ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ

Πλούσιες εκδηλώσεις με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων θα πραγματοποιηθούν στη Λάρισα, ενώ οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν το μεσημέρι της Δευτέρας στο Μύλο του Παππά, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Π. Σάπκας, η αντιδήμαρχος Λεσχών και Βιβλιοθηκών

και αντιπρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας -Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα Άννυ Ψάρρα-Περίφανου , η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας και υπεύθυνη του Διαχρονικού Μουσείου Στ. Σδρόλια, η διευθύντρια του Λαογραφικού Μουσείου Φ. Καλοκαιρινού και οι υπεύθυνες των Μουσείων Σιτηρών και Αλεύρων Κων/να Κόντσα και Εθνικής Αντίστασης Άννα Ιακωβίδου.

«Για πρώτη φορά τα μουσεία της πόλης διοργανώνουν δράσεις από κοινού σε χώρους όπου μέσα από τα έργα τέχνης καταγράφεται η ιστορία, η μνήμη, η παράδοση αλλά και οι κοινωνικές σχέσεις», ανέφεραν οι διοργανωτές, που στάθηκαν ιδιαίτερα στην εξωστρέφεια που χαρακτηρίζει τους χώρους πολιτισμού και τη σύνδεσή τους με ευάλωτες ομάδες, ενώ οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκινούν την Πέμπτη 9 Μαΐου και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 22 του μήνα.

Στις εκδηλώσεις μετέχουν το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα, το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας, το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης και το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων Λάρισας.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ