ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΙΑ ΠΟΛΗ Η ΛΑΡΙΣΑ

Η υποψήφια δήμαρχος Λάρισας Ρ. Καραλαριώτου παρουσίασε θέσεις και προτάσεις για τον Πηνειό

Θέσεις και προτάσεις της παράταξης «Λάρισα Μπροστά» με επίκεντρο την αξιοποίηση του Πηνειού ποταμού παρουσίασε η επικεφαλής της και υποψήφια δήμαρχος Λαρισαίων Ρ. Καραλαριώτου, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής σε πολυχώρο, στο λόφο του Φρουρίου.

Οικολογικό Πάρκο και Πάρκο Νερού, μουσεία, χώροι άθλησης-αναψυχής, αλλά και Φορέας Προστασίας και Διαχείρισης του Πηνειού περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στο πρόγραμμα της «Λάρισα Μπροστά», με την υποψήφια δήμαρχο να τονίζει πως η Λάρισα μπορεί και πρέπει να γίνει μια ευρωπαϊκή παραποτάμια πόλη αλλά και μια πρωτεύουσα πόλη πρότυπο σε όλη την Ελλάδα.

«Αυτή η ευρωπαϊκή προοπτική της Λάρισας περνά μέσα από την αξιοποίηση και ανάδειξη του Πηνειού ποταμού σε “πρωταγωνιστή” στη ζωή της πόλης μας», σημείωσε η Ρ. Καραλαριώτου, ασκώντας μάλιστα δριμεία κριτική στη δημοτική αρχή και υποστηρίζοντας πως είχε στα χέρια της μελέτη η οποία δεν αξιοποιήθηκε.

«Για την υλοποίηση του προγράμματός μας για την ανάδειξη του Πηνειού θέλουμε όλους τους πολίτες δίπλα μας. Θα επιδιωχθεί η συμμετοχή όλων των Λαρισαίων, από τους αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς για τις κτιριακές εγκαταστάσεις μέχρι την φυτοκάλυψη, την αισθητική διαμόρφωση των υπαίθριων χώρων και την λειτουργία του Περιβαλλοντικού – Οικολογικού Πάρκου, ώστε ο Πηνειός να γίνει “κτήμα” όλων των πολιτών», κατέληξε η κ. Καραλαριώτου, υπογραμμίζοντας πως «όλα τα έργα θα επιδιωχθεί να χρηματοδοτηθούν από τα διαθέσιμα εργαλεία που προβλέπονται από Δημόσιους και Κοινοτικούς πόρους, ενώ σε περίπτωση που αυτό δεν θα είναι εφικτό τότε θα εξετασθεί ως έσχατη λύση και η ιδιωτική συμμετοχή».

Στο πλαίσιο της συνέντευξης ανακοινώθηκε πως σχεδιάζεται η δημιουργία στο Δήμο Ειδικής Ομάδας Επιστημόνων και Μελετητών, που θα ασχολείται αποκλειστικά με το θέμα της αξιοποίησης του Πηνειού, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί και στη διασύνδεση του ποταμού με το Αρχαίο Θέατρο, με τις σχετικές ανακοινώσεις να προγραμματίζονται για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ