Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΔΟ

Δείτε τί αναφέρει  παράταξη στην πρότασή της

Η Νέα Δημοτική Κίνηση Τυρνάβου διαβάζοντας τόσο σε προεκλογικά φυλλάδια όσο και στον ηλεκτρονικό τύπο απόψεις για την περιμετρική οδό του Τυρνάβου καταθέτει σήμερα την δική της ολοκληρωμένη πρόταση. Η σχεδιαζόμενη περιμετρική οδό της υπάρχουσας δημοτικής αρχής έχει αρκετά και σοβαρά προβλήματα:

Διέρχεται εντός του ιστού της πόλης και επομένως χάνει τον χαρακτήρα της περιμετρικής οδού.

Διέρχεται ανάμεσα στο 3ο δημοτικό σχολείο και τον παιδικό σταθμό με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος με παιδιά.

Διέρχεται έμπροσθεν του Κέντρου Υγείας όπου δημιουργείται πρόβλημα

Έχει αρκετές απαλλοτριώσεις με αυξημένο κόστος και μεγάλες πιθανότητες καθυστέρησης στην κατασκευή

Τα περισσότερα οχήματα έχουν κατεύθυνση από την Λάρισα προς Δαμάσι και αντίστροφα με αποτέλεσμα η βόρεια περιμετρική οδός να αναγκάζει τους οδηγούς σε έναν μεγάλο και αχρείαστο κύκλο.

Η πρόταση που καταθέτει η Νέα Δημοτική Κίνηση Τυρνάβου ξεκινάει από το χώρο του στρατοπέδου με την δημιουργία κυκλικού κόμβου στη θέση Α και συνεχίζει με την κατασκευή νέας γέφυρας μιας κατεύθυνσης με χώρο για πεζούς και ποδήλατα καθώς η άλλη κατεύθυνση θα γίνεται από την υπάρχουσα γέφυρα.

Στο τέλος των δύο γεφυρών στην θέση Β δημιουργείται κυκλικός κόμβος και η κύρια περιφερειακή οδός ακολουθεί την διαδρομή Β-Γ στον χώρο του αναχώματος το οποίο έχει πλάτος 35m. Γενικά όπου υπάρχει η δυνατότητα τα αναχώματα χρησιμοποιούνται ως περιφερειακές οδοί με κοντινό παράδειγμα την βόρεια περιφερειακή οδός της Λάρισας η οποία βρίσκεται πάνω στο ανάχωμα.

Στη θέση Γ  η περιφερειακή οδός ακολουθεί την διαδρομή Γ-Δ όπου είναι απαλλοτριωμένος δρόμος πλάτους 12m και στο σημείο Δ συνδέεται με την Π.Ε.Ο. Λάρισας Κοζάνης. Πρόκειται για μια πρόταση που ενσωματώνει τρεις διαφορετικές βασικές προτάσεις σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο. Ποιες είναι αυτές:

Λύνεται το πρόβλημα τόσο με τα μεγάλα οχήματα όσο και τα μικρά που διέρχονται από το κέντρο του Τυρνάβου.

Ενισχύεται η αντιπλημμυρική προστασία της πόλης του Τυρνάβου.

Λύνεται το κυκλοφοριακό πρόβλημα που είχαμε με την στενή γέφυρα στην είσοδο της πόλης.

Εκτός από τα τρία βασικά προβλήματα που λύνονται με την πρότασή μας υπάρχουν και τα εξής οφέλη :

Μειώνονται τα φορτία στην υπάρχουσα ιστορική γέφυρα του Τυρνάβου και ενισχύεται στατικά με την δημιουργία της νέας γέφυρας δίπλα στην υπάρχουσα. Ας μην ξεχνάμε ότι πριν από λίγα χρόνια υπήρξε μια μεγάλου κόστους επισκευή στην υπάρχουσα γέφυρα.

Δεν υπάρχουν απαλλοτριώσεις σε όλη την διαδρομή με αποτέλεσμα να μην υπάρχει επιπλέον κόστος αλλά και καθυστέρηση στο έργο.

Θα γίνεται με ασφαλή τρόπο και χωρίς κίνδυνο η διέλευση των πεζών και των ποδηλάτων καθώς πολλοί συνδημότες μας εργάζονται στις επιχειρήσεις που βρίσκονται στην είσοδο του Τυρνάβου πριν την  γέφυρα.

Αφήσαμε για το τέλος το βασικότερο όφελος το οποίο είναι η μη διέλευση βαρέων οχημάτων από τον ιστό της πόλης και η αποφυγή ατυχημάτων πόσο δε μάλλον όταν υπάρχει κίνδυνος για μικρά παιδιά. Για εμάς η ανθρώπινη ζωή βρίσκεται πάνω από οποιοδήποτε κόστος και η προστασία των συνδημοτών μας είναι προτεραιότητα.

Υ.Γ. Δεν είμαστε αντίθετοι με την κατασκευή του κυκλικού κόμβου στην βόρεια είσοδο της πόλης του Τυρνάβου καθώς μειώνει τον κίνδυνο ατυχημάτων που υπάρχει σήμερα. Είμαστε όμως αντίθετοι με την κατασκευή της περιμετρικής οδού έτσι όπως έχει σχεδιαστεί από την σημερινή δημοτική αρχή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ