ΓΑΛΛΟΣ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ ΔΙΝΕΙ 100 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΤΗΣ NOTRE-DAME

Ένας από τους πλουσιότερους άνδρες της Γαλλίας πρόκειται να δωρίσει 100 εκατ. Ευρώ για την ανακατασκευή της Παναγίας των Παρισίων.

Σε δήλωση που δόθηκε στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro, ο δισεκατομμυριούχος François-Henri Pinault, που είναι παντρεμένος με την ηθοποιό Salma Hayek, δήλωσε ότι ελπίζει ότι τα χρήματα θα βοηθήσουν στην «πλήρη ανοικοδόμηση της Notre-Dame».

Ο Pinault είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Kering, ο οποίος κατέχει εμπορικά σήματα όπως οι Gucci, Yves Saint Laurent και Alexander McQueen. Είναι επίσης πρόεδρος της εταιρείας Artemis που ελέγχει τα περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας Pinault.

Ο François-Henri Pinault Θεωρείται ότι αξίζει περισσότερα από £ 19δις.

Σε δήλωσή του, ανέφερε: “Αυτή η τραγωδία πλήττει όλους τους Γάλλους και περισσότερο ​​από όλους εκείνους που συνδέονται με πνευματικές αξίες. Αντιμέτωποι με μια τέτοια τραγωδία, όλοι θέλουμε να αναβιώσει αυτό το κόσμημα της κληρονομιάς μας το συντομότερο δυνατόν. ”

Η Παναγία των Παρισίων, ένας ιστορικός καθεδρικός ναός και ένα από τα ορόσημα του Παρισιού, υπέστη τεράστιες ζημιές από τη μεγάλη φωτιά που κατάκαιγε χθες για σχεδόν εννέα ώρες.

news.sky.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ