ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ

«Στο επίκεντρο του διαλόγου μας βρίσκεται πάντα μια ενωτική πρόταση χωρίς αποκλεισμούς, ενάντια στην ακροδεξιά και με στόχο τη συγκρότηση μιας “πολύχρωμης” συμμαχίας για την επανεκκίνηση του ευρωπαϊκού εγχειρήματος».

Αυτά τονίστηκαν ο απόγευμα της Πέμπτης στο πλαίσιο εκδήλωσης της Πρωτοβουλίας Πολιτών Λάρισας για την Προοδευτική Συμμαχία με θέμα: «Συζητάμε και προχωράμε για τη δημιουργία του Προοδευτικού Πόλου σε  Ελλάδα και Ευρώπη», που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Ι. Βαρνάς του ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας.

Οι διακεκριμένοι ομιλητές αναφέρθηκαν στο εγχείρημα τονίζοντας πως «οι Προοδευτικές Συμμαχίες μπορούν να αντιστρέψουν δυσάρεστες καταστάσεις γι’αυτό και είναι αναγκαίες».

Ομιλητές στην εκδήλωση, που συντόνισε ο δημοσιογράφος Χρ. Μπεχλιβάνος ήταν οι Βαγγέλης Αποστόλου («Κοινωνική Συμφωνία»), Φίλιππος Γκανούλης (Συνεκπρόσωπος Οικολόγων-Πράσινων), Θανάσης Θεοχαρόπουλος (Πρόεδρος ΔΗΜΑΡ), Γιάννης Μουζάλας (υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ), Νίκος Μπίστης (Πρωτοβουλία Πολιτών «Γέφυρα»), Γιάννης Ραγκούσης( πρ. Υπουργός) και Στέφανος Τζουμάκας (πρ. Υπουργός).

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στο περιθώριο της εκδήλωσης μιλώντας στους δημοσιογράφους ο κ. Θεοχαρόπουλος τόνισε πως «στόχος της Προοδευτικής Συμμαχίας είναι να ηττηθεί ο νεοφιλελευθερισμός και η ακροδεξιά», αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «δίνουμε σήμα νίκης σε όσους θέλουν να κρατούν τη χώρα πίσω».

Από την πλευρά του ο Ν. Μπίστης χαρακτηρίζοντας «μητέρα των μαχών τις ευρωεκλογές» εκτίμησε ότι «αποτελούν εφαλτήριο για τη μεγάλη νίκη του Οκτωβρίου», ενώ ο κ. Γκανούλης στάθηκε ιδιαίτερα στις συμμαχίες που αναπτύσσονται, με τον πρώην υπουργό Στ. Τζουμάκα να αναφέρει πως «το ζητούμενο είναι η ομαλότητα και αυτή η ομαλότητα διασφαλίζεται με μια νέα εντολή στον Αλέξη Τσίπρα».

Στην εκδήλωση για την «Προοδευτική Συμμαχία» παραβρέθηκαν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Β. Κόκκαλης, αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι κομμάτων και φορέων και πλήθος κόσμου.

Ο Β. ΚΟΚΚΑΛΗΣ

Με αφορμή τη σημερινή εκδήλωση ο κ. Κόκκαλης σε δήλωσή του ανέφερε τα εξής:

«Οι ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου 2019 βρίσκουν τη χώρα μας, την πατρίδα μας να στέκεται όρθια και τον ελληνικό λαό να στέκεται στα πόδια του από την πολυετή λιτότητα.

Η έξοδος από την αυστηρή μνημονιακή επιτροπεία και η επικείμενη απαγκίστρωση της χώρας μας από το ΔΝΤ δεν αποτελεί απλώς μια αυταπόδεικτη επιτυχία της σημερινής κυβέρνησης αλλά και την αφετηρία, την απαρχή ενός προοδευτικού μετασχηματισμού της ελληνικής κοινωνίας, ο οποίος συμπίπτει με την αρχή της νέας μεταπολίτευσης.

Ναυαρχίδα γι αυτόν τον σκοπό-στόχο θα είναι ο μεγάλος  μαζικός χώρος συνάντησης των υγιών και προοδευτικών δυνάμεων της κοινωνίας, των δυνάμεων που έβγαλαν τη χώρα από τα μνημόνια, των δυνάμεων που δεν έχουν εξαρτήσεις από συμφέροντα και των δυνάμεων που υπερασπίζονται τους αδύναμους και τους πολλούς.

Η αναμέτρηση θα είναι με το παλιό πολιτικό σύστημα, η αναμέτρηση θα είναι με το πολιτικό προσωπικό που έχει ιδιοκτησιακή αντίληψη για την εξουσία, με το πολιτικό προσωπικό που ενδιαφέρεται για τους λίγους, με το πολιτικό προσωπικό που είναι μακριά απ’ τα καθημερινά προβλήματα του λαού.

Η αναμέτρηση θα είναι με το πολιτικό προσωπικό το οποίο αρχές του 2017 προέτρεψε την κυβέρνηση να κατάσχει τις επιδοτήσεις των αγροτών και εμείς τις προστατεύσαμε, με το πολιτικό προσωπικό που εκτόξευσε το δημόσιο αλλά και το ιδιωτικό χρέος των Ελλήνων ενώ η σημερινή κυβέρνηση επιδοτεί τη δόση του δανείου.

Η σύνθεση και η συνάντηση των υγιών δυνάμεων της κοινωνίας είναι επιβεβλημένη γιατί όπως είπε και ο Πρωθυπουργός δεν γεννηθήκαμε ούτε Πρωθυπουργοί ούτε Υπουργοί και επιπλέον δεν είμαστε ούτε κληρονόμοι πολιτικής καριέρας και σταδιοδρομίας αλλά ούτε και παιδιά του κομματικού σωλήνα».

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ