ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΟΛΛΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

Την ικανοποίηση του για την ένταξη των ζημιών που υπέστησαν στις καλλιέργειες τους, κατά την περίοδο του 2017, οι αμυγδαλοπαραγωγοί του Δήμου Τεμπών, σε πρόγραμμα κρατικών ενισχύσεων, εξέφρασε ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος, μετά και την προχθεσινή επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η εξέλιξη του συγκεκριμένου προβλήματος σχετικά με την απώλεια της παραγωγής αμυγδάλου, μόνο θετική θα μπορούσε να είναι για τους αμυγδαλοπαραγωγούς του Δήμου Τεμπών.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα ως γνωστόν είχε τεθεί πιεστικά από τον Δήμαρχο Τεμπών κ. Κ. Κολλάτο και τον αντιδήμαρχο Δ.Ε Νέσσωνα κ. Γ. Αργυρίου, κατά την επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Στ. Αραχωβίτη και του προέδρου του ΕΛΓΑ κ. Θ. Κουρεμπέ στο Δήμο Τεμπών τον προηγούμενο Ιανουάριο.

Από κει και έπειτα ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου τόσο από τους παραπάνω, όσο και από τον συντοπίτη Λαρισαίο Υφυπουργό κ. Βασίλη Κόκκαλη, με αποτέλεσμα να υπάρξει διόρθωση και να ενταχθούν οι ζημιές και η απώλεια παραγωγής του 2017 της καλλιέργειας αμυγδάλου, σε πρόγραμμα ενισχύσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου αναμένονται τις προσεχείς ημέρες σχετικές οδηγίες, ώστε οι παραγωγοί να υποβάλλουν δηλώσεις για τις ζημιές που υπέστησαν με τα σχετικά δικαιολογητικά.

Ο Δήμαρχος Τεμπών μετά και από αυτή την εξέλιξη δήλωσε σχετικά «Με μεγάλη μας χαρά γίναμε δέκτες της απόφασης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την ένταξη των ζημιών παραγωγής αμυγδάλου κατά την καλλιεργητική περίοδο του 2017 σε πρόγραμμα κρατικών ενισχύσεων. Αισθανόμαστε ως Δημοτική Αρχή δικαιωμένοι που επιμείναμε και στηρίξαμε τα δίκαια αιτήματα των αμυγδαλοπαραγωγών της ευρύτερης περιοχής του Δ. Τεμπών, καθώς η συγκεκριμένη καλλιέργεια είναι μονοκαλλιέργεια και συμμετέχει στις αγορές με το 20% της πανελλήνιας παραγωγής αμυγδάλου».

Ο Δήμαρχος Τεμπών ευχαρίστησε θερμά τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αραχωβίτη, τον υφυπουργό κ. Κόκκαλη και τον πρ. του ΕΛΓΑ κ. Κουρεμπέ, για τη βοήθεια και τη στήριξη τους στο δίκαιο αίτημα των αμυγδαλοπαραγωγών της περιοχής.

«Τέτοιες ενέργειες στηρίζουν, ενισχύουν και εμφανίζουν μια διαρκή ανταγωνιστικότητα στον πρωτογενή τομέα, που αποτελεί τον βασικό πυλώνα ανάπτυξης της μικροοικονομίας του Δήμου Τεμπών» συμπλήρωσε ο κ. Κολλάτος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ