ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΡΟΔΙΑΣ

Στο ΚΑΠΗ της Ροδιάς πραγματοποιήθηκε την Κυριακή ομιλία του Στέλιου Ροντούλη με δεσμευτικές προτάσεις της Δράσης Πολιτών για την τοπική ανάπτυξη , την οποία παρακολούθησαν  με έκδηλο ενδιαφέρον  πολλοί κάτοικοι του χωριού.

Στην έναρξη της εκδήλωσης ο κ. Ροντούλης παρουσίασε τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους που προέρχονται από τη Ροδιά (Γκατζούλης Σπύρος, Εμμανουήλ Αθανάσιος και Μπέκος Κώστας) και ζήτησε να υπερψηφιστούν  από τους συντοπίτες τους,  καθώς είναι άνθρωποι έντιμοι, ηθικοί, ανιδιοτελείς και προσπαθούν να ενώσουν παρά να διαιρέσουν το Χωριό.
Στη συνέχεια, ο υποψήφιος δήμαρχος ανακοίνωσε, καταχειροκροτούμενος, τις ακόλουθες δεσμεύσεις για την ανάπτυξη του Χωριού:
1)Αντικατάσταση του αμιαντοσωλήνα που συνδέει την πομόνα ύδρευσης με το υδραγωγείο του χωριού.
2)Ασφαλτόστρωση του δρόμου που συνδέει τη Ροδιά με τους Γόννους, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
3)Ορθή διαχείριση του Aμμορυχείου της Ροδιάς.
4)Επάρκεια νερού άρδευσης κατά τους θερινούς μήνες, είτε με άνοιγμα του φράγματος της Γυρτώνης είτε με κατασκευή μικρών φραγμάτων.
5)Η γεφυροπλάστιγγα στο Χωριό θα συντηρείται και θα είναι πάντα σε λειτουργία.
6) Ο περιβάλλων χώρος της Εκκλησίας του Αγ. Αθανασίου στο Μπουγιατζί θα γίνει για τους δημότες ένα πραγματικό κόσμημα αναψυχής με ήπιες παρεμβάσεις που θα αναδείξουν το φυσικό κάλλος της περιοχής.
7)Το Κοιμητήριο θα ευπρεπιστεί και θα κατασκευασθεί ένα νέο οστεοφυλάκιο.
8) Το ακίνητο του Αγροτικού Συνεταιρισμού, εφόσον περάσει στα χέρια του Δήμου, θα μετατραπεί σε έναν πολυχώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων και έδρα των τοπικών Συλλόγων.
9) Η συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας θα αποτελέσει υψίστη προτεραιότητα.
10)Το Χωριό επιτέλους θα αποκτήσει εισόδους.
11)Το πρόβλημα των αλόγων που κινούνται ανεξέλεγκτα και προκαλούν καταστροφές στις καλλιέργειες θα επιλυθεί με δικαστική πρωτοβουλία και συνδρομή του Δήμου Τυρνάβου.
Τέλος, ο κ. Ροντούλης τόνισε ότι με τα εν λόγω μέτρα θα διασωθεί το Δημοτικό Σχολείο της Ροδιάς , που είναι και ο δείκτης ανάπτυξης ή παρακμής του Χωριού για τη Δράση Πολιτών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ