ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Μία από τις πιο πρωτοποριακές και σύγχρονες επεμβάσεις έφερε εις πέρας πριν λίγες μέρες η Ουρολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, πραγματοποιώντας με πλήρη επιτυχία την πρώτη λαπαροσκοπική κυστεοπροστατεκτομή σε νοσοκομείο της περιφέρειας.

Παρά τα αυξημένα προβλήματα που εντοπίζονται στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας η ομάδα των ιατρών της Ουρολογικής Κλινικής με επικεφαλής το Διευθυντή κ. Σκριάπα και με τη συνεργασία του αναισθησιολογικού τμήματος και του νοσηλευτικού προσωπικού του χειρουργείου, έφεραν εις πέρας μία από τις πιο πρωτοποριακές και σύγχρονες χειρουργικές επεμβάσεις, που εφαρμόζονται στην αντιμετώπιση του καρκίνου της ουροδόχου κύστης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του paidis.com η επέμβαση πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, ενώ η μετεγχειρητική πορεία του ασθενούς ήταν άριστη και ο ασθενής πήρε εξιτήριο από το ΓΝΛ μόλις την 5η μετεγχειρητική ημέρα.

Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη λαπαροσκοπική επέμβαση είναι μια ελάχιστα επεμβατική χειρουργική μέθοδος αντιμετώπισης του μυοδιηθητικού καρκίνου της ουροδόχου κύστης, παρέχει δε το βέλτιστο ογκολογικό αποτέλεσμα με την ελάχιστη δυνατή χειρουργική τομή, μειώνοντας παράλληλα και το χρόνο νοσηλείας του ασθενούς.

Αξίζει τέλος να αναφερθεί πως η Ουρολογική Κλινική του Γ.Ν. Λάρισας αποτελεί πρωτοπόρο κλινική της 5ης ΥΠΕ, αφού ήταν η πρώτη που από 5ετίας εφάρμοσε τις λαπαροσκοπικές χειρουργικές τεχνικές στην Ουρολογία στην περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ