ΝΕΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΠΟΚΤΑ ΤΟ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙ

Έργο 1,6 εκατ. ευρώ εντάχθηκε στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι

Ένα νέο έργο που αφορά την ανέγερση νέου σχολικού κτιρίου στο Μακρυχώρι προχωρά, καθώς εγκρίθηκε από τον υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση η ένταξή του στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι. Είναι ένα έργο που προήλθε μετά από συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας με το Δήμο Τεμπών καθώς οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας εκπόνησαν τη μελέτη κατασκευής του έργου.

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 1.600.000 ευρώ.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας τόνισε τα εξής «Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για το Μακρυχώρι, καθώς αναβαθμίζει τις υποδομές τις πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην περιοχή. Ακούσαμε  την κοινωνία και σε συνεργασία με τον Δήμο Τεμπών «ωριμάσαμε» τις μελέτες για να μπορέσει το έργο να ενταχθεί σε πρόγραμμα και να χρηματοδοτηθεί. Παράλληλα, μέσω της κατασκευής του έργου ενισχύουμε την τοπική οικονομία και στηρίζουμε θέσεις εργασίας» .

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Τεμπών τόνισε: «Ένα σημαντικό έργο για το Δήμο Τεμπών η ανέγερση νέου σχολικού κτιρίου στην έδρα του Δήμου Τεμπών, το Μακρυχώρι. Η ανέγερση ενός σύγχρονου σχολείου γίνεται πραγματικότητα ,είναι ένα αίτημα πολλών ετών από τους συλλόγους γονέων , μαθητών, εκπαιδευτικών. Να ευχαριστήσω  για ακόμη μια φορά τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρεια Θεσσαλίας  και του Δήμου Τεμπών καθώς και τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών κ. Αλέξανδρο Χαρίτση για την άμεση ανταπόκριση καθώς και την εξασφάλιση πιστώσεων του έργου  από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΓΟΥ

Το εν λόγω έργο, προϋπολογισμού 1.600.000€ αφορά την προσθήκη νέου διώροφου μετά υπογείου κτιρίου το οποίο πρόκειται να καλύψει τις ανάγκες του σχολείου σε αίθουσες διδασκαλίας και βοηθητικούς χώρους (γραφεία, ιατρείο, αποθήκες κλπ). Στο υπόγειο θα κατασκευαστούν αποθηκευτικοί χώροι και θα τοποθετηθεί η ηλεκτρομηχανολογική εγκατάσταση. Στα υφιστάμενα κτίρια θα γίνει αλλαγή χρήσης. Συγκεκριμένα στο ένα κτίριο θα δημιουργηθεί ένα κυλικείο σε άμεση επαφή με το εστιατόριο, χώροι βιβλιοθήκης, χώρος εργαστηρίου φυσικοχημείας και χώροι υγιεινής. Στο άλλο κτίριο θα δημιουργηθεί χώρος ιατρείου, θα αναμορφωθούν οι χώροι υγιεινής και θα παραμείνουν οι αίθουσες διδασκαλίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ