ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΥΖΑΛΑΣ: ΤΕΡΑΣΤΙΑ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

«Οι ευρωεκλογές είναι πάρα πολύ κρίσιμες καθώς βρισκόμαστε μπροστά σε μια τεράστια επίθεση της ακροδεξιάς σε όλη την Ευρώπη και το χειρότερο όλων είναι η ενσωμάτωση των λόγων και των πράξεών της και στη Δεξιά», τόνισε μεταξύ άλλων από τη Λάρισα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος με αφορμή επίσκεψή του στο πλαίσιο εκδήλωσης

για την «Προοδευτική Συμμαχία» παραχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης συνέντευξη τύπου.

«Καλούμαστε να αναχαιτίσουμε την επίθεση και να συμβάλλουμε στην αλλαγή της κατάστασης, καθώς τα μέτρα λιτότητας, η χειροτέρευση των κοινωνικών δικαιωμάτων, των συστημάτων υγείας και του κράτους δικαίου έφεραν την άνοδο της ακροδεξιάς», συνέχισε ο κ. Μουζάλας, εκτιμώντας πως κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει μέσω της «Προοδευτικής Συμμαχίας» και με την εφαρμογή «μικρών, πρακτικών και εφαρμόσιμων προτάσεων όπως τα κοινωνικά μέτρα, αύξηση των κατώτατων μισθών, η ΣΣΕ κλπ.».

«Η ΝΔ από τον Γιουνκέρ καταλήγει υποστηρίζοντας την ακραία και ανθελληνική πολιτική του Βέμπερ», πρόσθεσε ο κ. Μουζάλας, υπογραμμίζοντας πως οι Σοσιαλδημοκράτες «σπάνε τα δεσμά με τη Δεξιά για την ύπαρξη αλλαγών προς όφελος όλων των Ευρωπαίων».

Απαντώντας σε ερωτήσεις για το κλίμα που επικρατεί ενόψει εκλογών με αφορμή και τη σκανδαλολογία ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ανέφερε πως «τα σκάνδαλα προέκυψαν και δεν μπορεί να σταματήσει η διερεύνησή τους λόγω εκλογών», ενώ σχολιάζοντας τις αποδοκιμασίες κατά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συμφωνία των Πρεσπών εκτίμησε πως «15-20 ακροδεξιοί αποδοκιμάζουν την ώρα που η πλειοψηφία δεν έχει σαφή εικόνα μιας καλής συμφωνίας για τη χώρα, την οποία και θα μπορέσει να κατανοήσει σε βάθος χρόνου».

Στρέφοντας τα πυρά του εναντίον του ΚΙΝΑΛ ο κ. Μουζάλας υποστήριξε πως «αδυνατεί να εκφράσει τη Σοσιαλδημοκρατία, ενώ είναι λυπηρό που η κύρια θέση του είναι να πάει ο ΣΥΡΙΖΑ από κει που ήρθε», ενώ κλείνοντας υπεραμύνθηκε της κυβερνητικής πολιτικής των ίσων δικαιωμάτων για το προσφυγικό, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «στο μεταναστευτικό μπορεί κανείς να δει την Ευρώπη σε όλες της τις φάσεις».

Στο πλαίσιο των επαφών του ο κ. Μουζάλας συναντήθηκε με το δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη και στη συνέχεια επισκέφθηκε το διοικητή της 5ης ΥΠΕ Νέστορα Αντωνίου, ενώ ο πρώην υπουργός θα είναι εκ των ομιλητών στην εκδήλωση που διοργανώνει η Πρωτοβουλία Πολιτών Λάρισας για την Προοδευτική Συμμαχία, στις 7 το απόγευμα, στο ΤΕΕ.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ