ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Με ομόφωνη απόφαση το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Τυρνάβου που συνεδρίασε σήμερα στο πέτρινο δημαρχείο του Αμπελώνα, άναψε το πράσινο φως για την παραχώρηση στην εταιρεία ΕΔΑ ΘΕΣΣ, δημοτικής έκτασης 4 στρεμμάτων που ουσιαστικά σημαίνει την έναρξη της διαδικασίας για την εγκατάσταση δικτύου φυσικού αερίου, αφού η ΕΔΑ ΘΕΣΣ στη συγκεκριμένη έκταση που της παραχωρείται για 25 έτη

θα εγκαταστήσει σταθμό υγροποιημένου αερίου που θα τροφοδοτεί δημόσια κτίρια, σπίτια και επιχειρήσεις στην περιοχή.

Στη σημερινή μονοθεματική συνεδρίαση, από την οποία απουσίαζαν οι παρατάξεις “Δράση Πολιτών” του Αστ. Ροντούλη και “Λαϊκή Συσπείρωση” του Αστ. Χατζηκράχτη, η παράταξη της πλειοψηφίας και η πρώην δήμαρχος Αν Ψύρρα ψήφισαν υπέρ της παραχώρησης της έκτασης, ενώ οι κ.κ. Σ. Αμάρι και Β. Νταβαρούκας είπαν ναι στην παραχώρηση με δύο υποσημειώσεις που αφορούν την 25ετή διάρκεια παραχώρησης της έκτασης και το αν θα μπορεί ο δήμος να αποκομίσει περισσότερα οφέλη από την εταιρεία για την παραχώρηση αυτή.

Οπως τονίστηκε στη σημερινή συνεδρίαση η ΕΔΑ ΘΕΣΣ πέραν του σταθμού θα κατασκευάσει και κυκλικό δίκτυο αγωγού μήκους 13 χλμ και ανάλογα με την πορεία των αιτήσεων των δημοτών και των επιχειρήσεων θα προχωρά σε πύκνωση του δικτύου.

Ο σταθμός θα κατασκευαστεί σε δημοτική έκταση που βρίσκεται κοντά στα παλιά σφαγεία του Αμπελώνα και ο αγωγός σύμφωνα με πληροφορίες θα περνά από το δρόμο μπροστά στον ΑΡΙΣΤΕΑ, θα κατευθυνθεί προς το κέντρο της πόλης, θα περάσει από τη Θερμοπυλών και θα κλείσει στον σταθμό του υγροποιημένου αερίου.

Τον πρώτο χρόνο το τέλος σύνδεσης θα είναι δωρεάν για τους καταναλωτές, ενώ το όφελος για τα δημοτικά κτίρια από την εξοικονόμηση ενέργειας θα αγγίζει το 40% σε σχέση με τα χρήματα που δαπανιούνται σήμερα για την καύση πετρελαίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ