ΓΙΑΤΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ;

Ανοικτή επιστολή προς τη νέα γενιά της Μαρίας Ιωάννου*, Αναπληρώτριας Καθηγήτριας Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, υποψήφιας της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας

Αγαπητή Νέα, Αγαπητέ Νέε,
Η πρώτη φορά που συμμετέχεις στην εκλογική διαδικασία είναι η πρώτη φορά που η γνώμη σου μπορεί να μετουσιωθεί σε δύναμη αντίδρασης, δύναμη ανατροπής.

Μπορείς να αναγνωρίσεις αυτούς που επιδιώκουν να σε εγκλωβίσουν:

Από τη μία μεριά, εκείνους που  παγίδευσαν τον ελληνικό λαό σε ονειρικές αυταπάτες προόδου και ευημερίας, μέσα στην ευρωπαϊκή (οικονομική) ένωση και αφού τον εξαπάτησαν με ‘’σοσιαλιστική’’ ρητορική,  τον μέθυσαν σε σύννεφα καπνού πολιτικής ναρκωκουλτούρας, εκμοντερνισμού των θεσμών, της οικογένειας, της συμβίωσης, και τον παρέδωσαν ανίσχυρο στα συμφέροντα των τραπεζών και του μεγάλου κεφαλαίου.

Στην κατάσταση δηλαδή, όπου η φορολογία εξανεμίζει το οικογενειακό εισόδημα, πολλοί νέοι υποχρεώνονται για οικονομικούς λόγους να διακόψουν τη φοίτηση στο σχολείο και στις σχολές, ή να μεταναστεύσουν –άνεργοι- μετά από το πτυχίο, ενώ κάθε δουλειά μοιράζεται σε δυο και τρεις απασχολούμενους με ευτελισμό των αμοιβών και των όρων εργασίας. Προοδευτικά εμπορευματοποιείται κάθε κρατική παροχή στην παιδεία και στην υγεία και δυναμιτίζεται η ολοκληρωμένη μόρφωση στα  σχολεία που μετατρέπονται σε ανελέητα εξεταστικά κέντρα, για όσους βέβαια μπορούν να αντέξουν  το κόστος της ανθηρής παραπαιδείας.

Από την άλλη μεριά, παλαιοκομματικοί σχηματισμοί, λένε πως μπορούν να νοικοκυρέψουν με καλύτερη διαχείριση την χώρα και αποσιωπούν οτι -χάρις ΚΑΙ στη δική τους μνημονιακή ψήφο- η Ελλάδα χρειάζεται 60 χρόνια πριν επανεξεταστούν οι όροι οικονομικού στραγγαλισμού που της έχουν επιβληθεί.

Εκεί, ανάμεσά τους, βλέπεις και όσους επενδύουν ύπουλα στη δίκαιη αγανάκτηση και στο θυμό σου: αντιδραστικούς δήθεν ανεξάρτητους, εθνικιστές, ρατσιστές, έτοιμους να λιθοβολήσουν –σαν να φταίει αυτός για την κακοδαιμονία τους- κάθε κατατρεγμένο, δυστυχή, φτάνει να μην έχει ελληνικό όνομα.

Και όλοι οι παραπάνω μας δίνουν μαθήματα πολιτικής ανηθικότητας και συναλλαγής καθώς, στο απροκάλυπτο κυνήγι των προσωπικών τους επιδιώξεων, προδίδουν τη βούληση των ψηφοφόρων τους και μετατρέπουν τη θέση, που ο λαός τους εμπιστεύθηκε με την ψήφο του, σε ανταλλακτική αξία μέσα σε ένα ξεδιάντροπο πολιτικό παζάρι.

Αγαπητέ Νέε, Αγαπητή Νέα

Αυτή η κατάσταση δεν είναι νομοτέλεια! Αυτός ο κόσμος, που δεν χωράει τα όνειρά σου ΔΕΝ είναι η μοναδική επιλογή σου!

Στις πρώτες εκλογές της ζωής σου μην πέσεις στην παγίδα της Αποχής. Η ζωή σου είναι πραγματικός αγώνας και όχι Virtual Reality.

Άσε πίσω όσους ευθύνονται για την σημερινή κατάσταση. Μην αθωώσεις με την ψήφο σου ένα σάπιο πολιτικό σύστημα που σε χρησιμοποιεί για την επιβίωσή του, απομυζώντας ζωή από τη γνήσια νεανική σου ορμή!

Αγαπητή Νέα Aγαπητέ Νέε,

Η πρώτη ψήφος σου ας είναι κόκκινη! Διάλεξε την πολιτική δύναμη που είναι ανυποχώρητη στους αγώνες του λαού μας. Την μόνη πολιτική δύναμη που παλεύει για τις σύγχρονες ανάγκες και  τα δικαιώματα των παιδιών της λαϊκής οικογένειας.

Στο ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» συμμετέχουν μαχητές της ζωής, δοκιμασμένοι αγωνιστές, άνθρωποι προερχόμενοι κι από άλλους πολιτικούς χώρους, που συμπορεύονται όμως με το ΚΚΕ στο αγώνα και στις εκλογές. Τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ είναι το αντίπαλο δέος στο σύστημα που διαιωνίζει την ανασφάλεια και την απαξίωση της νέας γενιάς, στο σύστημα που κατακρημνίζει τα δικαιώματα στην μόρφωση, στη δουλειά στη ζωή σου.

Διάλεξε τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και ένωσε τη φωνή σου με τη φωνή μας για να δώσεις δύναμη στη δύναμή σου και να νιώσεις τί είναι η γροθιά σου και της καρδιάς σου η φωτιά!

Με απεριόριστη ελπίδα και σεβασμό στους νέους.

*ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΡΙΑ IΩΑΝΝΟΥ-ΛΑΜΠΡΟΥΛΗ

Γιατρός Παθολογοανατόμος στο ΠΠΝΛ, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Γεννήθηκε στη Λάρισα και μεγάλωσε στα Φάρσαλα, σήμερα κατοικεί στη Λάρισα. Πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετεκπαιδεύτηκε στο Λονδίνο στα νοσήματα του αίματος και των λεμφαδένων.

Μέλος της συντακτικής επιτροπής και επιστημονικός κριτής δημοσιεύσεων σε έγκριτα διεθνή ιατρικά περιοδικά. Πρόεδρος της Εταιρείας Αιμο-παθολογοανατόμων Ελλάδας και μέλος δύο ευρωπαϊκών ιατρικών εταιρειών

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com