ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: ΘΕΡΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΡΟΝΤΟΥΛΗ ΣΤΟ ΚΑΠΗ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Χθες η Τρίτη Ηλικία του Τυρνάβου έδειξε την εμπιστοσύνη της στον Στέλιο Ροντούλη,  καθώς γέμισε την αίθουσα του ΚΑΠΗ, για να ακούσει την ομιλία του επικεφαλής της Δράσης Πολιτών.

Ο κ. Ροντούλης,  αφού τόνισε ότι το ΚΑΠΗ αφέθηκε στη μοίρα του,  κατέθεσε ενώπιον των συγκεντρωμένων δημοτών  τις προτάσεις του για μια πορεία αναγέννησης και ανανέωσής του , που θα καταστήσει την καθημερινότητα των μελών του ασφαλέστερη και καλύτερη.

Συγκεκριμένα,  ο κ. Στέλιος Ροντούλης ανακοίνωσε :

1) Τοποθέτηση απινιδωτή στον χώρο του ΚΑΠΗ , προκειμένου να σωθούν ζωές , σε περιπτώσεις εκτάκτων και αιφνιδίων  περιστατικών.

2) Λειτουργία      καινοτόμου                Προγράμματος  Διαχείρισης Πόνου, που θα ανακουφίζει τα μέλη του ΚΑΠΗ από ασθένειες ,όπως είναι η οσφυαλγία, το αυχενικό σύνδρομο , η οστεοαρθρίτιδα  γόνατος, κλπ.

3)Συγκρότηση Ομάδας Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης , που θα ασχολείται με την ορθή αντιμετώπιση της θλίψης και του πένθους , έτσι ώστε τα άτομα της Τρίτης Ηλικίας να συνεχίσουν να λειτουργούν με ομαλότητα ,στην περίπτωση της απώλειας συγγενικών τους προσώπων ή φίλων.

4) Ειδικό Πρόγραμμα εξοικείωσης με τις νέες τεχνολογίες. Όσα μέλη του ΚΑΠΗ έχουν τη διάθεση, θα μπορούν να  μάθουν τον χειρισμό Ηλεκτρονικού Υπολογιστή , έτσι ώστε να τον χρησιμοποιούν για  ενημέρωση, ψυχαγωγία  και επικοινωνία .

5) Οργάνωση Εκδρομικού Προγράμματος σε παραθαλάσσιες περιοχές , αυθημερόν μετάβασης και επιστροφής,  κατά τον μήνα Ιούλιο εκάστου έτους.Τα μέλη του ΚΑΠΗ που είναι και οικονομικά αδύναμα  θα μετακινούνται δωρεάν , για να μην νιώθουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας .

6) Συγκρότηση Ομάδων Δημιουργικής

Απασχόλησης (π.χ. χορού, χορωδίας, θεάτρου , ανάγνωσης λογοτεχνικών έργων και  ελεύθερης έκφρασης, κλπ ), για να συνεχίσει  ο ηλικιωμένος άνθρωπος να νιώθει ενεργός Πολίτης και όχι μια απαξιωμένη ύπαρξη.

Κλείνοντας την ομιλία του,  ο κ. Ροντούλης εξήρε την κοινωνική προσφορά των ανθρώπων της Τρίτης Ηλικίας , λέγοντας χαρακτηριστικά: “Εσείς είστε οι μανάδες και οι πατεράδες μας που με πολύ κόπο και προσπάθεια φτιάξατε τον σημερινό Τύρναβο.Σας οφείλουμε τα πάντα και γι αυτό αξίζετε τα πάντα από την πλευρά μας.

Εμπιστευθείτε τη Δράση Πολιτών και δεν θα σας απογοητεύσουμε. Με μια σειρά συνετών  δράσεων  θα αναβαθμίσουμε το ΚΑΠΗ και θα ανανεώσουμε τη λειτουργία του. Να μας θεωρείτε αρωγούς στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζετε σε ατομική ή συλλογική βάση “.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ