ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΑΖΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΕΜΠΩΝ

Την άμεση κινητοποίηση του ΕΛΓΑ ζητάει ο Δήμος Τεμπών, μετά την ολοκληρωτική ζημιά σε αμύγδαλα, βερίκοκα και ροδάκινα

Σημαντικές καταστροφές για ακόμη μια φορά σημειώθηκαν σήμερα το απόγευμα μετά και τη νεροποντή και το χαλάζι που έπληξε την περιοχή του δήμου Τεμπών σε αγροτικές παραγωγές με αποτέλεσμα οι καλλιεργητές αμυγδάλου -ροδάκινου -βερίκοκου -ελιάς -αμπελιού να βρίσκονται σε απόγνωση.

Οι παραγωγοί της περιοχής μετρούν τις πληγές τους, καθώς μέσα σε διάστημα λίγων λεπτών είδαν τους κόπους και τη σοδειά μιας ολόκληρης χρονιάς να «εξανεμίζονται».

Σε δήλωση του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος της Δ.Ε Νέσσωνος κ.Ιωάννης Αργυρίου ανέφερε:

Μετά την έντονη, σφοδρή -από πλευράς ανέμων και βροχόπτωσης κακοκαιρία που επικράτησε κατά το διάστημα 12-13 Μαρτίου που είχε σαν αποτέλεσμα την ολοκληρωτική καταστροφή της εν εξέλιξη διαδικασίας καρποδεσίας στην περιοχή του Συκουρίου στην αμυγδαλοπαραγωγή  ,σήμερα το απόγευμα ήρθε και η ολοκληρωτική καταστροφή για τους παραγωγούς του δήμου μας .

Ζητάμε την άμεση κινητοποίηση του  ΕΛΓΑ και των αρμόδιων υπηρεσιών να προβούν στην πλήρη καταγραφή των ζημιών που υπέστησαν σήμερα το απόγευμα η παραγωγοί της Δ.Ε. Νέσσωνος αλλα και των υπολοίπων  δημοτικών  διαμερισμάτων  του δήμου μας  .

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com