ΥΕΘΑ ΕΥ. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ: ΕΞΕΤΑΖΟΥΜΕ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΗΠΑ – ΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ (ΦΩΤΟ)

Την έδρα της 1ης Στρατιάς και το ΑΤΑ επισκέφθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, ο οποίος συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχο Χρίστο Χριστοδούλου και τους Αρχηγούς ΓΕΣ και ΓΕΑ, αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά και αντιπτέραρχο Γεώργιο Μπλιούμη έφτασε νωρίς το πρωί της Τρίτης στη Λάρισα, αφήνοντας σε δηλώσεις του ανοιχτό το ενδεχόμενο

για περαιτέρω στρατιωτική συνεργασία με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.

«Συζητάμε διάφορα αιτήματα των ΗΠΑ», ήταν η αντίδρασή του σε ερώτηση αναφορικά με το ενδεχόμενο να γίνει η 110 Πτέρυγα Μάχης έδρα και των μη επανδρωμένων αεροσκαφών τύπου «Global Hawk», περιγράφοντας μάλιστα μια «εξαιρετική συνεργασία που παρέχει τη δυνατότητα αύξησης των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της χώρας μας».

Για την αναστολή στις μετακινήσεις στρατιωτικών μονάδων που αφορούν κυρίως στο στρατόπεδο Μπουγά αλλά και μονάδες του γειτονικού Βόλου ο κ. Αποστολάκης επέμεινε πως «ο σχεδιασμός όπως έχει γίνει θα υλοποιηθεί, κάτι που δεν συνδέεται με τις εκλογές», ενώ δεν δίστασε να στηρίξει πλήρως και το Α/ΓΕΣ με αφορμή την επίθεση που δέχθηκε ο τελευταίος από τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο.

«Οι Αρχηγοί είναι οι ικανότεροι και πρέπει να τους αφήσουμε να αποδείξουν τις δυνατότητές τους και να επιδείξουν έργο», υπογράμμισε ο κ. Αποστολάκης, που με την ολοκλήρωση της επίσκεψης στους δύο σχηματισμούς διαπίστωσε το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων και το πολύ καλό επίπεδο λειτουργίας τους.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ