ΆΡΟΝ ΆΡΟΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ανακοίνωση των ΣΥΝΕΚ με επίθεση σε ΔΑΚΕ, ΠΕΚ και ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λάρισας η πλειοψηφία των ΔΑΚΕ – ΠΕΚ αποφάσισε οι εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο 19ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ να γίνουν 16 Μάη.

Είναι η πρώτη φορά που αποφασίζονται εκλογές με τη σύμφωνη γνώμη μόνο δύο παρατάξεων, πράγμα που δείχνει για ακόμη μια φορά τις δημοκρατικές τους ευαισθησίες…

Γιατί όμως οι παρατάξεις αυτές επιδεικνύουν τέτοια βιασύνη; Δύο είναι οι σημαντικοί λόγοι.

Ο πρώτος πως θέλουν οι εκλογές να γίνουν οπωσδήποτε πριν τις ευρωεκλογές. Τι φοβούνται άραγε;

Και ο δεύτερος, πως θέλουν να μη γίνει ουσιαστική συζήτηση και αντιπαράθεση θέσεων. Τι να πουν άλλωστε οι παρατάξεις αυτές στους συναδέλφους και συναδέλφισσες. Μια ματιά στα προγράμματα για την Παιδεία της Ν.Δ. και του ΚΙΝ.ΑΛ. που ονειρεύονται οι παρατάξεις αυτές την επάνοδό τους στην κυβέρνηση, πείθουν ακόμη και όποιον θέλει να ξεχάσει και μπορεί , τι θα αντιμετωπίσουν εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς.

Επισημάναμε πως έχουμε υποχρέωση ως παρατάξεις να ενημερώσουμε τους εκπαιδευτικούς, αναλυτικά και με σαφήνεια για τις θέσεις της, η κάθε παράταξη. Για το λόγο αυτό προτείναμε ως ημερομηνία εκλογών την 30η Μάη και σεβόμενοι αντιρρήσεις διαδικαστικού χαρακτήρα που προέβαλαν αντιπροτείναμε την 20η Ιούνη. Δεν αποδέχτηκαν καμία πρότασή μας.

Είναι χαρακτηριστικό πως μέσα σε μόλις μια ώρα η ΠΕΚ άλλαξε θέση ώστε ακόμη μια φορά να συμπορευτεί απόλυτα με τη ΔΑΚΕ. Λίγο πριν τη συνεδρίαση του Δ.Σ., στη διαπαραταξιακή συνάντηση για τις αλλαγές στο καταστατικό της ΕΛΜΕ, η ΠΕΚ συμφωνούσε οι εκλογές να γίνονται τον Ιούνη. Λίγη ώρα μετά, η ΠΕΚ επιχειρηματολογούσε γιατί δεν πρέπει οι εκλογές να γίνουν τον Ιούνη! Και εις ανώτερα!

Δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε ακόμη μια φορά και για το ρόλο των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ. Τους ζητήσαμε να συμφωνήσουν με την πρότασή μας, η οποία συνέπιπτε και με την πρόταση της ΑΣΕ, για εκλογές τον Ιούνη ώστε να μη δώσουν άλλοθι στις ΔΑΚΕ – ΠΕΚ να προχωρήσουν τόσο σύντομα σε εκλογές με τρείς παρατάξεις ενάντια. Επέμειναν στη θέση που είχαν εκφράσει για εκλογές την 21η Μάη. Και το επιχείρημα; Πως με την πρότασή τους θα υπήρχε περισσότερος χρόνος να ενημερωθούν οι συνάδελφοι/ισσες. Δηλαδή, δύο μέρες παραπάνω!! βγάζοντας το Σαββατοκύριακο. Τώρα, πότε προλάβανε, πότε τα συμφωνήσανε, τα συμπεράσματα δικά σας.

Υ.Γ.1: Την ώρα που όλοι μας παλεύουμε για την επαναφορά των δώρων και του επιδόματος αδείας ο κ. Μητσοτάκης θέλει λέει να κόψει το δώρο των Χριστουγέννων και από τον ιδιωτικό τομέα διότι όπως λέει είναι ένα λάθος του παρελθόντος! Είμαστε σίγουροι πως ποτέ δεν το χρειάστηκε.

Υ.Γ.2: Κάποιοι δεν έχουν σταματήσει την προσπάθειά τους να μας γυρίσουν πίσω στον Μεσαίωνα! Καταγγέλλουμε με αγανάκτηση τον «οδηγό αμαρτιών» που μοιράστηκε σε μαθητές και μαθήτριες της Λέσβου μετά από εκκλησιασμό. Ο οποίος «οδηγός αμαρτιών» εκλαμβάνει ως «αμάρτημα» ακόμη και το να πηγαίνουν τα παιδιά «στα θέατρα και κινηματογράφους», εν μέσω άλλων  «αμαρτημάτων»!!!!!!!!!!

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ