ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΟΥΤΖΕΚΛΙΔΟΥ: ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΟΥΛΑ

Υποψηφιότητα που δεν περνά απαρατήρητη αυτή της Β. Κουτζεκλίδου, που με επίκεντρο τον άνθρωπο συμμετέχει στη διαδικασία των δημοτικών εκλογών με το ψηφοδέλτιο της «Πρωτοβουλίας Αξιών» του Παναγιώτη Γούλα.

Φιλόλογος με 20ετή εμπειρία, υποψήφια Διδάκτωρ Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) και Πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια Ενηλίκων, τα τελευταία 2 χρόνια διδάσκει στο 2ο ΣΔΕ Λάρισας ως εθελόντρια εκπαιδεύοντας έγκλειστους ενήλικες αρχάριους και προχωρημένους στο πρόγραμμα ελληνομάθειας.

Περήφανη για το καινοτόμο πρόγραμμα, καθώς δεν εφαρμόζεται σε κανένα άλλο Κατάστημα Κράτησης, η Βασιλική είναι γνωστή υποστηρίκτρια των εθελοντικών δράσεων και των εναλλακτικών μεθόδων, ενώ καθόλου τυχαία πραγματοποιεί την διδακτορική της διατριβή μέσα στο πλαίσιο των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων με σκοπό την ανάδειξη των δεξιοτήτων τους και την ενσωμάτωσή τους στην κοινωνία.

Η Βασιλική Κουτζεκλίδου απέκτησε πτυχίο Ιστορίας Αρχαιολογίας από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθήνας το 1998. Ακολούθησε Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο Πάτρας και το 2011 απέκτησε δίπλωμα (ΜΑ) στο γνωστικό αντικείμενο Σπουδές στην Εκπαίδευση της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. Είναι υποψήφια διδάκτωρ (Ph.D) της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Εκδηλώνει συνεχές ενδιαφέρον και συμμετοχή σε Προγράμματα Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών με παράλληλη παρακολούθηση θεμάτων ευαισθητοποίησης κοινωνικού περιεχομένου και δραστηριοποίηση σε θέματα μάθησης που αφορούν ανήλικους και ενήλικους εκπαιδευομένους Έχει προσφέρει εθελοντική συμμετοχή σε προγράμματα δημιουργικών δράσεων και μάθησης στη δομή προσφύγων Λάρισας και έχει συμβάλλει κοινωνικά με τη δημιουργία ιστορικού ντοκιμαντέρ με θέμα το προσφυγικό.

Κατά την περίοδο 2008 έως 2017 εργάσθηκε ως πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων μη Τυπικής Εκπαίδευσης σε προγράμματα εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες. Παράλληλα πραγματοποίησε διδασκαλίες σε ενήλικες στο σύγχρονο μαθησιακό περιβάλλον σε θέματα τέχνης και πολιτισμού. Το τελευταίο διάστημα 2017-2018 δραστηριοποιείται ενεργά στο πλαίσιο εκπαίδευσης έγκλειστων εκπαιδευομένων στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Λάρισας.

Με δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και πολλά ερευνητικά ενδιαφέροντα η Β. Κουτζεκλίδου επιμένει να κινείται στο πλαίσιο της μη Τυπικής Εκπαίδευσης ενηλίκων, εστιάζοντας στο προσδιορισμό καινοτόμων προγραμμάτων με εναλλακτικές μορφές εκπαίδευσης και τη δημιουργία ειδικού εκπαιδευτικού υλικού.

«Η διερεύνηση των δεξιοτήτων ενήλικων εκπαιδευομένων κοινωνικά ευπαθών ομάδων αποτελεί το σημείο αναφοράς για τη μετέπειτα έρευνα και προσφορά στην επιστήμη, ενώ στόχος μας είναι η δημιουργία ευκαιριών, προκειμένου κάθε κοινωνικά ευάλωτη ομάδα να ενσωματωθεί κατάλληλα στην κοινωνία μέσα από νέες δυνατότητες και δημιουργία δομών, ώστε κάθε πολίτης να έχει την επιλογή της εναλλακτικής οδού σε θέματα εκπαίδευσης και εργασίας», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Χρόνια στο χώρο της εκπαίδευσης ο Παναγιώτης Γούλας, διέκρινε την επιστήμονα και κυρίως τον άνθρωπο συμπεριλαμβάνοντάς την στο ψηφοδέλτιό του.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ