Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΤΙΒΑΡΟ ΣΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ

«Η Προοδευτική Συμμαχία αποτελεί αντίβαρο στην άνοδο της ακροδεξιάς, καθώς ενώνουμε δυνάμεις και συμμετέχουμε σε μια εκλογική διαδικασία για το μέλλον της Ευρώπης που δεν πρέπει να αντιμετωπισθεί με χαλαρότητα ή ιδιώτευση».

Αυτά τονίστηκαν μεταξύ άλλων το μεσημέρι της Παρασκευής από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και εκ νέου υποψήφιο Στέλιο Κούλογλου, καθώς και από τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Λυδία Κονιόρδου, Ιωάννα Κοντούλη και Στέργιο Καλπάκη, που με αφορμή την επίσκεψή τους στη Λάρισα παραχώρησαν κοινή συνέντευξη τύπου στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας του κόμματος.

«Η ακροδεξιά ανεβαίνει επικίνδυνα σε Ελλάδα και Ευρώπη, ενώ η Προοδευτική Συμμαχία των δυνάμεων της κεντροαριστεράς και των Πρασίνων αποτελεί αντίβαρο στην άνοδό της», σημείωσε ο κ. Κούλογλου, ενώ η κ. Κοντούλη υπογράμμισε πως οι εκλογές δεν πρέπει να αντιμετωπισθούν με χαλαρότητα, κάνοντας ειδική αναφορά στο τεράστιο θέμα της κλιματικής αλλαγής.

«Δεν θέλουμε να διαλυθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, θέλουμε να αλλάξει υπέρ των πολιτών της», ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση της Λ. Κονιόρδου, που εστιάζοντας στον πολιτισμό περιέγραψε κρίσιμες στιγμές για την Ευρώπη και τον τόπο, προσθέτοντας πως «θα πρέπει να αφήσουμε στην άκρη την ιδιώτευση που είναι συνώνυμη της ηλιθιότητας».

Τέλος στην κρισιμότητα των εκλογών αναφέρθηκε και ο κ. Καλπάκης υπογραμμίζοντας πως «πρέπει να σπάσουμε την εικόνα που επικρατεί περί χαλαρότητας της ψήφου».

Εξάλλου στο πλαίσιο της επίσκεψής τους οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές θα παραστούν στις 8 το βράδυ σε ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση στο αμφιθέατρο του Μύλου του Παππά, όπου θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Στέλιου Κούλογλου «Γιατί μπαμπά είναι κακιά η ακροδεξιά».

Στο βιβλίο, το οποίο διανέμεται δωρεάν, συνοψίζονται οι αιτίες ανόδου της ακροδεξιάς, καταγράφεται με παραδείγματα η στάση των ακροδεξιών ευρωβουλευτών σε κρίσιμες ψηφοφορίες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που αφορούν από τα εργασιακά δικαιώματα και τα δικαιώματα των γυναικών μέχρι την κλιματική αλλαγή και το εάν τρώμε μεταλλαγμένα, και τέλος προτείνονται λύσεις αντιμετώπισής της.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ