ΚΥΡΙΕ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ, ΩΡΑΙΑ Η ΦΙΕΣΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ…

Ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της παράταξης “Ολύμπου Πολιτεία – Πύλη Ανάπτυξης” του υποψηφίου δημάρχου Νίκου Γάτσα

Από το γραφείο τύπου του συνδυασμού “Ολύμπου Πολιτεία – Πύλη Ανάπτυξης” με υποψήφιο δήμαρχο Ελασσόνας τον Νίκο Γάτσα, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση με την οποία σχολιάζονται οι αναφορές του κ. Ευαγγέλου και η ομιλία του στην εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων του συνδυασμού του:

Ν. Γάτσας: “Κε. Ευαγγέλου, ωραία η φιέστα με τους υποψηφίους, αλλά να λέμε και αλήθειες…”

Αντί να απολογηθεί ο κ. Ευαγγέλου για τη στασιμότητα και την ύφεση που γνώρισε ο Δήμος Ελασσόνας κατά τη διάρκεια της θητείας του, αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ομιλίας του, για να κρίνει και να κατακρίνει τις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού μας για την αποκέντρωση, την εξυπηρέτηση του πολίτη, την αξιοποίηση των δημοτικών υποδομών, την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Καλό θα ήταν όμως, να δικαιολογήσει πρώτα την απογύμνωση των δημοτικών καταστημάτων από προσωπικό, το οποίο μετακίνησε στο δημαρχείο της Ελασσόνας με το πρόσχημα της συνένωσης των ληξιαρχείων.

Αλήθεια, ποιες ενέργειες έκανε ο κ. Ευαγγέλου, προκειμένου να στελεχωθεί ο Δήμος μας με περισσότερο προσωπικό;

Πόσες φορές άλλαξε τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας την τελευταία τετραετία;

Πότε ολοκλήρωσε το ψηφιακό Οργανόγραμμα;

Πότε εντάχθηκε ο Δήμος Ελασσόνας στο πρόγραμμα της Κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων;

Ποιος ευθύνεται για την υποστελέχωση;

Μήπως η ανοργανωσιά, η έλλειψη συντονισμού και η απουσία σχεδίου της σημερινής διοίκησης οδήγησαν τις υπηρεσίες του δήμου σε αποδιοργάνωση;

Δεν πτοούμαστε από τη σημερινή κατάσταση διάλυσης, γνωρίζουμε ότι θα απαιτηθεί άμεσα πολύ δουλειά, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να αναστρέψουμε την κατάσταση…

Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται 5 ολόκληρα χρόνια από τις εκλογές του 2014 και ο κ. Ευαγγέλου ακόμα μας περιγράφει τα έργα που ΘΑ γίνουν…

Επειδή όμως οι πολίτες του Δήμου μας έχουν καλή μνήμη, αναρωτιώμαστε:

Πείτε μας κύριε Ευαγγέλου, κατασκευάστηκε η ανοιχτή πισίνα;

Μήπως κατασκευάστηκαν οι πλατείες που αναφέρετε;

Άραγε, κατασκευάστηκαν ο 2ος παιδικός σταθμός και το νηπιαγωγείο;

Κατασκευάστηκε το πνευματικό κέντρο στην Τσαριτσάνη;

Ανακαινίστηκε το κεντρικό καφενείο ή η βιβλιοθήκη;

Προχώρησε το Κέντρο Πληροφόρησης Ολύμπου;

Αξιοποιήθηκαν οι κατασκηνώσεις Κοκκινοπλού;

Τίποτα από τα παραπάνω δεν είδαν οι πολίτες του Δήμου μας.

Ή μήπως μόνο εμείς δεν τα βλέπουμε…

Και επιπλέον, ας σταματήσει αυτή η έπαρση από πλευράς σας, για τη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού που άλλες δημοτικές αρχές -πριν από τη δική σας- δημιούργησαν και λειτούργησαν.

Είναι τουλάχιστον άκομψο από πλευράς σας.

Ωραίες λοιπόν οι φιέστες με τους υποψήφιους σας, αλλά ας είμαστε ειλικρινείς…

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ…

 Ο κ. Ευαγγέλου είναι ο πρώτος δήμαρχος του Δήμου Ελασσόνας που είχε 5 ολόκληρα χρόνια στη διάθεσή του, για να επιδείξει έργο ουσίας, αλλά αναλώθηκε σε μικροεξυπηρετήσεις και μικροπαρεμβάσεις, σε ακριβοπληρωμένες φιέστες και έργα βιτρίνας: ασανσέρ, μαρμάρινες σκάλες, υπόγειοι κάδοι, κρυφοί φωτισμοί…

Όσο για αναπτυξιακό έργο; Μηδέν…

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ…

Δεν έφτανε μόνο η υποσχεσιολογία του κ. Ευαγγέλου για τα έργα που θα γίνουν στην επόμενη δημοτική περίοδο, παρουσίασε ως έργα του Δήμου αυτά που σχεδίασε και προγραμματίζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπως ο νέος περιφερειακός και οι ασφαλτοστρώσεις επαρχιακών δρόμων, ακόμα και έργα τα οποία ήταν έτοιμα προς υλοποίηση από την προηγούμενη δημοτική θητεία, όπως η τηλεμετρία, το κέντρο τουριστικής προβολής και η παραχώρηση των κατασκηνώσεων.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ…

Μίλησε για μείωση του χρέους του Δήμου, όταν είναι γνωστό τοις πάσι ότι τα χρήματα αυτά ήρθαν από το Υπουργείο με τη μορφή έκτακτης επιχορήγησης (σε όλους τους δήμους), προκειμένου να αποπληρώσουν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις σε εργολάβους ή προμηθευτές, για να μην κινδυνεύουν οι Δήμοι με κατασχέσεις.

Ειδικά το μεγαλύτερο ποσό της επιχορήγησης του Υπουργείου ύψους 1.400.000 ευρώ διατέθηκε για την αποπληρωμή της ΔΕΗ, όπως έκανε σε όλους τους Δήμους, για να μην καταρρεύσει η επιχείρηση από τα χρέη των δήμων.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ…

Το μόνο που πέτυχε μόνος του ο κ. Ευαγγέλου ήταν να συγκρουστεί με το σύνολο των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ακόμη και αν σήμερα προσπαθεί να προσεγγίσει το συνδυασμό του κ. Καρανίκα, για να εξασφαλίσει πιθανή στήριξη από αυτόν τη δεύτερη Κυριακή. Κανείς δεν ξεχνά, όμως, τον απαξιωτικό τρόπο με τον οποίο απευθυνόταν στον κ. Γκουνό στο Δημοτικό Συμβούλιο και τις απειλές που του απηύθυνε ότι έχει έγγραφα που τον εκθέτουν.

Θα πρέπει κάποια στιγμή ο κος Ευαγγέλου να αντιληφθεί πως μάλλον δεν μπορεί να ελπίζει σε «δεκανίκια» όπως την προηγούμενη φορά.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ…

Όσο καλός και αν θέλει να εμφανιστεί ο κ. Ευαγγέλου στους δημότες και τις δημοτικές παρατάξεις, είναι πλέον γνωστός ο αυταρχικός τρόπος με τον οποίο διοίκησε το Δήμο, οι κάμερες στο δημαρχείο, η αλαζονεία και η προσβολή στους θεσμούς, οι κατηγορίες για συγκεκριμένους δημοτικούς συμβούλους για διαπλοκή, οι μηνύσεις στον Εισαγγελέα χωρίς κανένα αποτέλεσμα και φυσικά η διαστρέβλωση της πραγματικότητας, όσον αφορά την οικονομική κατάσταση που παρέλαβε, μιλώντας για δήθεν υποχρεώσεις εκατομμυρίων που ούτε αποδείχτηκαν, ούτε αφορούσαν τη θητεία του προηγούμενου δημάρχου.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ…

Υποσχέθηκε μείωση της τιμής του νερού κατά 50% και όταν η πολιτεία κατήργησε το τέλος του 80%, έκανε ισόποση αύξηση, για να επανέλθει η τιμή στο αρχικό ύψος.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ…

Ο καθένας θα μπορούσε να κάνει πολύ περισσότερα από τη σημερινή διοίκηση του δήμου μας, γιατί ο καθένας θα είχε περισσότερη θέληση, αποφασιστικότητα, διάθεση συνεργασίας και ενδιαφέρον για τον τόπο, από τον σημερινό δήμαρχο και τους συνεργάτες του.

Ο συνδυασμός μας “Ολύμπου Πολιτεία – Πύλη Ανάπτυξης” και ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Γάτσας έχουν το σχέδιο, την τεχνογνωσία, το στελεχιακό δυναμικό και το βασικότερο τη βούληση, για να διαμορφώσουν τις καλύτερες συνθήκες για την ανάπτυξη του Δήμου μας, κάτι που έχουν καταλάβει ήδη οι συνδημότες μας και γι’ αυτό πλαισιώνουν τον συνδυασμό μας άνθρωποι από κάθε πολιτικό και κοινωνικό χώρο, χωρίς έπαρση και αποκλεισμούς.

Μιας όμως και μιλάμε για αλήθειες, ας μιλήσουμε και για τη μόνιμη αναφορά του κου δημάρχου στο ήθος και την εντιμότητα της δημοτικής του αρχής.

Ας μας απαντήσει ο κος Δήμαρχος για τις αλόγιστες σπατάλες των συμβούλων του, για τις αναθέσεις σε φίλους και εκλεκτούς, με πρόσφατο κραυγαλέο παράδειγμα την διαγωνιστική διαδικασία – ανάθεση – με μηδενική έκπτωση και μία μόνο συμμετοχή, για την προμήθεια κάδων σκουπιδιών.

Ας μας απαντήσει επίσης ο κος δήμαρχος αν έχει καταδικαστεί κατά τη διάρκεια της θητείας του από ποιον και για ποιους λόγους;

Ας μας απαντήσει για τη διαρκή βιντεοσκόπηση των εργαζομένων, ποιος έχει τη διαχείριση και ποιος διασφαλίζει την ασφάλεια του υλικού που συγκεντρώνεται; Γνωρίζει ο κος Ευαγγέλου τη νομοθεσία σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα και τους κινδύνους που ενέχει;

Κε Ευαγγέλου, η γυναίκα του Καίσαρα, δεν αρκεί να δείχνει τίμια και καθαρή, αλλά να είναι κιόλας!

Σύντομα οι πολίτες του Δήμου μας θα απαντήσουν με τη δική τους ΑΛΗΘΕΙΑ στα δικά σας σουλουπωμένα ΨΕΜΑΤΑ, δίνοντας ένα τέλος σε αυτή την πολύ λίγη –για τις ανάγκες και τα μεγέθη του τόπου μας –  διοίκηση.

 

 

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ