ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΟΜΙΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Η Αντιπολεμική κίνηση Λάρισας με σημερινή της ανακοίνωση καταδικάζει απερίφραστα την απόπειρα πραξικοπήματος στην Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας.

Στην ανακοίνωση τονίζονται ακόμη τα εξής:

“Αυτή η απόπειρα επιδιώκει την ανατροπή του νομίμως εκλεγμένου προέδρου της χώρας Νικολά Μαδούρο και την αντιδημοκρατική επιβολή του Χουάν Γκουαϊδό,  υπαλλήλου των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων των ΗΠΑ στην περιοχή που έχει και τις ευλογίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενος άνθρωπος, κάθε φίλος της ειρήνης, καθένας και καθεμία που σέβεται τις αρχές της εθνικής ανεξαρτησίας των λαών πρέπει να συμπαρασταθεί στη Βενεζουέλα.

Υπενθυμίζουμε ότι η Βενεζουέλα έχει πρόσφατα (πριν ένα χρόνο) εκλεγμένο πρόεδρο τον Ν. Μαδούρο με ποσοστό 67% έναντι 21% του βασικού αντιπάλου του. Η εκλογική διαδικασία, όπως και όλες των προηγούμενων χρόνων, διεξήχθη ομαλά. Κανείς διεθνής παρατηρητής δεν διατύπωσε  σοβαρές αποδείξεις (ούτε καν ενδείξεις) για το αντίθετο.

Η αυτοανακήρυξη  του Γκουαϊδό ως Προέδρου είναι πραξικοπηματική ενέργεια. Παραβιάζει  το Σύνταγμα και τους νόμους.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο της Βενεζουέλας επειδή:

  • Έχει μπει στο στόχαστρο των ΗΠΑ οι οποίες, κατά παραβίαση όλων των αρχών του ΟΗΕ, οργανώνουν πραξικόπημα, εξαπολύουν σαμποτάζ, προετοιμάζουν επέμβαση. Απειλούν ανοιχτά ότι θα έχει το μέλλον της Συρίας και της Λιβύης.
  • Οι ΗΠΑ απειλούν το λαό με εμφύλιο πόλεμο και τον Πρόεδρο της χώρας με δολοφονία.
  • Οι ΗΠΑ έχουν εξαπολύσει έναν βρώμικο οικονομικό πόλεμο σε βάρος του λαού της Βενεζουέλας.
  • Επιδίωξη των ΗΠΑ είναι να βάλουν και πάλι στο χέρι το πετρέλαιο της χώρας, το οποίο εθνικοποιήθηκε από την κυβέρνηση Τσάβες. Θυμίζουμε πως μέσω της εθνικοποίησης, η φτώχεια στη χώρα, μπορεί να μην εξαλείφθηκε, αλλά έχει μειωθεί στο μισό, όπως λένε τα επίσημα στοιχεία του ΟΗΕ. Ξέρουμε πολύ καλά ότι αν επικρατήσουν οι μαριονέτες των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα, θα ιδιωτικοποιηθεί ο πετρελαϊκός τομέας και ο πλούσιος ορυκτός πλούτος, θα επανέλθει το ΔΝΤ και θα βυθιστεί πάλι σε μόνιμη φτώχεια ο λαός

Γι’ αυτούς τους λόγους ως Αντιπολεμική Κίνηση Λάρισας στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον λαό της Βενεζουέλας  και στη νόμιμη κυβέρνηση του για τον δίκαιο αγώνα που κάνει ενάντια στον ιμπεριαλισμό, για την δημοκρατία και ανεξαρτησία του”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ