ΣΕ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΒΕΡΩΦ Η ΡΕΝΑ ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ

Επίσκεψη του Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝΛ δέχθηκε η υποψήφια δήμαρχος Λαρισαίων

Σε δύο ακόμη συνοικίες της Λάρισας, «Πυροβολικά» και «Αβέρωφ», που αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα υποδομών και κυκλοφορίας των οχημάτων βρέθηκε η υποψήφια δήμαρχος Λαρισαίων, Ρένα Καραλαριώτου.

Στις εν λόγω συνοικίες, η έλλειψη καθαριότητας, η έλλειψη φροντισμένων χώρων πρασίνου, η έλλειψη φωτισμού, η έλλειψη πεζοδρομίων, αλλά και οι σημαντικές ελλείψεις στις εισόδους-εξόδους προς τις κεντρικές οδούς είναι τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά.

Η κ.Καραλαριώτου, συνοδευόμενη από κλιμάκιο υποψηφίων της δημοτικής παράταξης «Λάρισα Μπροστά», επισκέφθηκε διαδοχικά τη λαϊκή αγορά στην οδό Θεοφράστου, τις γειτονιές σε Πυροβολικά και Αβέρωφ, το ΚΑΠΗ στα Πυροβολικά, ενώ συναντήθηκε με κατοίκους και επαγγελματίες των δύο περιοχών.

«Με οργανωμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα, μπορούμε να πετύχουμε την ισόρροπη ανάπτυξη συνοικιών και κέντρου. Άμεση προτεραιότητά μας είναι η καταγραφή των κύριων προβλημάτων υποδομών, ώστε η Λάρισα να είναι μία πόλη καθαρή, περιποιημένη και φιλόξενη από τη μία άκρη ως την άλλη», σημείωσε η υποψήφια δήμαρχος Λαρισαίων.

Ρένα Καραλαριώτου: Μέριμνά μας η στήριξη του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας

Εικόνα κατάρρευσης του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας μετέφεραν στην υποψήφια δήμαρχο Λαρισαίων, Ρένα Καραλαριώτου τα μέλη της διοίκησης του Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝΛ, κατά την επίσκεψή τους στο γραφείο της επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λάρισα Μπροστά».

Στο σχετικό υπόμνημα που κατέθεσαν στην κ.Καραλαριώτου, η πρόεδρος, Έφη Χύτα, ο αντιπρόεδρος, Χρήστος Μπιτούλας και ο γραμματέας, Γρηγόρης Γρηγοριάδης, γίνεται λόγος, μεταξύ άλλων, για τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, αλλά και για υποχρηματοδότηση του νοσοκομείου, εξαιτίας της μείωσης του προϋπολογισμού, για ελλείψεις σε γιατρούς, εξαιτίας τόσο του νέου κανονισμού λειτουργίας, αλλά και της αποχώρησης πολλών διευθυντών κλινικών λόγω συνταξιοδότησης (Μαιευτικής-Γυναικολογικής, Ουρολογικής, Καρδιολογικής, Παθολογικής, Παιδοχειρουργικής), για σημαντικές ελλείψεις σε νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, για άθλια κτιριακή υποδομή, για πεπαλαιωμένο και προβληματικό ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

Στα αιτήματα των εργαζομένων περιλαμβάνονται: προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ενεργειακή αναβάθμιση της κτιριακής υποδομής, ανανέωση και εκσυγχρονισμός του ξενοδοχειακού εξοπλισμού, του ιατρικού τεχνολογικού εξοπλισμού, του εξοπλισμού συστήματος θέρμανσης και ψύξης των χώρων του νοσοκομείου, δίκαιη αξιολόγηση, εργασία και αποζημίωση, εφαρμογή και τήρηση του νόμου με μοναδικό γνώμονα την  αξιοκρατία στις διαδικασίες αξιολόγησης για τοποθετήσεις Διευθυντών και Προϊσταμένων Τμημάτων, μόνιμη λειτουργία όλων των υπαρχουσών κλινικών του Γ.Ν.Λ., εφαρμογή της μελέτης σύμφωνα με τις οδηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ ούτως ώστε να επιτευχθεί η καταλληλότητα και η λειτουργικότητα του χώρου που εργάζονται οι συνάδελφοί μας στα πλυντήρια του Γ.Ν.Λ., τοποθέτηση κατάλληλου διχτυού σύμφωνα με τα υγειονομικά πρότυπα για την προστασία των ασθενών, συνοδών, εργαζομένων από το μικρόβιο της «λεγεωνέλλας», καθαριότητα και συντήρηση του αύλειου και προαύλειου χώρου του  Νοσοκομείου, καμία περικοπή και υποβάθμιση για το επίδομα ανθυγιεινότητας, επέκταση του εν λόγω επιδόματος και σε άλλες κατηγορίες και ειδικότητες (που έχουν εξαιρεθεί), αναβάθμιση κατηγοριών από κατώτερη σε ανώτερη αιτιολογημένα, με αντίστοιχη αύξηση του ανθυγιεινού επιδόματος και επέκταση του θεσμού των ΒΑΕ στους εργαζόμενους του Δημοσίου.

«Με τις παλινωδίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τα νοσοκομεία της Λάρισας έχουν περιέλθει σε τραγική κατάσταση, με καταστροφικές συνέπειες για τους ασθενείς νοσηλευόμενους, αλλά και τους εργαζόμενους. Ειδικά στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, ένα από τα σημαντικότερα νοσηλευτικά ιδρύματα σε όλη τη Θεσσαλία, η κατάσταση είναι απελπιστική. Χρειάζεται μία δημοτική αρχή που να μπορεί να παρεμβαίνει και να διεκδικεί προγράμματα χρηματοδότησης για την αναβάθμιση των νοσοκομειακών υποδομών», σημείωσε από την πλευρά της η κ.Καραλαριώτου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ