ΔΙΚΑΙΟ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ 33,6 € ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ

Ανακοίνωση της ΛΑΕ για τους απεργούς εργάτες γης στον Τύρναβο

Η Λαϊκή Ενότητα Λάρισας στέκεται στο πλευρό των εργατών γης και εκφράζει την αλληλεγγύη της προς τον αγώνα και τα αιτήματά τους.  Εδώ και αρκετές ημέρες βρίσκονται σε κινητοποιήσεις στην περιοχή του Τυρνάβου, διεκδικώντας βελτίωση των όρων εργασίας και μια αύξηση στα μεροκάματά τους ώστε να βελτιώσουν και την ζωή τους.

Ο αγώνας τους έρχεται από μακριά και είναι σε συνέχεια όλων των αγώνων της εργατικής τάξης.

Μια αύξηση στα 33,6 ευρώ από τα 30 ευρώ που είναι σήμερα, είναι απολύτως δίκαιη και απαραίτητη ώστε να μπορούν να καταβάλλουν και το εργόσημο και να ζουν από τον μόχθο τους.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες και οι εποχιακοί εργάτες γης είναι στην ίδια πλευρά του ποταμού. Στενοί συνεργάτες στην αγροτική παραγωγή η οποία δοκιμάζεται καθημερινά εξαιτίας, των χαμηλών τιμών, των μνημονιακών πολιτικών και των στρατηγικών επιλογών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν στόχο τον αφανισμό του μικρού και του μεσαίου κλήρου.

Ο αγώνας είναι κοινός και η ενότητα του κόσμου της παραγωγής και της εργασίας απαραίτητη.

Παλεύουμε μαζί με την μικρομεσαία αγροτιά για: Δημόσιο ΕΛΓΑ, για κατώτερες εγγυημένες τιμές, για κλαδικές πολιτικές ανά προϊόν και εκτροφές, για παραγωγικό συνεταιρισμό και δημόσιες βιομηχανίες μεταποίησης της αγροτικής παραγωγής όπως η ΕΒΖ , για δημόσια ΑΤΕ κλπ!

Απατούμε από την κυβέρνηση να θεσμοθετήσει την αύξηση στο μεροκάματο του εργάτη γης σύμφωνα με τις προτάσεις του αγωνιστικού εργατικού κινήματος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ