ΣΤΙΣ 26 ΜΑΪΟΥ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΕΛΕΡ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΕΛΙΔΑ

Τους πρώτους 88 υποψηφίους με το «Ενωμένο Κιλελέρ» παρουσίασε ο Θ. Μούσιος, στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού στη Νίκαια

«Η αλλαγή στον Δήμο Κιλελέρ είναι πλέον καθολική απαίτηση. Και απόψε εσείς, με πολύ πειστικό τρόπο, επιβεβαιώνετε αυτό που συζητάει ανοιχτά πολύς κόσμος, ότι στις 26 Μαΐου ο Δήμος Κιλελέρ αλλάζει σελίδα». Γεμάτος ενθουσιασμό και με πίστη για τη νίκη εμφανίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης ο υποψήφιος δήμαρχος Κιλελέρ, Θανάσης Μούσιος.

Μιλώντας στο κατάμεστο  Πολιτιστικό Κέντρο της Νίκαιας και εν μέσω αποθέωσης από τον κόσμο ο υποψήφιος δήμαρχος παρουσίασε τους πρώτους 88 υποψήφιους με το συνδυασμό «Ενωμένο Κιλελέρ». Προηγήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού στη Νίκαια.

Ανοίγοντας την ομιλία του ο κ. Μούσιος απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους δημότες: «Ενώνουμε δυνάμεις για μία μεγάλη νίκη από την πρώτη Κυριακή των εκλογών. Μία νίκη της προόδου απέναντι στη συντήρηση, της ανάπτυξης απέναντι στη στασιμότητα, των ίσων ευκαιριών απέναντι στα ρουσφέτια, μία νίκη των χιλιάδων πολιτών του Δήμου Κιλελέρ. Η αλλαγή στον Δήμο είναι πλέον καθολική απαίτηση. Το βλέπουμε καθημερινά, μας το λένε οι κάτοικοι στα χωριά μας, που ζουν τα τελευταία πέντε χρόνια μία δύσκολη πραγματικότητα. Αντί το Κιλελέρ, με τη μεγάλη ιστορία και την κομβική του θέση, να είναι πρωταγωνιστής των εξελίξεων στη Θεσσαλία, είναι ουραγός.»

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΙΚΑΝΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΩΝ

Αναφερόμενος στο ψηφοδέλτιο, ο κ. Μούσιος εξήγησε ότι περιλαμβάνει «υποψηφίους άξιους και ικανούς, που χαίρονται τη ζωή στα χωριά μας αλλά αγωνιούν για το μέλλον τους. Άνδρες και γυναίκες, πολίτες όλων των ηλικιών, καταξιωμένοι επαγγελματίες, επιστήμονες με τεχνογνωσία και εφόδια,  που έχουν όρεξη να προσφέρουν στο Κιλελέρ με φρέσκιες ιδέες και σύγχρονες αντιλήψεις. Στο «Ενωμένο Κιλελέρ» συναντιόμαστε άνθρωποι καθαροί, δίχως εξαρτήσεις από κανέναν, δίχως δεσμεύσεις. Προερχόμαστε από διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες αλλά αφήνουμε στην άκρη τα κόμματα και κοιτάμε κατάματα τα προβλήματα του κόσμου. Με αυτά θα αναμετρηθούμε την ερχόμενη τετραετία. Θα συνεργαστούμε με όλους για το καλό του τόπου μας. Δίχως προαπαιτούμενα ή συμβιβασμούς, με πνεύμα διεκδίκησης και επιδιώκοντας ευρείες συναινέσεις μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και στις τοπικές μας κοινωνίες. Ο Δήμος μας, με το ένδοξο παρελθόν, δε μπορεί να συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο από ένα λαμπρό μέλλον».

ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Ιδιαίτερα επικριτικός εμφανίστηκε ο υποψήφιος δήμαρχος κατά όσων μετήλθαν αθέμιτων μέσων για να «πείσουν» υποψηφίους:

«Στο «Ενωμένο Κιλελέρ», φίλες και φίλοι, είμαστε περήφανοι για τις ιδέες μας. Εμφορούμαστε όλοι από την ίδια αντίληψη που θέλει τους άξιους και τους ικανούς να πρωταγωνιστούν στον καθημερινό αγώνα για τη βελτίωση της ζωής των συμπολιτών μας. Η ανάπτυξη του Δήμου δε μπορεί παρά να είναι το επίτευγμα της συνεργασίας των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου μας και όχι μίας «κλίκας» ανθρώπων που λειτουργεί ωφελιμιστικά.

Εμείς δεν υποσχεθήκαμε αξιώματα, δεν τάξαμε έμμισθες θέσεις, δεν βάλαμε το γραφείο αρχηγού κόμματος να πάρει τηλέφωνο σε κανέναν. Άλλοι τα έκαναν αυτά. Βοά η κοινωνία του Δήμου μας για τις απειλές που δέχθηκαν δημότες προκειμένου να μην είναι υποψήφιοι μαζί μας, για τις υποσχέσεις περί διαγραφής χρεών και για άλλα επαίσχυντα πράγματα.

Έχει γίνει viral η συζήτηση σε όλα τα στέκια για τα χρυσά ανταλλάγματα και τις υπόγειες συνδιαλλαγές, που «έπεισαν» ορισμένους να πάθουν αμνησία και να κάνουν ακροβατικές κωλοτούμπες.

Ας τους κρίνουν, αγαπητοί φίλοι, οι πολίτες αυτούς που επέλεξαν να βγάλουν σε πλειστηριασμό τις αρχές τους.»

ΕΙΚΟΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ

Μας πληγώνει η εικόνα εγκατάλειψης που αντικρίζουμε καθημερινά σε αρκετά χωριά. Είναι αδιάψευστος μάρτυρας ότι αυτά τα πέντε χρόνια τα πράγματα δεν πήγαν όπως θα έπρεπε. Οι ανεξέλεγκτες χωματερές αποτελούν εστίες μόλυνσης στις παρυφές των χωριών μας. Οι κάδοι απορριμμάτων δεν πλένονται τακτικά και οι νοικοκυρές σπεύδουν το καλοκαίρι να τους πλύνουν μόνες τους για να γλυτώσουν τη δυσοσμία. Πολλοί αγροτικοί δρόμοι είναι σε κακά χάλια εδώ και χρόνια. Δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στη μεταφορά των αγροτικών προϊόντων και οι παραγωγοί μας εύλογα διαμαρτύρονται για την άσχημη κατάσταση της αγροτικής οδοποιίας.» Ειδική αναφορά έκανε ο υποψήφιος δήμαρχος Κιλελέρ στην τιμή του νερού στον Δήμο τονίζοντας: «Η τιμή του νερού αυξήθηκε έως και 150% στις δημοτικές ενότητες Αρμενίου, Κιλελέρ και Κραννώνα. Το πάγιο του νερού εκτοξεύθηκε στα 20 ευρώ το δίμηνο. Ο κόσμος αγκομαχάει κάθε φορά που έρχεται ο λογαριασμός του νερού. Γίνονται ορισμένα έργα, που είναι απαραίτητα για τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση του δικτύου, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί το να πληρώνει η γιαγιά στο χωριό 20 ευρώ πάγιο, ενώ δεν καταναλώνει ούτε ένα κυβικό νερού το μήνα.»

ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΡΗΘΗΚΑΝ

Μεταξύ άλλων ο κ. Μούσιος μίλησε και για υποσχέσεις του απερχόμενου δημάρχου που δεν τήρησε ποτέ. «Πριν πέντε χρόνια υποσχέθηκε την παράκαμψη της οδού Φαρσάλων στη Νίκαια. Είδατε να γίνεται κάτι; Υποσχέθηκε μείωση της τιμής των διοδίων. Είδατε να γίνεται κάτι; Αντιθέτως, η τιμή αυξήθηκε και προστέθηκαν δύο νέοι σταθμοί διοδίων σε Ν. Περιβόλι και Μ. Μοναστήρι. Υποσχέθηκε διαφάνεια και δραστική μείωση των απευθείας αναθέσεων. Έφθασε, πέντε χρόνια μετά, να είναι πρωταθλητής στις απευθείας αναθέσεις με περισσότερες από 3.000. Αυτά τα πέντε χρόνια περίσσεψαν τα παχιά λόγια αλλά έλειψε η ουσία. Περίσσεψαν οι φωτογραφίες στον τύπο αλλά έλλειψε το σχέδιο για την ανάπτυξη του τόπου μας. Πάνω από όλα, όμως, περίσσεψε η αλαζονεία και οι αγενείς συμπεριφορές ενώ έλειψε το μέτρο, η ταπεινότητα, ο σεβασμός στη διαφορετική άποψη.»

ΑΛΛΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΑΛΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ

Σε άλλη αποστροφή του λόγου του ο κ. Μούσιος επισήμανε ότι η σημερινή εικόνα του Δήμου Κιλελέρ δεν ανταποκρίνεται σε εκείνη ενός σύγχρονου περιφερειακού δήμου που θέλει να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία. «Ενώ άλλοι Δήμοι, αυτά τα πέντε χρόνια, έκαναν άλματα μπροστά, ο δικός μας αναλώθηκε σε εκδηλώσεις άρτου και θεαμάτων. Την ίδια ώρα, άλλοι Δήμοι οργάνωσαν και λειτούργησαν σημαντικές δομές για την αντιμετώπιση της φτώχειας, όπως κοινωνικά παντοπωλεία, κοινωνικά ιατρεία, κοινωνικά  φροντιστήρια. Είδαμε Δήμους να αναπτύσσουν μετεωρολογικούς σταθμούς, που ενημερώνουν τους αγρότες σε πραγματικό χρόνο για τα δεδομένα του καιρού στην περιοχή τους. Είδαμε Δήμους να προμηθεύονται ειδικά βραχιόλια έκτακτης ανάγκης για τα ηλικιωμένα άτομα, που με το πάτημα ενός κουμπιού ειδοποιείται βοήθεια σε 24ωρη βάση. Είδαμε Δήμους, εδώ στον νομό μας, να λειτουργούν ΚΕΠ υγείας, που μάλιστα παράγουν και σημαντικό έργο. Είδαμε εκτεταμένες συνέργειες με εθελοντικές οργανώσεις για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων. Στον Δήμο Κιλελέρ, δυστυχώς, δεν είδαμε τίποτα από αυτά.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ

Ο υποψήφιος δήμαρχος επισήμανε ότι το Κιλελέρ του  αύριο δε μπορεί να είναι υπόθεση ενός ανθρώπου. «Το μέλλον του Δήμου είναι υπόθεση όλων μας. Στον πυρήνα της δικής μας φιλοσοφίας είναι η συνεργασία με όλους τους προέδρους, με όλους τους συμβούλους, ανεξάρτητα με ποιά παράταξη θα εκλεγούν. Αναλαμβάνοντας τη δημοτική αρχή, μέσα στις πρώτες εβδομάδες, θα επισκεφθούμε, ένα προς ένα, όλα τα χωριά μας. Από κοινού με τα τοπικά συμβούλια, θα καταγράψουμε αιτήματα και παρατηρήσεις των δημοτών για να βελτιώσουμε άμεσα την καθημερινότητά τους. Απλά και γρήγορα, δίχως καθυστέρηση»

ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ

Περιγράφοντας το όραμά του ο κ. Μούσιος μίλησε για έναν Δήμο Κιλελέρ εξωστρεφή, δυναμικό αλλά και αλληλέγγυο στους δημότες του. Αναλύοντας το σχέδιό του μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Λόγω δουλειάς έχω ιδιαίτερη ευαισθησία στις ανάγκες της νεολαίας μας και θα αρχίσω από εκεί λέγοντας:

-Αυξάνουμε, με την ανάληψη των καθηκόντων μας, την χρηματοδότηση στους  πολιτιστικούς, εξωραϊστικούς και αθλητικούς συλλόγους, τους συλλόγους γυναικών. Αυτοί οι δραστήριοι   σύλλογοι  αποτελούν  κοιτίδα καλλιέργειας  και  ποιοτικής ανάπτυξης  του  πολιτισμού  μας,  των  ηθών και  των  εθίμων  της  περιοχής  μας. Αυτοί οι σύλλογοι θα έχουν την αμέριστη υποστήριξή μας. Επίσης, όπως γίνονται εκδρομές για τα ΚΑΠΗ, θα γίνονται, με την υποστήριξη του Δήμου, και εκδρομές για τους νέους μας.

-Κάνουμε πράξη την αλληλεγγύη μας στους δημότες με την ανάπτυξη σύγχρονων κοινωνικών δομών άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας όπου και θα απασχολούνται συμπολίτες μας.

-Αναπτύσσουμε ένα δίκτυο πρόνοιας, για τους ηλικιωμένους, τα ΑμεΑ, τα άτομα που ζουν μόνα, με την ενεργοποίηση εθελοντών στα χωριά μας. Υπάρχουν πολλοί που θέλουν να προσφέρουν στους συνανθρώπους μας, σας διαβεβαιώ.

-Σχεδιάζουμε την προμήθεια ειδικών συσκευών έκτακτης ανάγκης για τα ηλικιωμένα άτομα, ώστε να ειδοποιείται αμέσως βοήθεια, σε περίπτωση προβλήματος ή ατυχήματος.

-Γινόμαστε Δήμος φιλικός στις επενδύσεις, κάνοντας εμείς την αρχή με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ εκμεταλλευόμενοι το θεσμικό πλαίσιο για τις Ενεργειακές Κοινότητες. Με την επένδυση στα φωτοβολταϊκά θα μπορέσουμε να εξοικονομήσουμε ηλεκτρική ενέργεια και έτσι να γλυτώσουμε χρήματα για τους δημότες μας.

-Ετοιμάζουμε ένα πρωτόκολλο συνεργασίας Δήμου και τοπικών επιχειρήσεων για να μειώσουμε την ανεργία. Ο Δήμος Κιλελέρ θα καταγράψει όλους τους ανέργους που έχουμε στην επικράτειά μας και τις δεξιότητές τους. Για τις τοπικές επιχειρήσεις που θα προσλαμβάνουν ανέργους δημότες μας, το όφελος θα αφορά στη μείωση των δημοτικών τους τελών. Πρόκειται για συμφωνία όπου κερδίζουν όλοι και δίνουμε, έτσι, πραγματική ευκαιρία στους εκατοντάδες άνεργους δημότες μας να βρουν πιο εύκολα δουλειά.

-Βελτιώνουμε την καθημερινότητα των πολιτών με την ενίσχυση των υπηρεσιών καθαριότητας. Τα  γήπεδα,  τα  γυμναστήρια,  τα  πάρκα, οι  πλατείες  πρέπει  να  είναι  χώροι  καθαροί,  συντηρημένοι  και  ζωντανοί.

-Δίνουμε προτεραιότητα στις προσλήψεις για το πράσινο και την καθαριότητα στους δικούς μας νέους, στα παιδιά από τα χωριά μας. Συνάμα, εξαλείφουμε τις αυθαίρετες χωματερές σε συνέργεια με όλους τους πολίτες και με τον έλεγχο των παραβατών.

-Προωθούμε την επιτάχυνση της εξυπηρέτησης του  κόσμου και τη μείωση της γραφειοκρατίας με την ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών στις συναλλαγές και τις πληρωμές του Δήμου. Για παράδειγμα, με μία εφαρμογή στο κινητό τους οι δημότες θα μπορούν να αναφέρουν προβλήματα και ο Δήμος θα είναι υποχρεωμένος να απαντά άμεσα για το τί προτίθεται να πράξει και πότε.

-Υποστηρίζουμε τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας, τους συνεταιρισμούς και τις ομάδες παραγωγών με τη λειτουργία ενός σύγχρονου αγροτικού γραφείου στον Δήμο σε ανοιχτή γραμμή με Αθήνα και Βρυξέλλες. Αυτό θα έχει την ευθύνη για τη διοργάνωση σεμιναρίων και την τακτική εκπαίδευση των παραγωγών μας, ώστε να είναι ενήμεροι για το παρόν και το μέλλον του πρωτογενούς  τομέα και την προοπτική των διάφορων καλλιεργειών. Προς όφελός τους μπορούμε επίσης να εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητες της τεχνολογίας και θα το κάνουμε με την ανάπτυξη ενός δικτύου μετεωρολογικών σταθμών στον Δήμο. Στα στοιχεία αυτών των σταθμών θα έχουν πρόσβαση όλοι οι αγρότες από το κινητό τους.

-Δίνουμε έμφαση στην κατασκευή των αναγκαίων υποδομών για τον οδικό εκσυγχρονισμό του Δήμου μέσα από στοχευμένες παρεμβάσεις κάθε χρόνο στους αγροτικούς δρόμους και όχι μόνο στο τέλος της δημοτικής θητείας, όπως είδαμε να συμβαίνει φέτος.

– Καθιστούμε τον Δήμο μας πρωτοπόρο στην πρόληψη και προαγωγής της υγείας των πολιτών  μας. Με τη λειτουργία αρμόδιου γραφείου, που θα διοργανώνει ενημερωτικές εκδηλώσεις σε συνεργασία με επιστημονικούς φορείς, όπως ο Ιατρικός Σύλλογος, για φλέγοντα ζητήματα υγείας, επιστήμονες με κατάρτιση και γνώση, θα έρχονται στον Δήμο μας και θα ενημερώνουν τους δημότες μας. Παράλληλα, διεκδικούμε να περιέλθει στους Δήμους η ευθύνη λειτουργίας των Κινητών Μονάδων Υγείας για να γίνονται τακτικά και δωρεάν οι βασικές προληπτικές εξετάσεις στο σύνολο του πληθυσμού μας.

Όλα αυτά και ακόμη περισσότερα είμαστε αποφασισμένοι να υλοποιήσουμε, εξοικονομώντας πόρους από αλόγιστες σπατάλες. Αξιοποιώντας χρηματοδοτήσεις από εθνικά και κοινοτικά προγράμματα, μπορούμε να εξασφαλίσουμε τα κονδύλια για  να αλλάξουμε πραγματικά την εικόνα του Δήμου Κιλελέρ μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια. Και αυτό θα κάνουμε, σας διαβεβαιώ.»

ΚΑΛΕΣΜΑ

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Μούσιος απεύθυνε κάλεσμα σε όλους τους δημότες και τις δημότισσες του Κιλελέρ «να ενώσουμε δυνάμεις για να αλλάξουμε τον Δήμο μας, δίνοντας ξανά ζωή στα χωριά μας. Το χρωστάμε στους γονείς μας, το οφείλουμε στα παιδιά μας. Καλό μας αγώνα, η νίκη θα είναι δική μας από την πρώτη Κυριακή των εκλογών.»

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Οι πρώτοι 88 υποψήφιοι με το συνδυασμό «Ενωμένο Κιλελέρ», που ανακοίνωσε ο κ. Μούσιος είναι οι εξής:

Αγγελακόπουλος Δημήτριος,

Αγγλοπούλου – Μερτζανίδη Όλγα,

Ακριβούλης Γεώργιος,

Ανυφαντή – Οικονόμου Ζωή,

Αραμπατζής Χρήστος,

Βαϊόπουλος Αχιλλέας,

Βλαχογκουντής Θεόφιλος,

Βογιατζή Αριάδνη,

Βολιώτου-Μακρή Ελένη,

Γιαννακούλα Ελένη,

Γιατσάκη Αντωνία,

Γκαμπλιάς Νικόλαος,

Γκουντουβά Ασπασία,

Γώγου Πολυξένη (Μαρκέλα),

Δημητρίου Γεώργιος,

Διάλλας Κωνσταντίνος,

Ζαχαριάς Ιωάννης,

Ζαχαρούλης Δημήτριος,

Ζήσου Ευγενία,

Ηλιόπουλος Δημήτριος,

Καλαφάτη Νατάσσα,

Καλογιάννης Απόστολος,

Καραθάνος Κωνσταντίνος,

Καρατσίβος Δημήτριος,

Καρτσαφλέκης Δημήτριος,

Καρτσογιάννης Δημήτριος,

Καρυούδης Γεώργιος,

Κουλιόπουλος Χρήστος,

Κουρέτσιος Κωνσταντίνος,

Κούρτη Σόνια,

Κουτρουμπέλης Αλέξανδρος,

Κουτσιαμπέλα – Φασιανού Αθανασία,

Κωστούλης Βασίλειος,

Λάμπρου Ευτυχία,

Λέτσιος Γεώργιος,

Μακατού Κρυσταλλία,

Μακρόπουλος Αθανάσιος,

Μανάφας Αλκιβιάδης,

Μανδάλης Αθανάσιος,

Μαρίνου Ιωάννα,

Μάρκου Εύη,

Μερτζανίδης Αλέξανδρος,

Μιχαλούλη Σίλια,

Μοσχοβίτης Δημήτριος,

Μούσιος Απόστολος,

Μουχταρέλος Δημήτριος,

Μπάγκας Κωνσταντίνος,

Μπαλιάκος Αθανάσιος,

Μπανταλού Ιωάννα,

Μπαντούλης Θεόδωρος,

Μπατάλας Δημήτριος,

Μπεκιώτης Δημήτριος,

Μπίλλης Νικόλαος,

Νάχαμος Αντώνιος,

Νάχαμος Γεώργιος,

Νάχαμος Κωνσταντίνος,

Νάχαμου Ελένη,

Νικολαΐδης Γεώργιος,

Παναγούλης Κωνσταντίνος,

Παπαδόπουλος Απόστολος,

Παπαδοπούλου Μαρία,

Παπακωνσταντίνου Μυρτώ,

Παπαματθαίου Μιχαήλ,

Παραπανήσιου Άρτεμις,

Πασχούδης Γεώργιος,

Ρίζου Αθανασία (Σούλα),

Σαρατζιώτης Δημήτριος,

Σουλιώτη Δήμητρα,

Σταμούλης Βασίλειος,

Σταυροθεοδώρου Κατερίνα,

Σφέτσα Βασιλική,

Τζήκα Ευαγγελία,

Τζιότζιος Γρηγόριος,

Τρικάκης Δημήτριος,

Τσινούλη Ασπασία,

Τσιούτσιος Ιωάννης,

Τσιτσάνη Αναστασία,

Φασφαλής Αντώνιος,

Φούγγος Δημήτριος,

Φούντζιου Θεσσαλία(Θάλεια),

Χατζηλιάδου Κωνσταντίνα,

Χατζηλιάδης Ιωακείμ,

Χατζηλιάδης Μιχαήλ,

Χατζηνικολάου Βασιλική,

Χατζησαββίδου Άννα,

Χατζόπουλος Ευάγγελος,

Χουλιάρας Χρήστος,

Χατζούλης Βασίλειος.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ