ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ Π.Ο.Π. ΤΟ ΑΙΓΟΠΡΟΒΕΙΟ ΓΑΛΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Ουσιαστική συζήτηση στη γενική συνέλευση του κτηνοτροφικού συλλόγου Τυρνάβου για προβλήματα και θεσμικά ζητήματα που απασχολούν τους κτηνοτρόφους

Ιδιαίτερα σημαντική από άποψη θεμάτων και πρωτοβουλιών που πρόκειται να αναληφθούν άμεσα ήταν η γενική συνέλευση των μελών του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Τυρνάβου που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του Εμμανουήλειου.

Στη συνέλευση ανακοινώθηκε ότι τη θέση τεχνικού συμβούλου αναλαμβάνει ο γεωπόνος κ. Θανάσης Κουντριάς και ότι θα υπάρξει ουσιαστική συνεργασία με πανεπιστήμια της χώρας σε θέματα ανάπτυξης, υγείας των ζώων και αιγοπροβατοτεχνίας.

Επίσης στη συνέλευση αποφασίστηκε η κατάθεση φακέλου για να χαρακτηριστεί Π.Ο.Π το αιγοπρόβειο γάλα που παράγεται στο Δήμο Τυρνάβου και συζητήθηκε ο προγραμματισμός για τη σύστασή ομάδας παραγωγών.

Εξίσου σημαντική ήταν και η απόφαση για την κατάθεση φακέλου για την Λιβαδοπονική Οικονομική Ανάπτυξη σε συνεργασία με το Δήμο Τυρνάβου, ώστε να συνταχθούν διαχειριστικά σχέδια βοσκής και τα λιβάδια του δήμου να γίνουν σημείο αναφοράς και οικονομικής ανάπτυξης

Η συνέλευση αποφάσισε να ζητήσει από τα συναρμόδια υπουργεία να εντάξουν το κρέας στα γεύματα που δίνονται σε ευπαθείς ομάδες, ώστε να υπάρξει απορρόφηση των ποσοτήτων και να δημιουργηθούν συνθήκες για καλύτερες τιμές του προϊόντος.

Τόσο από τη διοίκηση όσο και από τους συμμετέχοντες εκφράστηκε έντονος προβληματισμός για τις τιμές του γάλακτος και τονίστηκε η αναγκαιότητα να υπάρξει πλήρη διαφάνεια μέσα από αυστηρούς ελέγχους στη διακίνηση, εμπορία και μεταποίηση του προϊόντος, ενώ σε όλους τους τόνους υπογραμμίστηκε η διάθεση για αγώνα με στόχο την αντιμετώπιση των μικρών και μεγάλων προβλημάτων του κλάδου.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ