ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ Η «ΑΝΑΠΕΜΨΙΣ ΠΡΑΕΙΑ» ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΙΑΣ ΙΩΑΝΝΑΣ Α. ΑΓΓΕΛΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Πιστή στο ραντεβού της με το αναγνωστικό της κοινό η λαρισαία ποιήτρια Ιωάννα Α. Αγγελή παρουσίασε τη νέα της συλλογή «Ανάπεμψις πραεία». Από την πρώτη στιγμή της έκδοσής της η «Ανάπεμψις πραεία» γίνεται ανάρπαστη. Ενδεικτικό της προσμονής κοινού είναι το γεγονός ότι η πρώτη έκδοση οδεύει ήδη προς εξάντληση κι από τον εκδοτικό οίκο Αγγελάκη ετοιμάζεται η δεύτερη.

Η εκδήλωση της παρουσίασης των νέων ποιητικών συγγραμμάτων της Ιωάννας Α. Αγγελή πραγματοποιήθηκε στο πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» του Δήμου Αθηναίων με την υποστήριξη του ΟΠΑΝΔΑ (Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και  Νεολαίας Δήμου Αθηναίων) και με τη συνεργασία του 45ου δημοτικού σχολείου Αθηνών.

Σε έναν χώρο νοσταλγικό, βγαλμένο από άλλη εποχή, ο κόσμος κατέκλυσε την αίθουσα «οδοιπορικό στην παλαιά Αθήνα», δημιουργώντας μία κατανυκτική ατμόσφαιρα. Καλλιτέχνες κι επιστήμονες από διάφορους χώρους τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους. Οι ηθοποιοί γοήτευσαν με τις απαγγελίες τους, οι μουσικοί μελοποίησαν ποιήματα της νέας συλλογής και οι ομιλητές συγκίνησαν με τις ομιλίες τους.

Προλογική κριτική: Μαρία Ν. Σκόμπα, Διδάκτωρ Κοινωνικής Πολιτικής, εκπαιδευτικός

Λογοτεχνική ανάλυση: Τζούλια Πουλημενάκου, ποιήτρια, Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων

Εικαστική προσέγγιση: Δημήτριος Α. Σκλείδης, Διδάκτωρ Οφθαλμολογίας, Ζωγράφος

Βιωματική αποτύπωση: Φωτεινή Λουμίτη, εκπαιδευτικός

Θεατρική απόδοση: Λάουρα Ασημακοπούλου, ηθοποιός, θεατρολόγος, εκπαιδευτικός θεάτρου

Νίκος Παναγιωτούνης: ηθοποιός, σκηνοθέτης

Μουσικοποιητική προσέγγιση: Δάφνη Πανουργιά, εκπαιδευτικός, μουσικός

Ελένη Καραβούζη: Εκπαιδευτικός, μουσικός

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ