ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ Η ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΓΙΑ Π.Δ.Ε. ΚΑΙ Δ.Δ.Ε.

Ανακοίνωση των ΣΥΝΕΚ Λάρισας

Ως παράταξη είχαμε καταδικάσει τη δυνατότητα που έδινε ο νόμος στους απερχόμενους Περιφερειακούς Διευθυντές να γίνονται αυτομάτως σχολικοί σύμβουλοι. Ταχθήκαμε δημόσια θετικά όταν ο νόμος αυτός καταργήθηκε.

Η νέα ρύθμιση που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας και δίνει τη δυνατότητα να αποσπώνται  στο ΚΕΕ τέως ΠΔΕ και ΔΔΕ, με επιμίσθιο και πενταετή θητεία με δυνατότητα ανανέωσης της, υποτάσσεται σε νεοφιλελεύθερες αγκυλώσεις και στερεότυπα που διακρίνουν τους πολίτες σε άριστους και κατώτερους.

Πρόκειται για φωτογραφική διάταξη προς όφελος λίγων και συγκεκριμένων και δεν πείθει ότι αφορά το σύνολο της κοινωνίας και τις ανάγκες της.  Οι θέσεις δεν προκηρύσσονται με διαφανή κριτήρια, ώστε ισότιμα να μπορούν να τις διεκδικήσουν όλοι. Αντίθετα  προκρίνονται  συγκεκριμένοι χωρίς κανένα αντικειμενικό κριτήριο.

Η δουλειά στην τάξη είναι καταξίωση και όχι ντροπή ή τιμωρία. Είναι ο φυσικός χώρος όλων όσοι διορίζονται ως εκπαιδευτικοί. Δεν πιστεύουμε στη νοοτροπία «μια φορά στέλεχος, για πάντα στέλεχος».

Κέντρο και στόχος της παιδείας είναι ο μαθητής. Το πέρασμα και η εμπειρία από θέσεις ευθύνης έχουν τη σημασία τους μόνο αν επιστρέφουν στο μαθητή ως αναβάθμιση αυτής της προσφοράς και μόνο έτσι  νοείται από τους λειτουργούς της Μέσης Εκπαίδευσης.

Απαιτούμε την απόσυρση αυτής της ντροπιαστικής ρουσφετολογικής διάταξης.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ