ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Ανακοίνωση – κάλεσμα του σωματείου εργατοτεχνικών – οικοδόμων της επαρχίας για την εργατική πρωτομαγιά

Συνάδελφοι, εργαζόμενοι στις κατασκευές, άνεργοι, μετανάστες,
Με τη συμμετοχή μας στην απεργία της 1ης ΜΑΗ, τιμούμε τους επώνυμους και ανώνυμους ήρωες, τους πρωτοπόρους αγωνιστές, που θυσίασαν τη ζωή τους για τα συμφέροντα και τα δίκια της τάξης μας.

Βροντοφωνάζουμε την απόφασή μας:

«Συνεχίζουμε τον αγώνα για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά. Για έναν κόσμο, όπου οι εργάτες θα μπορούν να κουμαντάρουν τον πλούτο που παράγουν για λογαριασμό των δικών τους αναγκών και όχι για τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων, των μεγαλοεπιχειρηματιών, που θωρακίζουν την κερδοφορία τους πάνω στα συντρίμμια της ζωής των εργατικών, λαϊκών οικογενειών.

Με οδηγό τους αγώνες της τάξης μας θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για συνδικάτα – όπλα στους αγώνες μας και όχι μηχανισμό υποταγής στις απαιτήσεις της μεγαλοεργοδοσίας, φερέφωνα της επιχειρηματολογίας των αντιλαϊκών κυβερνήσεων».

Συνάδελφοι,

Ο εορτασμός της φετινής Πρωτομαγιάς συμπίπτει με την προεκλογική περίοδο των Δημοτικών, Περιφερειακών εκλογών και των Ευρωεκλογών. Βλέπουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης, των κομμάτων του κεφαλαίου, να ξαναστήσουν τις παγίδες τους για να εγκλωβίσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια στα μέτρα που τους βολεύει από τη βαρβαρότητα της εκμετάλλευσης που στηρίζουν. Θέλουν να ενισχύσουν τον αντεργατικό τους μηχανισμό ώστε την επόμενη των εκλογών να συνεχίσουν να επιτίθενται στη ζωή μας.

Είναι εξοργιστικό να ακούμε τους κυβερνώντες, σημερινούς και προηγούμενους, από τα μπαλκόνια να κάνουν εξαγγελίες νέων «παραμυθιών» και να παρουσιάζονται ως προοδευτικοί, νοικοκύρηδες, φιλολαϊκοί και λίγο – πολύ αγνοί, εγγυητές για ένα «καλύτερο μέλλον» για εμάς τους εργάτες. Λες και δεν είναι αυτοί που ψήφισαν από κοινού εκατοντάδες αντεργατικά μέτρα, μνημόνια, που έκοψαν συντάξεις και μισθούς, που έχουν λύσει τα χέρια της εργοδοσίας να γεμίζει τα θησαυροφυλάκια της από την εκμετάλλευση φθηνής εργατικής δύναμης.

Εμείς οι εργάτες πρέπει να πάρουμε τα μέτρα μας.Με τη στάση μας και τις επιλογές μας, δεν πρέπει να τους εξοπλίσουμε με όπλα για να συνεχίσουν να μας επιτίθενται από την επόμενη μέρα των εκλογών.

Εμείς μπορούμε και πρέπει να αξιοποιήσουμε την πείρα μας. Να στηριχτούμε στη δύναμη του αγώνα μας βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες.

ΓΙΑΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ – ΟΛΑ ΚΑΤΑΧΤΙΟΥΝΤΑΙ. Αυτό μας διδάσκει η ιστορική πείρα των αγώνων της εργατικής τάξης.

Η μάχη που δίνεται αυτή την περίοδο με την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, που θέλει να νομιμοποιήσει μέσα στα συνδικάτα την παρουσία της εργοδοσίας, συνδέεται με τον αγώνα για ένα εργατικό κίνημα μαχητικό, ταξικά προσανατολισμένο, ικανό να αντιμετωπίσει και να νικήσει στον πόλεμο που διεξάγεται με το κεφάλαιο και τις δυνάμεις που το υπηρετούν. Για συνδικάτα που θα παλεύουν για τα συμφέροντα των εργατών και δεν θα είναι κλακαδόροι των κυβερνήσεων και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Η ιστορία των αγώνων της τάξης μας δείχνει ότι οι εργάτες βρέθηκαν κερδισμένοι όταν απέρριψαν τα καλέσματα συμβιβασμού και συναίνεσης, όταν δεν ξεγελάστηκαν από ψευτοδιλήμματα και υποσχέσεις, όταν αντιμετώπισαν αποφασιστικά τις δυσκολίες με όπλο τον αγώνα τους και την πίστη τους ότι οι εργάτες μπορούν να τα καταφέρουν.

Καλούμε όλους τους οικοδόμους, τους εργαζόμενους στις Κατασκευές, τους άνεργους, τους μετανάστες, να σταθούμε δίπλα-δίπλα στον αγώνα που συνδέεται με το σήμερα και το αύριο των οικογενειών μας.

Να φανούμε αντάξιοι της ιστορικής παρακαταθήκης των αγώνων της τάξης μας επικυρώνοντας στην πράξη με τη συμμετοχή μας τη θέλησή μας να επιβάλλουμε με την πάλη μας τις λύσεις και την προοπτική που έχουμε ανάγκη.

Σε αυτόν τον αγώνα έχουμε καθήκον να δηλώσουμε όλοι «ΠΑΡΩΝ».

 

ΖΗΤΩ η Εργατική Πρωτομαγιά!

ΖΗΤΩ η πάλη των εργατών όλου του κόσμου για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο!

Η εργατική τάξη θα είναι αυτή που θα βάλει τη σφραγίδα της για το αύριο που ονειρευόμαστε.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10:30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com