ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

Δήλωση του υποψήφιου περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Τάσου Tσιαπλέ, για το πολυνομοσχέδιο για την παιδεία

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να περάσει άρον-άρον το νομοσχέδιο για την Παιδεία φέρνοντάς το προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή τη Μεγάλη Δευτέρα.

Πρόκειται για μία άθλια μεθόδευση που δείχνει από τη μία τις προθέσεις της κυβέρνησης να περάσει την πολιτική της εν κρυπτώ σε μία περίοδο που τα σχολεία και τα πανεπιστήμια είναι κλειστά και από την άλλη αγνοεί επιδεικτικά το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας (μαθητές, φοιτητές, καθηγητές, γονείς) που αγωνίζονται να μην περάσει αυτό το νομοσχέδιο.

Το πολυνομοσχέδιο σκούπα της κυβέρνησης έρχεται να ικανοποιήσει τα αιτήματα των επιχειρηματικών ομίλων να αλώσουν την ανώτατη εκπαίδευση χτυπώντας τα δικαιώματα στη μόρφωση και τη δουλειά.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει την ουσιαστική κατάργηση του άρθρου 16 με την εξίσωση των πανεπιστημιακών πτυχίων με τους τριετείς τίτλους σπουδών που προσφέρουν διάφορα ιδιωτικά κολέγια, τη συγχώνευση και κατάργηση τμημάτων, την επέκταση των διδάκτρων κλπ.

Μαθητές, φοιτητές, γονείς και εκπαιδευτικοί, να δώσουν απάντηση και στις εκλογές με την υπερψήφιση των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Περιφέρεια και Δήμους και του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και βουλευτικές εκλογές, όποτε κι αν γίνουν οι τελευταίες.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com