Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ

Ανακοίνωση του συλλόγου υπαλλήλων – εμποροϋπαλλήλων Λάρισας

Από σήμερα 21 Απρίλη, αρχίζει ξανά μία περίοδος για εμάς τους εργαζόμενους στο εμπόριο πάρα πολύ δύσκολη, καθώς με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές 21/4 και 5/5, με το εορταστικό ωράριο, αλλά και με την περίοδο που ακολουθεί Μάιο έως Οκτώβριο, την εκπτωτική περίοδο και όλα αυτά, μας σμπαραλιάζουν το ωράριο και τη ζωή την δική μας και των οικογενειών μας.

Η εντατικοποίηση της δουλειάς των εμποροϋπαλλήλων έχει χτυπήσει κόκκινο. Δουλειά τις Κυριακές, σπαστά ωράρια, 6ημερα χωρίς ρεπό, 10 – 12ωρα, απλήρωτες υπερωρίες, ατομικές συμβάσεις, μερική απασχόληση, 2μηνες – 3μηνες συμβάσεις, είναι όλα αυτά που βιώνουμε καθημερινά.

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας, καλεί όλους τους συναδέλφους του κλάδου, να πάρουν θέση στον αγώνα, να οργανωθούν στο σωματείο τους και μαζί να αντιπαλέψουμε αυτή την κατάσταση, με βάση τις δικές μας ανάγκες και όχι για τις ανάγκες των μεγαλεμπόρων και των πολυεθνικών.

Μαζί να αντιπαλέψουμε, όλους όσους βάζουν εμπόδια στην οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων, γιατί πέρα από την μεγαλοεργοδοσία και  τις κυβερνήσεις  που την υπηρετούν, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και την βρωμιά που υπάρχει μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα. Ανθρώπους που τρύπωσαν μέσα στα σωματεία για να μπορούν να παρεμβαίνουν στους εργαζόμενους και να σπέρνουν  τη μοιρολατρία, την ηττοπάθεια και τη λογική του μικρότερου κακού, ώστε να μην υπάρχει καμία αντίδραση στις μεθοδεύσεις των εργοδοτών ενάντια στα δικαιώματά μας.

Έχουμε πλέον πείρα. Αν δεν πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, αυτή η κατάσταση δεν πρόκειται να αλλάξει προς το καλύτερο, αλλά θα γίνεται όλο και πιο σκληρή και βάρβαρη.

Διεκδικούμε δουλειά με δικαιώματα, Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας, υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης, κατάργηση των σπαστών ωραρίων, κατάργηση όλων των νόμων και των διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο, μέτρα στήριξης της εργαζόμενης μητέρας, μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

 

Κανένας φόβος! Με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και πείσμα, με οργάνωση και αγώνα να διεκδικήσουμε καλύτερους όρους για την εργασία και την  ζωή μας,  με βάση τις ανάγκες τις δικές μας κι όχι με βάση τις ανάγκες επιχειρηματικών ομίλων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ