ΛΟΥΚΑΟ ΚΑΙ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ ΧΑΡΙΣΑΝ ΤΗ ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Άλμα για τα μπαράζ έκαναν οι Φιλιππουπολίτες

Άλμα συμμετοχής στους αγώνες μπαράζ που οδηγούν σε άνοδο στη SL έκανε ο Απόλλωνας Λάρισας, που στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της FL πανηγύρισαν τη νίκη με 1-0 επί του Πλατανιά, με μεγάλους πρωταγωνιστές το σκόρερ Λουκάο και τον τερματοφύλακα Μαντζάρη που κράτησε τη νίκη με τις εξαιρετικές επεμβάσεις του.

Παρουσία περίπου 2.500 φιλάθλων που γέμισαν το γήπεδο της Φιλιππούπολης ο Απόλλωνας μπήκε αποφασισμένος και μόλις στο 2ο λεπτό έβαλε φωτιά στις κερκίδες, όταν ο Λουκάο με άπιαστη κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι έγραψε το 1-0 δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του!

Οι παίκτες του Αριάν Μπελά προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την «παγωμάρα» των αντιπάλων τους και αφού στο 29’ ο Μαντζάρης έβγαλε με υπερένταση σουτ του Ποζατζίδη βγήκαν μπροστά για να «κλειδώσουν» τη νίκη, ωστόσο στο 30’ ο κίπερ του Πλατανιά είπε όχι σε σουτ του Λίταινα, ενώ στο 40’ ο Τασιούλης έπιασε το σουτ και λίγο πριν η μπάλα περάσει  τη γραμμή ο Κόρτσταμ αποσόβησε τη σίγουρη παραβίαση!

Με την έναρξη της επανάληψης Λίταινας (50’) και Μαρκολίνο (64’) δεν βρήκαν στόχο, ενώ στο 72’ οι φίλαθλοι καρδιοχτύπησαν βλέποντας τη μπάλα να τραντάζει το κάθετο δοκάρι του Μαντζάρη μετά από φάουλ του Ποζατζίδη.

Οι Απολλωνιστές κρατούσαν το αποτέλεσμα, για να φτάσουμε στη φάση του 90’ όταν ο Μαντζάρης έκανε την επέμβαση της χρονιάς αποκρούοντας με υπερένταση κεφαλιά του Μπιανκόνι, ενώ στις καθυστερήσεις ο Απόλλωνας έμεινε με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Χατζή με κόκκινη κάρτα.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τον Απόλλωνα να πανηγυρίζει μια σπουδαία νίκη, απέχοντας πλέον μόλις ένα βαθμό από το… όνειρο, αφού βρίσκεται και πάλι στη 2η θέση της βαθμολογίας με 54 πόντους και επιζητά να παραμείνει εκεί και να αγωνιστεί στο μπαράζ με τον 13ο της Super League.

Οι παίκτες του Μπελά θα παλέψουν για τον πολύτιμο βαθμό στο τελευταίο παιχνίδι με αντίπαλο τον Ηρόδοτο στην Κρήτη, την ώρα που ο Πλατανιάς, που ακολουθεί με 52 βαθμούς, θέλει νίκη απέναντι στον Ηρακλή στα Χανιά και ήττα του Απόλλωνα προκειμένου να βρεθεί στην προνομιούχο δεύτερη θέση.

Απόλλων Λάρισας (Αριάν Μπελά): Μαντζάρης, Σκούπρα, Χατζής, Κουρτεσιώτης, Λίταινας (87’ Κοντοές), Ράμος, Καρατάσιος, Σουλιώτης, Λουκάο, Τασιούλης (69’ Γκουντρουμπής), Μπραμπίγια (46’ λ.τ. Μαρκολίνο).

Πλατανιάς (Γιάννης Τάτσης): Γκοτ, Ουές, Ποζατζίδης, Τσιαμούρης (58’ λ.τ. Παπουτσογιαννόπουλος), Ρουσσάκης, Μποσέτι, Λουκίνας, Παπανικολάου, Μπιανκόνι, Νίλι, Κόρτσταμ (83’ Λάζιτς).

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: LigaNews.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ