ΕΟΠΥΥ: ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ ΟΡΑΣΕΩΣ

Νέα διαδικασία για την είσπραξη των χρημάτων από την αγορά γυαλιών οράσεως καθορίζει ο ΕΟΠΥΥ. Αναλυτικότερα ο Οργανισμός με νέα του εγκύκλιο καθορίζει όλη τη διαδικασία, που αφορά τον τρόπο εξόφλησης των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ τόσο για γυαλιά οράσεως όσο και για τις θεραπείες ειδικής αγωγής.

Ειδικότερα σύμφωνα με την εγκύκλιο:

1. Τα αιτήματα δικαιούχων για τις ανωτέρω παροχές τα οποία υποβλήθηκαν ή θα υποβληθούν έως 30 Ιουνίου του 2019 δύνανται να αποζημιώνονται και απευθείας στους δικαιούχους.

H εκκαθάριση αυτών των αιτημάτων θα διενεργηθεί ως εξής

– Τα αιτήματα με γνωματεύσεις που εκδόθηκαν πριν τις 31/10/2018 θα εκκαθαριστούν με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ίσχυαν κατά το χρόνο έκδοσης αυτών μέχρι τη λήξη τους. Μετά τη λήξη ισχύος των γνωματεύσεων αυτών οι δικαιούχοι θα προβούν σε έκδοση νέων ηλεκτρονικών.

– Τα αιτήματα με χειρόγραφες γνωματεύσεις που εκδόθηκαν από 1/11/2018 έως 30/1/2019 θα εκκαθαριστούν με τους όρους και τις προϋποθέσεις της κοινής υπουργικής απόφασης για τις θεραπείες που θα δίνουν μέχρι 30 Ιουνίου 2019 εφόσον βρίσκονται σε ισχύ

– Από 1η Ιουλίου 2019 οι γνωματεύσεις αυτές θα πρέπει να έχουν μετατραπεί σε ηλεκτρονικές, στην περίπτωση που δεν έχουν ήδη λήξει μέχρι την ημερομηνία αυτή.

Τα ανωτέρω ερωτήματα εφόσον έχουν ήδη εκκαθαριστεί θα πρέπει να επανεξεταστούν για πιθανή έκδοση συμπληρωματικής απόφασης πληρωμής

– Για τα αιτήματα με γνωματεύσεις που ακολούθησαν το πρότυπο της γνωμάτευσης και εκδόθηκαν από την 1η Φεβρουαρίου 2019 και μετά εφαρμόζονται τα προβλεπόμενα με βάση την κοινή υπουργική απόφαση όπως αυτή τροποποιήθηκε ως ημερομηνία έναρξης ισχύος των ηλεκτρονικών γνωματεύσεων λαμβάνει την ημερομηνία ελέγχου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ