ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΤΟ ΡΟΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Στο ΔΣ η πρόταση για τις νέες θέσεις στάθμευσης

Με μια ευχάριστη είδηση ξεκίνησε η μεσημεριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας, καθώς σύμφωνα με την ενημέρωση του δημάρχου Απ. Καλογιάννη εντοπίστηκε ο παλιός μηχανισμός του ρολογιού της Λάρισας που υπήρχε στο λόφο του Φρουρίου και ο δήμος προτίθεται να δημιουργήσει ξανά το ρολόι της πόλης.

«Είναι απόφασή μας να δημιουργήσουμε ξανά το ρολόι της πόλης», τόνισε ο κ. Καλογιάννης, ξυπνώντας μνήμες στους παλιότερους, καθώς το ρολόι «αποκαθηλώθηκε» στη δεκαετία του ’90 και στο πλαίσιο αποκάλυψης του Α’ Αρχαίου Θεάτρου.

ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης στο επίκεντρο βρέθηκε το θέμα της στάθμευσης, καθώς συζητήθηκε η εισήγηση που αφορά στο Σχέδιο Χωροθέτησης της Ελεγχόμενης Στάθμευσης στο κέντρο της πόλης.

Η περιοχή οριοθετείται στον εσωτερικό δακτύλιο (Ηρώων Πολυτεχνείου, Αεροδρομίου, Γεωργιάδου, Καλλιθέας, Λαγού), η οποία είναι προσαρμοσμένη στη νέα φιλοσοφία της κυκλοφοριακής οργάνωσης που προτείνει το εγκεκριμένο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.

Σημειώνεται πως συνολικά θα αναπτυχθούν 1.172 νέες θέσεις (52 παραπάνω από πριν), εκ των οποίων οι 644 θα είναι βραχυχρόνιας διάρκειας (σύντομης διάρκειας έως τρεις ώρες) και οι 528 μακροχρόνιας στάθμευσης (μακράς διάρκειας έως 24 ώρες), με την πρόταση να περνά κατά πλειοψηφία.

Νωρίτερα είχε προηγηθεί η αποχώρηση της επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ρ.  Καραλαριώτου, μετά από «κόντρες» με το δήμαρχο, με αφορμή συζήτηση πρότασης της δημοτικής αρχής για σύναψη συμφωνίας του δήμου Λαρισαίων με την εταιρεία Εγνατία, ώστε να διενεργηθεί ο διαγωνισμός για την αντικατάσταση του ηλεκτροφωτισμού της Λάρισας (εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία).

Τέλος εγκρίθηκε και η διαδικασία για την ένταξη της Agrothessaly στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εκθέσεων, ανοίγοντας πλέον τους ορίζοντες μιας διοργάνωσης που γίνεται σε συνεργασία με την ΔΕΘ- HELEXPO.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ