«ΟΧΙ» ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΑΝ ΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ (ΦΩΤΟ)

Αντιιμπεριαλιστική, αντιπολεμική συγκέντρωση και πορεία ενάντια στην κλιμάκωση της επιθετικότητας των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε, αλλά και των σχεδιασμών που επιχειρούνται στην περιοχή πραγματοποίησε το πρωί της Κυριακής στην πλατεία του ΑΤΑ η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας (ΕΕΔΥΕ), με τη συμμετοχή του ΕΚΛ και μελών της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου.

«Σε επικίνδυνους για τους λαούς ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, σχεδιασμούς και πολέμους εμπλέκει τη χώρα μας όλο και περισσότερο στο πλευρό των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ταυτόχρονα με τη συνέχιση της αντιλαϊκής επίθεσης στο εσωτερικό της χώρας, με τη στήριξη και των άλλων   αστικών κομμάτων, των Περιφερειών και των Δήμων, που διοικούνται από στελέχη τους. Αυτή η εμπλοκή γίνεται στη βάση της επιδίωξης της αναβάθμισης του ρόλου και των συμφερόντων της αστικής τάξης της χώρας μας στα Βαλκάνια, στο Αιγαίο, στη Ν/Α Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή, της λεηλασίας των ενεργειακών πόρων από τις πολυεθνικές και της μετατροπής της σε όλο και μεγαλύτερο ενεργειακό, μεταφορικό κόμβο και εξαγωγέα κεφαλαίων στην περιοχή μας», τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία της η πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας Δ. Παπαστεργίου.

Νωρίτερα η εκδήλωση άνοιξε με ποίημα του Παλαιστίνιου ποιητή Σαμίχ Αλ Κάσεμ  που απήγγειλε ο Βασίλης Καρμίρης, ενώ με την ολοκλήρωση της ομιλίας το ψήφισμα διάβασε ο Θοδωρής Καραγιάννης, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου.

Η αντιπολεμική συγκέντρωση, με τη συμμετοχή εργαζομένων, συνταξιούχων, εκπροσώπων φορέων και νεολαίας, ολοκληρώθηκε με πορεία που κατέληξε με πανό και συνθήματα στην 1η Στρατιά, όπου και επιδόθηκε το ψήφισμα.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ