ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Εξαιρετικός θα είναι ο καιρός τη Μεγάλη Δευτέρα με τη θερμοκρασία να αρχίζει να θυμίζει καλοκαίρι και όλα δείχνουν ότι θα κάνουμε Πάσχα με ήλιο. Οπως δήλωσε στο newsit.gr ο μετεωρολόγος Νίκος Καντερές ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα θα θυμίζει καλοκαίρι και με τη θερμοκρασία την Μεγάλη Παρασκευή να φτάνει μέχρι και τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά η Μεγάλη Εβδομάδα θα κυλήσει με υψηλές θερμοκρασίες και καλό καιρό και θα είναι σύμμαχος στην έξοδο των εκδρομέων για τον Πάσχα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο κ. Καντερές στο newsit.gr.

«Με ανοιξιάτικες συνθήκες θα συνοδευτεί η φετινή Μεγάλη Εβδομάδα. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει βαθμιαία άνοδο και έως τη μεγάλη Παρασκευή θα ανέβει κατά 8 με 10 βαθμούς, συγκριτικά με τις χθεσινές τιμές.

Για παράδειγμα, χθες στην Αθήνα είχαμε 15 με 17 βαθμούς, τη Μεγάλη Παρασκευή ο υδράργυρος θα φτάσει τους 27 και 28 βαθμούς Κελσίου. Ήδη είχαμε μια μικρή άνοδο της θερμοκρασίας η οποία θα συνεχιστεί, έτσι ώστε ο υδράργυρος να ανέβει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και να δείχνει θερμοκρασίες που θα θυμίζουν τέλη Μαΐου ή, σε κάποιες περιοχές, αρχές Ιουνίου.

Βροχές δεν προβλέπονται, εκτός από κάποιες, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα, σε ορεινές περιοχές και κυρίως στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα, χωρίς όμως να χαλάσουν την έννοια του καλού καιρού. Συννεφιές θα υπάρχουν, γνώριμες της Μεγάλης Εβδομάδας, αλλά, πέραν αυτού, όχι κάτι το αξιόλογο.

Οι άνεμοι, αν εξαιρέσουμε τη Μεγάλη Τρίτη, που θα είναι κάπως ενισχυμένοι στο Ιόνιο, όλες τις ημέρες και για όλα τα πελάγη θα είναι πάρα πολύ καλοί και καλοτάξιδες οι θάλασσες. Για όσους φύγουν για τις γιορτές του Πάσχα, δεν θα υπάρξει πρόβλημα, τόσο στη νησιωτική, όσο και στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Για το Μεγάλο Σάββατο, ίσως, και αυτό το λέω με επιφύλαξη, στη βόρεια Ελλάδα μόνο, στη Μακεδονία και τη Θράκη, προς το βράδυ, να σημειωθούν κάποιες σποραδικές βροχές ή και καταιγίδες. Είναι μια διαταραχή η οποία θα επηρεάσει, βασικά, τα Βαλκάνια και δε νομίζω ότι υπάρχει θέμα ανησυχίας.

Αυτό το σύστημα περνάει γρήγορα και έτσι και την Κυριακή του Πάσχα ο καιρός θα είναι πολύ καλός και το ψήσιμο του οβελία θα γίνει με ιδανικές συνθήκες και χωρίς στέγαστρο.

Αλλά και κατά την επιστροφή των εκδρομέων, και τη Δευτέρα του Πάσχα και την Τρίτη, δεν θα υπάρξει κάτι ανησυχητικό, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί με σύμμαχο τον καιρό».

newsit.gr – Εφη Κουλοχέρη

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ