ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ

Διαμαρτυρία στην 5η ΥΠΕ τη Μ. Τρίτη

Σύσκεψη μεταξύ συλλόγων, συνταξιουχικών σωματείων και φορέων της πόλης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο αμφιθέατρο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας μετά τη σχετική απόφασης γενικής συνέλευσης της ΕΙΝΚΥΛ και στον απόηχο της δυναμικής παράστασης διαμαρτυρίας της περασμένης Παρασκευής, που κατέληξε στη συμβολική κατάληψη

του διοικητηρίου του νοσοκομείου.

Θυμίζουμε πως τα μέλη των Συνταξιουχικών Σωματείων Ν. Λάρισας, παρουσία και εκπροσώπων του ΕΚΛ και γιατρών της ΕΙΝΚΥΛ, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, εκφράζοντας για μια ακόμη φορά την αγανάκτησή τους για τα προβλήματα που ταλανίζουν το χώρο της Υγείας, ενώ τα μέλη της ΕΙΝΚΥΛ δρομολογούν νέες δυναμικές κινητοποιήσεις αρχής γενομένης από την 5η ΥΠΕ, όπου τη Μ. Τρίτη 23 Απριλίου, στις 12:30μμ., θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας.

Περιγράφοντας με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί ο πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΛ Ν. Νταφούλης ανέφερε μεταξύ άλλων πως «στο νομό μειώνονται και υποβαθμίζονται όλο και περισσότερο οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας στην πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία και δεν υπάρχουν δημόσιες δομές αποκατάστασης. Στο ΓΝΛ η κατάσταση του κτηρίου και των υποδομών είναι άθλιες. Είναι ένας χώρος που πολλές φορές οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου ντρεπόμαστε που σας υποδεχόμαστε, αλλά αυτοί που πρέπει να ντραπούν, η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, δε ντρέπονται καθόλου, αντιθέτως βαρεθήκαμε να ακούμε για τις ευεργεσίες τους. Ο οργανισμός του Νοσοκομείου μειώθηκε το 2012 από 150 θέσεις γιατρών σε 122. Και όλες οι θέσεις να προκηρυχτούν σήμερα δεν φτάνουν. Αντίστοιχες μειώσεις έγιναν και στο νοσηλευτικό προσωπικό. Η ΜΑΦ λειτουργεί από το 2016 με εκατοντάδες νοσηλείες και δεν είναι ενταγμένη στον οργανισμό του νοσοκομείου με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προκηρυχτούν μόνιμες θέσεις γιατρών και νοσηλευτών. Θα κλείσουν κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ το επόμενο διάστημα. Ο προϋπολογισμός του Νοσοκομείου μειώνεται συνεχώς από το 2010 και μετά, με τελικό χτύπημα φέτος, που μειώθηκε κατά 2,5 εκ ευρώ και δε μπορεί να καλύψει στοιχειωδώς τις ανάγκες».

Εξάλλου αναφερόμενος στην κατάσταση των Κέντρων Υγείας σημείωσε πως η κατάσταση είναι εξίσου απαράδεκτη.

Δυναμικό παρών στη σύσκεψη έδωσαν εκπρόσωποι φορέων αλλά και συνταξιούχοι που απαιτούν μεταξύ άλλων δημόσια δωρεάν υγεία για όλους, λειτουργία όλων των κλινικών, προσλήψεις προσωπικού κλπ., δηλώνοντας αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ