ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΘΑ ΠΕΙΣΘΟΥΜΕ

Ανακοίνωση των αγροτικών συλλόγων Τυρνάβου, Δαμασίου και Αργυροπουλίου – Λυγαριάς

Άλλη μια φιέστα πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου με πρωταγωνιστές τον υφυπουργό αγροτικής ανάπτυξης Β. Κόκκαλη και το πρόεδρο του ΕΛΓΑ Θ. Κουρεμπε οι οποίοι παρευρέθησαν στην πόλη μετά από πρόσκληση του δημάρχου Τυρνάβου . Ο υφυπουργός ενώ επανέλαβε για πολλοστή φορά τις δεσμεύσεις του για τους πληγέντες παραγωγούς οι οποίες αφορούσαν

το πάγωμα των δανειακών οφειλών από τη τράπεζα Πειραιώς και τις ρυθμίσεις οφειλών στη ΔΕΗ, απέφυγε να δώσει σαφείς απαντήσεις για την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ.

Οι εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων έθεσαν το αίτημα του αγροτικού κινήματος  ο ΕΛΓΑ να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς την παραγωγή αλλά και στο κεφάλαιο για όλα τα ζημιογόνα αίτια χωρίς καμιά περαιτέρω αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών. Αξίζει να σημειωθεί πως αναφέρθηκε από τους εκπροσώπους να μην γίνεται η  πληρωμή των αποζημιώσεων σε δόσεις και σε βάθος χρόνου από τα ταμεία του ΕΛΓΑ, αλλά θα έπρεπε να καταβληθεί από την αρχή στο εκατό τοις εκατό όπως καταβάλλονται τα ασφάλιστρα  από τους πληγέντες παραγωγούς στην ακριβή ημερομηνία εξόφλησης.

Σχετικά με το αίτημα μας για ΠΑΓΩΜΑ ασφαλιστικών εισφορών και κάθε μορφής χαρατσιών μας η απάντηση ήταν η εξής: η περιοχή πρέπει να χαρακτηριστεί σε κατάσταση έκτακτου ανάγκης πράγμα το οποίο δεν ισχύει όπως ισχυρίστηκε και ο ίδιος αλλά και ο δήμαρχος Τυρνάβου ώστε να ενεργήσει κατάλληλα το υπουργείο οικονομικών.

Χρειάζεται πολιτική βούληση και θέληση για να υπάρξει πραγματική και ουσιαστική βοήθεια στους πληγέντες αγρότες και από τον ΕΛΓΑ αλλά και από το υπουργείο οικονομικών . Ζητούμε να βγουν ΑΜΕΣΑ οι εκτιμήσεις και να δοθούν ΤΑΧΙΣΤΑ οι αποζημιώσεις στους πληγέντες παραγωγούς. Τίθεται ζήτημα επιβίωσης. Από λόγια και κυβερνητικές συσκέψεις χορτάσαμε . Μόνο με πράξεις θα πειστούμε Καλούμε τους συναδέλφους μας σε αγωνιστική ετοιμότητα ώστε να διεκδικήσουμε τα δίκαια αιτήματα μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ