ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΜΑΪΟΥ

Την Παρασκευή, 10 Μαΐου 2019 με ώρα εκκίνησης 10.00 π.μ. από τη νότια είσοδο της Γιορτής Κρασιού Αμπελώνα, επί της οδού Γρ. Λαμπράκη θα πραγματοποιηθεί από το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών «Η ΕΛΠΙΔΑ» ο Ποδηλατικός Γύρος του Αμπελώνα.

Ο ποδηλατικός γύρος που φέτος, για πρώτη φορά, πραγματοποιείται, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας- Π.Ε. Λάρισας, εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων του συλλόγου, για την παραπέρα καλλιέργεια και διάδοση της ιδέας και του θεσμού της εθελοντικής αιμοδοσίας, στην πόλη και γενικότερα στο Δήμο και αποτελεί θεσμό για τον Αμπελώνα, αφού διοργανώνεται για 6η συνεχή χρονιά.

Τον ποδηλατικό γύρο τον οργανώνει ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα «Η ΕΛΠΙΔΑ» σε συνεργασία με τους Διευθυντές, το διδακτικό προσωπικό, τους γονείς και τους μαθητές όλων των σχολείων του Αμπελώνα με το διπλό στόχο:

 Να εμπνεύσουν στους νέους την αγάπη προς το ποδήλατο, που αποτελεί το κατεξοχήν φιλικό προς το περιβάλλον μεταφορικό μέσο και

 Να διαδώσουν ακόμη περισσότερο στους κατοίκους του Αμπελώνα και της περιοχής την ιδέα και το θεσμό της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Οι ποδηλατοδρόμοι θα φορούν καπέλα και μπλουζάκια ,προσφορά της Περιφέρειας Θεσσαλίας- Π.Ε. Λάρισας με μηνύματα για την αιμοδοσία, θα κρατούν άσπρα και κόκκινα μπαλόνια προσφορά του Συλλόγου «Η ΕΛΠΙΔΑ» και θα κινηθούν ομαδικά στην παρακάτω διαδρομή:

Οδός Γρ. Λαμπράκη ανατολικά προς τον Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου δια των οδών Κ. Κρυστάλλη και Λάμπρου Κατσώνη. Από εκεί και δια των οδών Λ. Κατσώνη, Φαλάνης, και Πρ. Ηλία προς το παρκάκι επί της οδού Λαρίσης. Από εκεί επιστροφή στο χώρο της Γιορτής Κρασιού δια των οδών Λαρίσης, Θερμοπυλών, 28ης Οκτωβρίου και Γρ. Λαμπράκη.

Στο τέλος του ποδηλατικού γύρου θα λάβει χώρα μικρή τελετή λήξης στη διάρκεια της οποίας θα ειπωθούν λίγα λόγια για τους σκοπούς του ποδηλατικού γύρου και θα κληρωθούν πέντε (5) ποδήλατα, ένα για κάθε σχολείο και δέκα πέντε (15) κάσκες, τρεις για κάθε σχολείο, προσφορά του συλλόγου στους συμμετέχοντες.

Τέλος, θα επιδοθεί σε όλους τους μαθητές ένα αναμνηστικό δίπλωμα, για να θυμούνται την συμμετοχή τους στον 6° Ποδηλατικό Γύρο Αμπελώνα του Συλλόγου «Η ΕΛΠΙΔΑ».

Με την ελπίδα και την προσδοκία, πως στην ποδηλατοβόλτα αυτή εκτός από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων του Αμπελώνα, θα πάρουν μέρος και πολλοί μεγάλοι, που αγαπούν το ποδήλατο, το Δ.Σ. της «ΕΛΠΙΔΑΣ» τους ευχαριστεί προκαταβολικά όλους και τους περιμένει την Παρασκευή, 10-5-2019 και ώρα 10.00 π.μ. στον 6° Ποδηλατικό Γύρο του Αμπελώνα.

Για την καλύτερη και ασφαλέστερη διεξαγωγή του Ποδηλατικού Γύρου θα υπάρχει αστυνομική κάλυψη από το Α.Τ. Τυρνάβου για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας και γιατρός με αυτοκίνητο πρώτων βοηθειών από το Κέντρο Υγείας Τυρνάβου για κάθε ενδεχόμενο. Την πομπή των ποδηλατοδρόμων θα ακολουθεί και το ειδικό αυτοκίνητο της κινητής μονάδας αιμοληψίας του Γ.Ν. Λάρισας, για να θυμίζει σε όλους το σκοπό για τον οποίο γίνεται ο Ποδηλατικός αυτός Γύρος στον Αμπελώνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ