Π. ΣΑΡΧΩΣΗΣ: ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ

Μήνυμα νίκης και συνεργασίας με τους δημότες από το δήμαρχο Τυρνάβου στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της Συν Πολιτείας

Την αισιοδοξία του η οποία όπως ανέφερε πηγάζει από την παρουσία και τη στήριξη των δημοτών στον ίδιο και τη Συν Πολιτεία εξέφρασε σήμερα κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού στον Τύρναβο ο δήμαρχος Τυρνάβου και εκ νέου υποψήφιος Π. Σαρχώσης.

Απευθυνόμενος στο πυκνό ακροατήριο ο κ. Σαρχώσης αφού τους ευχαρίστησε υποστήριξε με νόημα ότι η στήριξη του κόσμου γεμίζει όλους στο συνδυασμό με αισιοδοξία για τον αγώνα που δίνουν, για το νικηφόρο αποτέλεσμα των εκλογών στις 26 του Μάη.

“Αξίζει να συνεχίσουμε, γιατί το αξίζουμε, γιατί αποδείξαμε πως είμαστε, άνθρωποι της ανιδιοτέλειας και της προσφοράς. Γιατί είμαστε πολίτες που μας ενώνει η πεποίθηση, πως ο Δήμος μας πρέπει να είναι προσιτός, ανθρώπινος και  συμμετοχικός, γιατί έχουμε το ήθος και την αξιοπιστία και οικοδομούμε σχέσεις εμπιστοσύνης και σεβασμού. Γιατί τα ψηφοδέλτια της συνΠολιτείας δεν στελεχώνονται κομματικά, δεν εξυπηρετούν στενές κομματικές επιδιώξεις, ούτε καπελώνουν την δημιουργική και ανεξάρτητη φωνή με τον κομματικό ξύλινο λόγο.

Δεν είναι ψηφοδέλτια που κτίζονται πάνω στο δόγμα «ο καθείς για τον εαυτό του» και πάνω σε ψεύτικές υποσχέσεις.

Δεν κάνουμε εμπόριο ελπίδας, ούτε εμπαίζουμε πολίτες και κοινωνία.

Είμαστε εδώ για να αντισταθούμε στην πολιτική αναλγησία, στην πολιτική ανεπάρκεια, στην μισαλλοδοξία.

Είμαστε εδώ για να αντισταθούμε με ορθό λόγο, σ’ όλα αυτά τα απίθανα που λέγονται αυτές τις μέρες, από τους γυρολόγους της πολιτικής.

Εμείς γυρίζουμε την πλάτη σ’ όλα αυτά, προτείναμε και υλοποιούμε παρεμβάσεις, με  όραμα και στρατηγική, με σχέδιο, που περιέχει αλήθειες, κόπο και ρίσκο.

Με σχέδιο που έχει στόχο την βιώσιμη ανάπτυξη και εκπονείται με  διαφάνεια αξιοκρατικά και δημοκρατικά.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να αναγεννήσει την τοπική κοινωνία.

Να γίνει κύτταρο αποδοτικών και αποτελεσματικών συνεργασιών. Να γίνει ο Δήμος φορέας υποστήριξης των δημοσίων αγαθών του περιβάλλοντος, της υγείας, της παιδείας και του πολιτισμού. Να γίνει ο θεσμός ανάδειξης μιας αλληλέγγυας κοινωνίας”, ανέφερε ο κ. Σαρχώσης.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Προχωρώντας σε μία σύγκριση των δεσμεύσεων του 2014 και του τί έγινε μέχρι σήμερα τόνισε τα εξής:

“Το 2014 είχαμε δεσμευθεί μέσα σε μια δύσκολη συγκυρία, πως θα εργαστούμε να κρατήσουμε το Δήμο μας όρθιο, πως θα εργαστούμε να κρατήσουμε την ζωή μας όρθια, τα σχολειά μας, τις παιδικές χαρές, τις αθλητικές εγκαταστάσεις, τα κοιμητήρια  τους κοινόχρηστους χώρους,  και την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης.

Το 2014 οι μισοί δημότες καταναλωτές νερού είχαν μεγαλύτερο κόστος από τους άλλους μισούς.

Πάνω από το 25% των καταναλωτών αρνούνταν να πληρώσουν νερό και όλα αυτά γιατί υπήρξε μια αναποτελεσματική και ανορθολογική τιμολογιακή πολιτική.

Σήμερα όλοι οι δημότες – καταναλωτές νερού πληρώνουν το ίδιο.

Όλοι οι δημότες – καταναλωτές πληρώνουν όσο καταναλώνουν.

Σήμερα πληρώνουμε το φθηνότερο νερό σ’ όλη τη χώρα, χωρίς το τέλος 80%.

Το είχαμε υποσχεθεί και το υλοποιήσαμε.

Κάποιοι στο δημοτικό συμβούλιο μας είπαν πως θα καταστρέψουμε την ΔΕΥΑΤ.

Σήμερα συνεχίζουμε να έχουμε μια υγιή ΔΕΥΑΤ, που δεν χρωστά σε κανένα, που έχει αποκαταστήσει τις σχέσεις με τους καταναλωτές και ετοιμάζεται να κάνει στην επόμενη πενταετία ένα μεγάλο επενδυτικό άλμα ύψους 26.500.000€.

Το 2014 η κρίση έφερε την ενεργειακή φτώχεια.

Πέντε χρόνια μετά, σπάζοντας την ενεργειακή απομόνωση ο Τύρναβος έχει φυσικό αέριο.

Μέσα στο 2019 και η πόλη του Αμπελώνα θα αποκτήσει φυσικό αέριο όπως αποφασίσαμε με την παραχώρηση έκτασης στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο.

Κάποιοι ακόμα και σήμερα αντιδρούν, δεν συμμετέχουν στα Δημοτικά Συμβούλια για να μην πάρουν θέση και κάποιοι άλλοι πιστοί στην κομματική γραμμή είναι αντίθετοι στην εγκατάσταση, πιστή στο δόγμα «όλα θα τα κάνει το κράτος».

Εμείς το είχαμε υποσχεθεί και  κάναμε πράξη, τις εναλλακτικές μορφές φθηνής και καθαρής ενέργειας για όλους τους πολίτες και όλες τις επιχειρήσεις.

Το 2014 είχαμε αναδείξει την αναγκαιότητα εξοικονόμησης χρημάτων με την αντικατάσταση των λαμπτήρων του οδοφωτισμού και των κοινοχρήστων χώρων.

Μετά από μελέτες και εγκρίσεις, τον Απρίλιο που μας πέρασε εγκρίναμε την υπογραφή σύμβασης για την προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού προμήθειας των νέων φωτιστικών καθώς και την συντήρηση του δικτύου για δώδεκα χρόνια.

Το είχαμε υποσχεθεί και το κάναμε πράξη, εξοικονομώντας για το Δήμο 200.000 € κάθε χρόνο για τα επόμενα 12 χρόνια.

Κάποιες παρατάξεις από αυτές που διεκδικούν σήμερα την ψήφο των πολιτών δεν ήρθαν καν στο δημοτικό συμβούλιο και οι συνηθισμένοι εντολοδόχοι της κομματικής γραμμής είναι αντίθετοι στην αντικατάσταση των φωτιστικών, πιστοί  στην θέση «η Τοπική Αυτοδιοίκηση ουραγός στις προκλήσεις των καιρών».

Το 2014 τα έκτακτα περιστατικά υγείας δεν μπορούσαν άμεσα να πάνε στα νοσοκομεία, με δραματικές συνέπειας για την υγεία των ασθενών, δεν υπήρχε βάση ΕΚΑΒ από το μακρινό 1996.

Σήμερα λειτουργεί στο κέντρο υγείας Τυρνάβου βάση ΕΚΑΒ με δύο βάρδιες και αγωνιζόμαστε για την πλήρη στελέχωση και με τρίτη βάρδια.

Μας λοιδόρησαν και μας αντιπολιτεύθηκαν ότι εγκαινιάζουμε ανύπαρκτες δομές.

Ας γνωρίσουν όλοι ότι από το Οκτώβριο του 2016 έως σήμερα έγιναν σχεδόν 2.800 διακομιδές.

Το 2014 η λειτουργία των Δημοτικών Σφαγείων ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα. Δεν ήταν σίγουρο καν, αν μπορούσαν να συνεχίσουν την λειτουργία. Μεγάλο οικονομικό βάρος βάραινε την επιχείρηση και κατά συνέπεια τον δήμο.

Τα σφαγεία έχουν κοστίσει πάνω από 4.000.000 € και είναι περιουσιακό στοιχείο του δήμου που δεν πρέπει να απαξιωθεί, ενώ παράλληλα καλύπτει ζωτικές ανάγκες της κτηνοτροφίας και δίνει εργασία σε αρκετές οικογένειες συμπολιτών μας.

Πήραμε μια μεγάλη απόφαση. Τα σφαγεία οφείλουν να είναι σε λειτουργία, πρέπει να εξασφαλισθεί η εργασία του προσωπικού, ενώ παράλληλα πρέπει να εξασφαλισθεί η βιωσιμότητα της επιχείρησης και να λυθεί το πρόβλημα για τον δήμο.

Σήμερα βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο της λύσης, με τα σφαγεία σε λειτουργία, την εργασία του προσωπικού εξασφαλισμένη και την δυνατότητα της οικονομικής εξυγίανσης εφικτή και μάλιστα με τις 120 δόσεις με την καλύτερη λύση για τον δήμο.

Ένα ακόμη μεγάλο πρόβλημα βρίσκει τη λύση του.

Δεν είμαστε εμείς αυτοί που αφήνουν σε εκκρεμότητα προβλήματα κρύβοντας τα κάτω από το χαλί. Είμαστε μια δημοτική αρχή που λύνουμε προβλήματα, όσο μεγάλα και αν είναι και το έχουμε αποδείξει. Με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την θετική εξέλιξη στο πρόβλημα της απόσταξης το 2018, που όλοι θυμούνται πως δόθηκε η λύση”.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ – ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ – ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Ο κ. Σαρχώσης καταχειροκροτούμενος επιχείρησε και έναν απολογισμό σε θέματα ποιότητας ζωής και βελτίωσης των υποδομών αναφέροντας μεταξύ άλλων:

Έχουμε σαφείς και εφικτούς στόχους για την ποιότητα της ζωής μας, για την οργάνωση και τις υπηρεσίες.

Από το 2014 έως σήμερα ένα μεγάλο μέρος της φροντίδας μας και  των ενεργειών μας στράφηκε σε θέματα της καθημερινότητας σε μια προσπάθεια να ανατάξουμε την κατάσταση που παραλάβαμε.

Πρώτα και καίρια στα σχολικά κτήρια όλων των βαθμίδων σένα πρωτόγνωρο πρόγραμμα παρεμβάσεων κάθε χρόνο, με καταγραφή των αναγκών, με προτεραιότητες αλλά και συνέπεια.

Σε συνεργασία με τους διευθυντές και τους διδάσκοντες, αλλά και τους  συλλόγους γονέων καταφέραμε να λύσουμε προβλήματα, να αντιμετωπίσουμε νέες ανάγκες, αλλά και να δώσουμε νέες προοπτικές στις σχολικές μονάδες με την ενεργειακή τους αναβάθμιση.

Στις αθλητικές εγκαταστάσεις αξιοποιήσαμε κάθε δυνατότητα για να βοηθήσουμε την δράση των αθλητικών συλλόγων αλλά και των πολιτών που θέλουν να αθληθούν, στηρίξαμε υποδομές, σχεδιάσαμε και εντάξαμε νέες εκπληρώνοντας την υπόσχεσή μας να προσφέρουμε στη νεολαία μια νέα ποιότητα ζωής.

Επειδή είναι πεποίθηση μας ότι τα κοιμητήρια αντανακλούν το επίπεδο πολιτισμού της κοινωνίας μας, κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια στον Τύρναβο, στον Αμπελώνα και στο Δαμάσι, να δημιουργήσουμε κοιμητήρια αντάξια του πολιτισμού μας και των παραδόσεων μας και αυτό είναι εμφανές σε όλους.

Με σεβασμό στο περιβάλλον, όλο αυτό το χρονικό διάστημα και παρά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν προωθούμε και υλοποιούμε προγράμματα ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων, της ανακύκλωσης ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του άμεσου μέλλοντος, ώστε να αποφύγουμε τις αρνητικές επιπτώσεις στα οικονομικά κάθε νοικοκυριού.

Κλείνοντας για να τονίσω με ένα ιδιαίτερο τρόπο, ανεπάρκειες του παρελθόντος αναφέρω χαρακτηριστικά την λειτουργία της κινηματογραφικής λέσχης με δωρεάν είσοδο και τις νέες στολές της Φιλαρμονικής που αποκατέστησαν την αξιοπρέπεια και την αισθητική της και όλα αυτά στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε και όχι στις εποχές των παχεών αγελάδων που ίσχυαν έως το 2012″.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Σαρχώσης, αφού υποστήριξε ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του διεκδίκησαν και διεκδικούν μια Τοπική Αυτοδιοίκηση συμμέτοχο στις εξελίξεις των καιρών και όχι ουραγό, ζήτησε από τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση να αντέξουν μέχρι τέλους, στις πιέσεις που δέχονται και θα δέχονται ακόμα περισσότερο. Μακριά από τους κάπηλους της κοινωνικής ευαισθησίας, που κάνουν ότι μπορούν για να μην υπάρχει σχέση, αξιοπρέπειας και σεβασμού, ανάμεσα στους πολίτες και το δήμο.

“Πιστεύω πως, αυτό που μετράει περισσότερο είναι η ικανότητα μας να συνεργαζόμαστε. Για κάθε συλλογικό εγχείρημα απαιτείται εμπιστοσύνη. Από τα παιχνίδια που παίζουν τα παιδιά, έως τους κοινωνικούς θεσμούς, οι άνθρωποι δεν μπορούν να δουλέψουν μαζί αν δεν αναστείλουν την καχυποψία ο ένας απέναντι στον άλλο.

Φίλες και Φίλοι

Σας καλώ σε μια ανοιχτή και διάφανη συνεργασία, για ένα Δήμο εκφραστή του συλλογικού οράματος για το τόπο.

Γιατί το μέλλον μας ενώνει!!”, κατέληξε ο κ. Σαρχώσης που στη συνέχεια παρουσίασε το σύνολο των υποψηφίων της Συν Πολιτείας σε όλο το δήμο Τυρνάβου.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ