ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο Ν. ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΗΝΥΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

Για ρατσιστική επίθεση κατηγορεί τον διαιτητή ο γνωστός αθλητής μηνύοντάς τον

Σκηνές απείρου κάλλους και πρωτόγνωρο σκηνικό για τα μπασκετικά δεδομένα της πόλης στήθηκε τόσο κατά τη διάρκεια, όσο και με την ολοκλήρωση του αγώνα του Ερμή Αγιάς με την Καστοριά, αφού η αναμέτρηση… συνεχίστηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας, όταν ο πρώτος διαιτητής κ. Μπίτης κατά τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου ζήτησε την προσαγωγή του Νέστωρα Κόμματου

στο αστυνομικό τμήμα για να του υποβάλλει μήνυση για εξύβριση και μάλιστα ο καλαθοσφαιριστής μεταφέρθηκε με περιπολικό στην Αστυνομική Διεύθυνση, πριν τελειώσει το παιχνίδι!!!

Εκεί όμως ο Κόμματος υπέβαλε κι αυτός με τη σειρά του μήνυση στον κ. Μπίτη για εξύβριση και μάλιστα με ρατσιστικό περιεχόμενο, ενώ σε ανακοίνωσή του ο Ερμής καταδικάζει τη ρατσιστική επίθεση που όπως υποστηρίζει δέχτηκε ο Κόμματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Ο Ερμής Αγιάς καταγγέλλει την ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε ο αθλητής μας Νέστωρας Κόμματος από τον διαιτητή της χτεσινής αναμέτρησης με την Καστοριά, Μπίτη.

Για το εν λόγω διαιτητή η ομάδα μας είχε ζητήσει εξαίρεση από τους αγώνες της μετά από το παιχνίδι με τον Ηρακλή στην Θεσσαλονίκη αλλά δυστυχώς η ΚΕΔ δεν μας έλαβε υπόψιν και τον ξανά όρισε.

Όπως και με τον Ηρακλή έτσι και χτες ο Μπίτης απέβαλε αδικαιολόγητα τον Κόμματο με ανύπαρκτα αντιαθλητικα φάουλ και έτσι αλλοίωσε τα αποτελέσματα των δυο αυτών αγώνων.

Επίσης έγραψε στο φύλλο αγώνα ψευδέστατα γεγονότα ώστε ο αθλητής μας να τιμωρηθεί για την συνέχεια του πρωταθλήματος.

Θα βγάλουμε στην δημοσιότητα το βίντεο της χτεσινής αποβολής του στο οποίο μπλέκονται είκοσι άτομα και από τις δυο ομάδες , αυτός δεν συμμετάσχει στο επεισόδιο αλλά ο διαιτητής τον αποβάλει μεταξύ άλλων παικτών με αντιαθλητικό φάουλ.

Στην συνέχεια του επιτίθεται ρατσιστικά και καλεί την αστυνομία να τον συλλάβουν ώστε να του κάνει μήνυση στο τέλος του αγώνα. Πράγμα που έγινε και ο Κόμματος προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα όπου κρατήθηκε μέχρι να τελειώσει ο αγώνας και να έρθει ο κύριος Μπίτης για να κάνει την μήνυση.

Είναι ντροπή για το μπάσκετ αυτό που βιώνει φέτος η ομάδα μας. Κάναμε μια αξιόλογη πορεία με σοβαρότητα τόσο αγωνιστικά όσο και εξωαγωνιστικά και σε κάποιους δεν άρεσε αυτό.

Πρεσβεύουμε κάτι διαφορετικό από αυτό που έχουν συνηθίσει να βλέπουν μέχρι τώρα. Ο κύριος αυτός θα λογοδοτήσει στην δικαιοσύνη γιατί δεν σεβάστηκε ούτε τον αθλητή μας ούτε και τον σύλλογο. Είχαμε πει ότι δεν θα κατέβουμε να αγωνιστούμε στα παιχνίδια που θα οριστεί ο κύριος αυτός που θεωρούμε ότι είναι επικίνδυνος για το άθλημα και την ομάδα μας αλλά δεν το κάναμε διότι δεν θέλαμε με μια αποχή μας να αλλοιωθεί το πρωτάθλημα.

Δυστυχώς κάναμε λάθος γιατί πολύ χειρότερα έγιναν τελικά . Εμείς θα συνεχίσουμε να δίνουμε τις μάχες μας εντός του αγωνιστικού χώρου μέχρι το τέλος και ελπίζουμε να δικαιωθούμε για το καλό της ομάδας μας και του ελληνικού μπάσκετ».

Αξίζει να σημειωθεί πως το δελτίο του καλαθοσφαιριστή του Ερμή κρατήθηκε από τους διαιτητές, με τη συνέχεια να δίνεται στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα, ενώ παίκτης και διαιτητής μετά την κατάθεση των μηνύσεων αναχώρησαν από την Αστυνομική Διεύθυνση γύρω στις 3 τα ξημερώματα, αναμένοντας την εξέλιξη που θα προκύψει αυτή τη φορά στις δικαστικές αίθουσες.

Ειρήνη Παπουτσή