«ΜΠΛΟΚΟ» ΤΗΣ ΑΕΛ ΚΑΙ ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΤΕΨΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ

Παρουσία των ισχυρών ανδρών των δύο ομάδων Κούγια και Σαββίδη πραγματοποιήθηκε η αναμέτρηση της ΑΕΛ με τον ΠΑΟΚ, με τους «βυσσινί» του Φέστα να βάζουν «στοπ» στα σχέδια του ΠΑΟΚ για νίκη και πανηγύρια κατάκτησης πρωταθλήματος στο ARENA, αφού η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε ισόπαλη με σκορ 1-1, με την ΑΕΛ να κάνει νέο βήμα παραμονής κρατώντας την ψυχωμένη εμφάνιση

και τον υπερπολύτιμο βαθμό.

Το παιχνίδι της 28ης αγωνιστικής «στιγματίστηκε» από το σοβαρό τραυματισμό του Βιεϊρίνια που αποχώρησε κουτσαίνοντας στο 36’, με την ΑΕΛ να προχωρά επίσης σε αναγκαστικές αλλαγές λόγω τραυματισμών του Γκόικοβιτς και του Μπέρτου, ενώ λίγο πριν τη συμπλήρωση του ημίωρου του αγώνα χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας, όταν φίλαθλοι της ΑΕΛ εντόπισαν φιλάθλους του ΠΑΟΚ που βρέθηκαν στα επίσημα του AEL FC ARENA ξεκινώντας αψιμαχίες, που έλαβαν τέλος με την απομάκρυνση τους εκτός γηπέδου.

Αγωνιστικά η ΑΕΛ έδωσε χώρο στο ΠΑΟΚ και λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου (55’) ο Πέλκας νίκησε με σουτ τον Κρίστινσον σημειώνοντας το 0-1 για την ομάδα του, ενώ η απάντηση των «βυσσινί» ήρθε στο 64’, με το Γιακιμόφσκι να ισοφαρίζει σε 1-1 με πανέμορφο πλασέ στην κίνηση!

Ο ΠΑΟΚ πίεσε για δεύτερο τέρμα, με τον Πέλκα στο 88’ να χάνει μοναδική ευκαιρία στέλνοντας με σουτ τη μπάλα μόλις άουτ, ενώ το σφύριγμα της λήξης βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 1-1 και τους φιλοξενούμενους να αναζητούν αλλού τη νίκη που θα τους δώσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα μετά από 34 χρόνια.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως αλγεινή εντύπωση προκάλεσαν συνθήματα πριν την έναρξη του αγώνα, με το απαράδεκτο «Βούλγαροι» να ακούγεται δυστυχώς και στο FC ARENA, καταλυτική δε ήταν η παρέμβαση της ΠΑΕ, που από τα μεγάφωνα ζήτησε να σταματήσει το απαράδεκτο σύνθημα, ενώ το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου απέσπασε με την είσοδό του στο γήπεδο ο γνωστός ΠΑΟΚτσής φίλαθλος Γιαννάκης που φιλοξενήθηκε από την ΠΑΕ ΑΕΛ.

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Μόρας, Γκοΐκοβιτς (29′ λ.τ. Ζίζιτς), Μπράλιτς, Μπέρτος (43′ λ.τ. Καρανίκας), Γιακιμόφσκι (86′ Γκόλιας), Ζίβκοβιτς, Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Νούνιτς, Σικάφκα.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Σβιντέρσκι, Πέλκας, Κρέσπο, Λημνιός (84′ Καρέλης), Βιεϊρινία (36′ λ.τ. Γιαννούλης), Μπίσεσβαρ, Ολιβέιρα (78′ Ζαμπά), Σάκχοφ.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: ΠΑΕ ΠΑΟΚ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ