ΜΕΙΖΟΝ ΖΗΤΗΜΑ ΟΙ ΔΙΑΤΡΗΤΕΣ ΕΝΔΟΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΑΣ!

«Η κ. Γεροβασίλη και το κατ’ επίφασιν υπουργείο Προστασίας του Πολίτη του οποίου ηγείται αρνούνται στην ουσία να δώσουν σαφείς και ολοκληρωμένες απαντήσεις για το μείζον ζήτημα του διάτρητου συστήματος της ενδοεπικοινωνίας της ΕΛΑΣ, που θέτει σε διαρκώς σε κίνδυνο τις ζωές των αστυνομικών και υπονομεύει το έργο τους.

Προτιμούν να κρύβονται πίσω από τις ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ, αντί να πουν ευθέως για ποιους λόγους ψεύδονταν όλα τα προηγούμενα χρόνια για την κατάσταση του συστήματος της ενδοεπικοινωνίας και την αβελτηρία που επέδειξαν στον εκσυγχρονισμό του. Είναι φανερό ότι τα στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, καθώς οδεύουν προς τη δύση της εξουσίας τους, επιδεικνύουν ολοένα και μεγαλύτερη απαξίωση στις υποχρεώσεις που απορρέουν από τις αρμοδιότητές τους». Τα παραπάνω ανέφερε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σχολιάζοντας την απάντηση που έλαβε σε σχετική ερώτησή του από την υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Όλγα Γεροβασίλη, η οποία παραπέμπει σε Δελτίο Τύπου της ΕΛΑΣ.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Χαρακόπουλος είχε ζητήσει από την κ. Γεροβασίλη να ενημερώσει τη Βουλή:

  1. Αν αληθεύει το περιεχόμενο της διαταγής του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, που δημοσιεύεται στον τύπο, σύμφωνα με το οποίο οι αστυνομικοί υποχρεώνονται να χρησιμοποιούν μόνον τα αναλογικά συστήματα ενδοεπικοινωνίας και μόνον επικουρικά τα ψηφιακά και αν ναι, για ποιο λόγο, στην απάντησή τηςαπό 18.02.19 διαβεβαίωνε ότι γίνεται χρήση ψηφιακής ενδοεπικοινωνίας και μόνον επικουρικά αναλογικής.
  2. Ποιος είναι ο λόγος που το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν κατόρθωσε να βρει λύση, έπειτα από 4 χρόνια, για την προμήθεια του ψηφιακού συστήματος ενδοεπικοινωνίας, που εκκρεμεί από το 2014.
  3. Αν μπορεί να εγγυηθεί για την μη παρακολούθηση της αναλογικής ενδοεπικοινωνίας της ΕΛΑΣ από εγκληματικά στοιχεία, καθώς και για την ασφάλεια των αστυνομικών, λαμβάνοντας υπ’ όψιν σειρά συμβάντων, κατά τα οποία η ζωή τους βρέθηκε σε κίνδυνο εξαιτίας ακριβώς αυτού του προβλήματος.

Αντί απαντήσεως η κ. Γεροβασίλη παραπέμπει σε Δελτίο Τύπου της ΕΛΑΣ από 28.03.19 το οποίο αναφέρει:

«Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται στις ασύρματες επικοινωνίες των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας στην περιοχή της Αττικής, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

  • Οι αρμόδιες Διευθύνσεις του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας εξετάζουν αναλυτικά το πλαίσιο των ζητημάτων που ανέκυψαν κατά τη λειτουργία του δικτύου των ασύρματων επικοινωνιών, αμέσως μετά την παραλαβή του έργου μέχρι σήμερα, ώστε να προσδιοριστούν επακριβώς οι συνθήκες και τα αίτια που προκαλούν τις καταγραφείσες δυσλειτουργίες.
  • Σκοπός είναι ναπροκριθούν οι αναγκαίες τεχνικές λύσεις που θα βελτιστοποιήσουν την όλη διαδικασία, ώστε οι ασύρματες επικοινωνίες να προσδίδουν στις αστυνομικές Υπηρεσίες τη βέλτιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα και ανταπόκριση που απαιτεί το σύγχρονο περιβάλλον ασφάλειας.
  • Μέχρι να ολοκληρωθούν οι παραπάνω διαδικασίες, αποφασίστηκε να λειτουργούν παράλληλα και συνδυαστικά το αναλογικό και το ψηφιακό σύστημα.
  • Με τη ρύθμιση αυτή καλύπτονται όλες οι περιοχές της Αττικής και διασφαλίζεται ικανοποιητικό επίπεδο επιχειρησιακής λειτουργικότητας των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, με αίσθημα ευθύνης, επιδιώκει το θέμα των ασύρματων επικοινωνιών να διευθετηθεί κατά τρόπο που θα αναβαθμίσει ουσιαστικά την επάρκεια και την αποτελεσματικότητα των αστυνομικών Υπηρεσιών, έχοντας ως κυρίαρχο γνώμονα την ασφάλεια των αστυνομικών που επιχειρούν καθημερινά για την προστασία του κοινωνικού συνόλου».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ