ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΤΟΥ

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει στις 17 Μαΐου ο ιδιοκτήτης ζώου που φέρεται να κακοποιούσε το ίδιο του το σκυλί, σε μια υπόθεση που τον Απρίλιο του 2018 σόκαρε την κοινωνία της Λάρισας αλλά και τις αρχές, που κινητοποιήθηκαν μετά την παρέμβαση φιλοζωικού σωματείου.

Θυμίζουμε πως την περασμένη άνοιξη, στη συνοικία Νεάπολη της Λάρισας, διερχόμενος εντόπισε δεμένο σε αυλή και σε άθλια κατάσταση ένα σκύλο κινητοποιώντας το Σύλλογο Προστασίας Κακοποιημένων Ζώων Λάρισας «Ελεύθερος», που με τη σειρά του ενημέρωσε εισαγγελέα προχωρώντας σε απομάκρυνση του ζώου παρουσία δικαστικού λειτουργού και της αστυνομίας.

Σύμφωνα με την κατηγορία το δύσμοιρο ζώο έφερε βαθύ τραύμα στο λαιμό εξαιτίας καλωδίου με το οποίο το είχε δέσει πιθανώς ο ιδιοκτήτης του, ενώ το σκυλάκι μεταφέρθηκε σε κτηνιατρική κλινική για την παροχή βοήθειας και εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα φιλοξενείται από τον «Ελεύθερο», κατόπιν προσωρινής απόφασης εισαγγελέα, χαίρει δε άκρας υγείας.

Η ορισθείσα για τις 17/5 εκδίκαση της υπόθεσης κινητοποίησε ήδη φιλόζωους, που δηλώνουν αποφασισμένοι να δώσουν δυναμικό παρών στο δικαστήριο ζητώντας την αυστηρή τιμωρία του φερόμενου ως δράστη για την κακοποίηση του ζώου.

Ειρήνη Παπουτσή

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com