από το πρωτάθλημα ενώ οι δυο ομάδες έχουν και εξαιρετικές σχέσεις.

Βέβαια ο ΠΑΟΚ επ’ ουδενί δεν θα θελήσει να χάσει τελευταία στιγμή το ρεκόρ του αήττητου πρωταθλήματος στο οποίο βρίσκεται αρκετά κοντά από τη στιγμή που έφυγε αλώβητος και από την αναμέτρηση με την ΑΕΛ στη Λάρισα.

sport24.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ