ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ…

Με καθυστέρηση που άγγιξε το δίωρο έφτασε στη Λάρισα το Άγιο Φως, την ώρα που θρησκευτικές, πολιτικές και στρατιωτικές αρχές περίμεναν υπομονετικά στην πίστα της 110 ΠΜ για την υποδοχή του.

«Βροχή» τα δημοσιεύματα για την καθυστέρηση και κυρίως την αλλαγή του προγράμματος που προκάλεσε αντιδράσεις από την πλευρά της εκκλησίας, ενώ και τοπικός βουλευτής που μετείχε της αποστολής στα Ιεροσόλυμα δεν άφησε τίποτα να πέσει κάτω!

“Με δίωρη καθυστέρηση προσγειώθηκε η πτήση με το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Ελευσίνας και όχι -όπως πάντα- στο Ελ. Βενιζέλος! Επιστρέφω οδικώς στη Λάρισα και ελπίζω να προλάβω την Ανάσταση στο χωριό μου. Μακάρι τα φετινά προβλήματα στην οργάνωση της μεταφοράς του Αγίου Φωτός να οφείλονται σε έλλειψη συντονισμού και μόνο… Καλή Ανάσταση!”, ανέφερε χαρακτηριστικά σε αιχμηρή και γεμάτη υπονοούμενα ανάρτηση, λίγο πριν τις 11 το βράδυ του Μ. Σαββάτου, ο Μ. Χαρακόπουλος.

Γύρω στις 10 το βράδυ έφτασε η ειδική πτήση στη Λάρισα, ενώ το Πανάγιο Φως υποδέχθηκε με τιμές αρχηγού κράτους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, παρουσία και εκπροσώπων των όμορων Ιερών Μητροπόλεων, οι οποίοι προσήλθαν για να μεταφέρουν και στις γειτονικές πόλεις την ευλογία του.

Τέλος καλό, ο αγώνας… δρόμου για τη μεταφορά του φωτός στους ναούς ολοκληρώθηκε με επιτυχία και το «Χριστός Ανέστη» ήταν που άλλαξε τη διάθεση!

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ