ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Νέοι και νέες του δήμου Τυρνάβου,.Φίλες και φίλοι

Η γενιά σας στη χώρα μας είναι αυτή που έχει δεχθεί τα μεγαλύτερα πλήγματα της οικονομικής κρίσης εδώ και 10 χρόνια.
Πολλοί από σας ήσασταν μικρά παιδιά όταν φάνηκαν τα πρώτα μαύρα σύννεφα και σήμερα που έχετε ενηλικιωθεί δεν βλέπεται φως στον ορίζοντα.

Έχετε ζήσει και ζείτε την οικονομική δυσκολία και την ανεργία στα σπίτια σας, τα ψυχολογικά επακόλουθα και την αλλοίωση των συνειδήσεων στον περίγυρο σας και την κοινωνία, τις χαμηλού επιπέδου παροχές υγείας, παιδείας και πρόνοιας που τείνουν να γίνουν εμπόρευμα από το κράτος και τους δήμους.

Όμως αντέχετε. Αντέχετε γιατί δεν θέλετε να κάνετε τη χάρη σε αυτούς που θέλουν να γκρεμίσουν τα όνειρά σας, που είναι πολύ μεγάλα.

Όμως τώρα πρέπει να βγείτε στην αντεπίθεση, να χαλάσετε τα σχέδια και τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης που γίνονται κυβερνητικές πολιτικές και θέλουν το φτηνό μεροκάματο, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τις χαμηλές τιμές αγοράς των προϊόντων του αγρότη και του κτηνοτρόφου και την υποβάθμιση της καθημερινότητας σας.

Πρέπει να δυναμώσει η διεκδίκηση για τη ζωή και το μέλλον που αξίζει και μπορεί να έχει η νεολαία.

Οι μαθητές παλεύουν για τη μόρφωσή τους με ένα σωρό ελλείψεις στις υποδομές των σχολείων, με εμπορευματοποίηση της παιδείας σε όλες τις μορφές της, την εξαφάνιση του ελεύθερου χρόνου, το άγχος, την πίεση, τα προβλήματα στο σπίτι, τις ευαισθησίες της εφηβείας και τις μαθησιακές δυσκολίες που αντιμετωπίζονται στο πόδι από το κράτος.

Χθες ψηφίστηκε ο νέος τρόπος για την εισαγωγή των υποψηφίων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και βάζει επιπλέον φραγμούς στη μόρφωση των παιδιών των λαϊκών οικογενειών με την φροντιστηριοποίηση του Λυκείου.

Οι σπουδαστές βλέπουν τις συγχωνεύσεις που γίνονται στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση (ΤΕΙ σε ΑΕΙ) χωρίς τις απαιτούμενες υποδομές σε προσωπικό, σε κτηρια, στον καθορισμό των επαγγελματικών δικαιωμάτων και αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης. Συνειδητοποιούν ότι όλα αυτά γίνονται γιατί θέλουν οι μεγαλοβιομήχανοι να έχουν ευέλικτο και φθηνό εργατικό δυναμικό όπως και να παραιτηθούν από την απαίτηση να δουλεύουν στο αντικείμενο που σπούδασαν.

Οι νέοι αγρότες και κτηνοτρόφοι που επένδυσαν και επενδύουν τα όνειρά τους στον πρωτογενή τομέα αισθάνονται προδομένοι από τις κυβερνητικές πολιτικές που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων του αγροτοδιατροφικού τομέα.

Τα νέα ζευγάρια δύσκολα έχουν σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, πληρώνουν τα πάντα για τα παιδιά τους (παιδικός σταθμός, υγεία, αθλητισμός, πολιτισμός) και η καθημερινότητά τους είναι δύσκολη.

Στη νεολαία λέμε σήμερα ότι αξίζει να παλέψει, να δημιουργήσει ένα καλύτερο αύριο, να κάνει το βήμα, να τολμήσει, να συμπορευτεί με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Στους 17άρηδες που φέτος ψηφίζουν για πρώτη φορά τους λέμε χωρίς καμιά αναστολή, η πρώτη τους ψήφος να είναι αγωνιστική, και να ενισχύει τον δρόμο της ανυπακοής και της αντίστασης.

Αν θέλετε το πραγματικά διαφορετικό, αν θέλετε να αλλάξουν τα πράγματα, μόνο εσείς οι ίδιοι μπορείτε με τη στάση σας, με τις ενέργειές σας, με την ψήφο σας.

ΨΗΦΙΣΤΕ

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  στο Δήμο Τυρνάβου

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  στην Περιφέρεια και

ΚΚΕ στην Ευρωβουλή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ