ΝΙΚΗ ΜΕ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ ΣΤΟ ΒΟΛΟ Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Γερά στο κόλπο των μπαράζ ανόδου βρίσκεται ο Απόλλωνας Λάρισας, που μετά από εξαιρετική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο υποχρέωσε σε ήττα τον πρωταθλητή ΝΠΣ Βόλο με σκορ 1-3, στο πλαίσιο της εμβόλιμης 28ης αγωνιστικής της Football League.

Το ντέρμπι στο γήπεδο Νεάπολης συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των φιλάθλων, που έσπευσαν να πανηγυρίσουν νίκη αλλά και την άνοδο της ομάδας τους στα «σαλόνια» της SL, ωστόσο οι παίκτες του Μπελά είχαν διαφορετική γνώμη και παίζοντας ποδόσφαιρο ουσίας πανηγύρισαν τη νίκη με ανατροπή.

Οι γηπεδούχοι πρωταγωνίστησαν στο πρώτο μέρος, με τον κίπερ του Απόλλωνα να έχει πολλή δουλειά απέναντι στους Πίτου Γκαρσία, Μάντζη και Κότο, ενώ στο 38’ ο Ηλιόπουλος με όμορφη εκτέλεση φάουλ πέρασε τη μπάλα δίπλα από το τείχος και νίκησε το Μαντζάρη γράφοντας το 1-0 για τους Βολιώτες.

Με την έναρξη της επανάληψης οι γηπεδούχοι επιχείρησαν να «κλειδώσουν» τη νίκη, με το Μαντζάρη να δηλώνει «παρών» στο 47’ απομακρύνοντας σε κόρνερ σουτ του Κότο και στο 56’ ήρθε η ισοφάριση όταν ο Κοντοές έψαξε με βαθιά μπαλιά τον Τασιούλη και ο Γκαλίτσιος επιχείρησε το γύρισμα στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-1!

Το ανέλπιστο… δώρο άλλαξε την ψυχολογία των Απολλωνιστών, που 2’ λεπτά αργότερα έφτασαν στην ολική ανατροπή με το Λούκας Ράμος, ο οποίος κοντρόλαρε άψογα εντός περιοχής και εκτέλεσε το Μπουργάνη για το 1-2, ενώ στο 78’ ο Πίτου Γκαρσία εκτέλεσε το φάουλ τραντάζοντας τα δοκάρια του Απόλλωνα.

Τη νίκη του Απόλλωνα σφράγισε στο 87’ ο Μαρκολίνο με άπιαστο φάουλ, ενώ στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Πολέτο αντίκρυσε δεύτερη κίτρινη και αποβλήθηκε αφήνοντας την ομάδα του με παίκτη λιγότερο, με τους Απολλωνιστές να πανηγυρίζουν το τελικό 1-3 περιμένοντας το ματς-φωτιά με τον Πλατανιά στη Φιλιππούπολη, στη μάχη για την κατάκτηση της δεύτερης προνομιούχου θέσης που οδηγεί στα μπαράζ ανόδου στη Super League.

ΝΠΣ Βόλος (Φεράντο): Μπουργάνης (88′ Κραβαρίτης), Ντεντάκης, Καρρίκι (72′ Πίσπας), Ν’ Γκουέμ, Γκαλίτσιος, Καμπαγέρο, Γκαρσία, Πέντα (61′ Λούκας), Κότο, Ηλιόπουλος, Μάντζης.

Απόλλων Λάρισας (Μπελά): Μαντζάρης, Σκούπρα, Κουρτεσιώτης, Καρατάσιος, Κοντοές, Χατζής, Λούκας Ράμος, Λίταινας, Γκουντρουμπής (46′ Τασιούλης), Πολέτο (81′ Μαρκολίνο), Μπραμπίλα (71′ Μπιμάι).

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Αήττητος Σπάτων – Εργοτέλης 0-3 (α.α.)

Κέρκυρα – Σπάρτη 3-0 (α.α.)

Τετάρτη 17/4

Πλατανιάς – Παναχαϊκή 4-3

Ηρόδοτος – Αιγινιακός 4-2

ΑΕ Καραϊσκάκης – ΑΟΧ/Κισσαμικός 0-0

ΝΠΣ Βόλος – Απόλλων Λάρισας 1-3

Ηρακλής – Τρίκαλα 1-0

Πέμπτη 18/4, 16.00

Δόξα Δράμας – Απόλλων Πόντου

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. ΝΠΣ Βόλος 57**
  2. Πλατανιάς 52
  3. Απόλλων Λάρισας 51
  4. Εργοτέλης 47***
  5. Απόλλων Πόντου 46****
  6. Κέρκυρα 44
  7. ΑΟΧ/Κισσαμικός 43
  8. Παναχαϊκή 42
  9. Δόξα Δράμας 39**, ****
  10. Ηρακλής 39
  11. AE Καραϊσκάκης 39
  12. Ηρόδοτος 31
  13. Τρίκαλα 29
  14. Αήττητος Σπάτων 22*
  15. Αιγινιακός 16
  16. Σπάρτη 14***

* Η ομάδα του Αήττητου Σπάτων αποβλήθηκε από το πρωτάθλημα λόγω εκπρόθεσμου Μετοχικού κεφαλαίου

** Το μεταξύ τους παιχνίδι Δόξα Δράμας – ΝΠΣ Βόλος κατοχυρώθηκε με 0-3 υπέρ των Βολιωτών

*** Το μεταξύ τους παιχνίδι Εργοτέλης – Σπάρτη κατοχυρώθηκε με 3-0 υπέρ των Κρητικών, ενώ από την Σπάρτη αφαιρέθηκαν και τέσσερις βαθμοί

**** Aπόλλων Πόντου και Δόξα Δράμας έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο

29η αγωνιστική

Τρίκαλα – Αήττητος Σπάτων 3-0 (α.α.)

Σπάρτη – Απόλλων Πόντου 0-3 (α.α.)

Κυριακή 21/4, 15.00

Παναχαϊκή Ηρόδοτος

ΑΟΧ/Κισσαμικός – Δόξα Δράμας

Εργοτέλης – ΑΕ Καραϊσκάκης

Αιγινιακός – Κέρκυρα

Απόλλων Λάρισας – Πλατανιάς

Ηρακλής – Βόλος

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: LigaNews.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ