3,8 ΕΚ. € ΑΠΟ ΤΟ ΦΙΛΟΔΗΜΟ ΣΤΗ ΔΕΥΑ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΓΙΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ

1,6 εκ. € εξασφάλισε ο δήμος Τεμπών για νέες αίθουσες στο δ.σ. Μακρυχωρίου

Νέες εντάξεις 35 έργων του Προγράμματος «ΦιλόΔημος Ι», συνολικού προϋπολογισμού 113.004.107,03 ευρώ εγκρίθηκαν με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση.

Οι νέες εντάξεις αφορούν στην υλοποίηση έργων σε όλη τη χώρα, μεταξύ των οποίων οι δήμοι Τυρνάβου και Τεμπών, στους τομείς της ύδρευσης, της αποχέτευσης, της αντιπλημμυρικής προστασίας, της αγροτικής οδοποιίας και της ανέγερσης και επανάχρησης δημοτικών κτιρίων, για την κάλυψη βασικών αναγκών (κατασκευή νέων σχολικών συγκροτημάτων, προσθήκη αιθουσών διδασκαλίας κ.ά.).

Όπως έχει τονίσει ο Υπουργός Εσωτερικών, το χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» δεν είναι αφηρημένα νούμερα, αλλά εκατοντάδες έργα σε όλη τη χώρα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών. Η μεγάλη επιτυχία του δεν αποτυπώνεται μόνο στο ύψος των κονδυλίων, που ήδη ξεπερνούν τα 2 δισ. ευρώ, αλλά και στο γεγονός ότι οι χρηματοδοτήσεις δίνονται στους ΟΤΑ με αυστηρά και αντικειμενικά κριτήρια, για να υλοποιηθούν συγκεκριμένα έργα βασικών υποδομών, τα οποία τα έχουν ανάγκη οι τοπικές κοινωνίες.

Ειδικότερα, τα έργα που εντάσσονται στο Πρόγραμμα, συνολικά ανά κατηγορία και ειδικά στη ΔΕΥΑ Τυρνάβου και στο δήμο Τεμπών έχουν ως εξής:

«Βελτίωση των Υποδομών των Δικτύων Ύδρευσης» ΣΥΝΟΛΟ: 66.234.903,66 €

 «Βελτίωση των βασικών περιβαλλοντικών υποδομών και ιδίως αυτών της επεξεργασίας των λυμάτων»

ΔΕΥΑ Τυρνάβου Αναβάθμιση εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων Τυρνάβου και κατασκευή φ/β πάρκου στο Δήμο Τυρνάβου       3.850.000,00 €

ΣΥΝΟΛΟ: 23.627.222,39 €

«Δράσεις για τη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας» ΣΥΝΟΛΟ: 2.281.165,08 €

ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι «Ανέγερση ή/και Αποκατάσταση Δημοτικών Κτιρίων»

Δήμος Τεμπών   Προσθήκη Αιθουσών Διδασκαλίας για την κάλυψη των αναγκών του δημοτικού σχολείου Μακρυχωρίου  1.600.000 €

ΣΥΝΟΛΟ   14.035.276,38 €

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ