ΤΟ 2o ΕΠΑΛ ΛΑΡΙΣΑΣ ΦΟΡΕΑΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS+

Το 2ο ΕΠΑ.Λ. Λάρισας στην προσπάθεια διεθνοποίησης και επέκτασης των συνεργασιών του με επαγγελματικά σχολεία από όλη την Ευρώπη, λειτούργησε ως φορέας υποδοχής για 8 μαθητές τεχνικής εκπαίδευσης από την Γερμανία.

Οι μαθητές επισκέφτηκαν την Λάρισα για 2 εβδομάδες, παρακολούθησαν μαθήματα στο 2ο ΕΠΑ.Λ.,  και τοποθετήθηκαν σε τοπικές επιχειρήσεις για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας.

Οι μαθητές του γερμανικού σχολείου   BTG με ειδικότητες Μηχανικών και Ηλεκτρονικών, που παρακολούθησαν την πρώτη εβδομάδα εργαστηριακά μαθήματα αλλά και μαθήματα γενικής παιδείας στο σχολείο, δηλώσαν εντυπωσιασμένοι από τα εργαστήρια και την εμβάθυνση στην κατανόηση της θεωρίας και των πρακτικών εφαρμογών, ενώ στα μαθήματα γενικής παιδείας – μεταξύ άλλων -αντάλλαξαν μεθοδολογίες επίλυσης εξισώσεων και ανισώσεων με τους μαθητές του σχολείου μας.

Το 2ο ΕΠΑ.Λ. Λάρισας  επιμελήθηκε πολιτιστικό και πολιτισμικό πρόγραμμα για τους Γερμανούς μαθητές και συνοδούς εκπαιδευτικούς. Οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στην Δημοτική Πινακοθήκη, στο Λαογραφικό μουσείο και στο Διαχρονικό μουσείο. Επίσης περιηγήθηκαν στην πόλη και ενημερώθηκαν για την ιστορία της Λάρισας.

Οι μαθητές του σχολείου μας αγκάλιασαν τους ξένους μαθητές και τους βοήθησαν να γνωρίσουν την σύγχρονη Λάρισα αλλά και παραδοσιακούς χορούς μας.

Τη  δεύτερη εβδομάδα οι γερμανοί μαθητές τοποθετήθηκαν σε επιχειρήσεις σχετικές με την ειδικότητά τους. Οι επιχειρήσεις που υποδέχτηκαν τους μαθητές ήταν το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΛΑΡΙΣΑΣ, η ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ TRT,  οι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων ΣΤΕΦΑΝΟΥSUZUKI και ΝΑΣΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ.

Το 2ο ΕΠΑ.Λ. ευχαριστεί ιδιαιτέρως  τις παραπάνω επιχειρήσεις που βοήθησαν στην ολοκλήρωση με επιτυχία του προγράμματος ΚΑ1 Erasmus+.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ