ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΑ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Έργο προϋπολογισμού 1,2 εκατ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ

Ένα σημαντικό έργο, που αφορά την ανάπλαση και δενδροφύτευση πεζοδρομίων στις οδούς Λαμίας, Παπαφλέσσα και Βουλγαροκτόνου και τη δημιουργία πλατείας στην πόλη των Φαρσάλων, εισέρχεται σε φάση υλοποίησης. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την υπογραφή σύμβασης του έργου, προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ.

Φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Φαρσάλων.

«Ως Περιφερειακή Αρχή εκπονήσαμε ένα καινοτόμο πρόγραμμα αστικών αναπλάσεων, που στοχεύει στην αναβάθμιση της καθημερινότητας των πολιτών. Σε συνεργασία με το Δήμων Φαρσάλων προχωράμε σε ένα σημαντικό έργο αναπλάσεων που αλλάζει την εικόνα της πόλης. Οι αναπλάσεις προωθούν την ανάπτυξη της πόλης με βασικό άξονα την οικολογία μέσω δημιουργίας χώρων πρασίνου, τη δημιουργία βιώσιμων και ασφαλών δημόσιων χώρων για τους πολίτες, με ασφαλή μετακίνηση και κυκλοφορία όλων, με στόχο την ποιότητα ζωής των κατοίκων και τη  συμβολή στην κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Ενώνουμε δυνάμεις για να προσφέρουμε όλοι μαζί προς τους συνανθρώπους μας» σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Στοιχεία έργου

Το έργο αφορά στην ανάπλαση των πεζοδρομίων στη βορειοδυτική ενότητα της πόλης συνολικής επιφάνειας 7.887,07 τ.μ. και στη δημιουργία ενός μεγάλου κοινόχρηστου χώρου συνολικής επιφάνειας 7.471,80 τ.μ., σύμφωνα με την εγκεκριμένη πολεοδομική μελέτη. Συγκεκριμένα θα δημιουργηθεί πλατεία γειτονιάς στο Ο.Τ. Γ118B , θα γίνει ανάπλαση των πεζοδρομίων με ψυχρά υλικά εδαφοκάλυψης, θα τοποθετηθούν δένδρα για να επιτευχθεί η κατάλληλη σκίαση τους ανάλογα με την εποχή, θα υπάρξουν αναμονές για τους κάδους απορριμμάτων και θα τοποθετηθούν φωτιστικά σώματα. Τα πεζοδρόμια θα ανακατασκευαστούν για την απρόσκοπτη κίνηση των πολιτών και θα διασυνδεθεί με ασφαλή τρόπο η βορειοδυτική ενότητα της πόλης με το κέντρο. Θα γίνουν οι ακόλουθες επεμβάσεις:

Α) Στο Ο.Τ. Γ118Β, θα εκτελεστούν οι παρακάτω εργασίες : αφαίρεση φυτικής γης, επιχώσεις, πλήρωση με φυτική γη για την δημιουργία παρτεριών, πλακοστρώσεις, τοποθέτηση αρδευτικών συστημάτων, φύτευση δένδρων και θάμνων και εργασίες φωτισμού.

Β) Στις οδούς Λαμίας, Παπαφλέσσα, Βουλγαροκτόνου θα πραγματοποιηθούν εργασίες αναβάθμισης των πεζοδρομίων με αφαίρεση φυτικής γης, κατασκευή επιχωμάτων, πλακοστρώσεις, τοποθέτηση οδηγoύ τυφλών, τοποθέτηση δένδρων και φωτιστικών δωμάτων, καθώς και άρδευσης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ